Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Karácsony majmolása és egyéb mesék Szabó Tímeától

Bohár Dániel

2021.03.09. 11:35

A Párbeszéd nevű – friss kutatások szerint 2 százalékos támogatottsággal bíró – párt társelnöke azt vizionálja, hogy a kormány valójában Karácsony Gergelyt „majmolja”, ami a járvány elleni védekezést illeti. Nagy szerencsére Szabó Tímea hazudik, hiszen ha igaza lenne, az azt jelentené, hogy Orbán Viktor munkaidejét a posztok írása tölti ki a rinyálás mellett. Ugyanakkor látjuk, hogy hála istennek nem ez történik.
Jól látszik, hogy Orbán képtelen volt önállóan védelmi intézkedéseket hozni, annyira futotta, hogy Karácsony Gergelyt majmolják a járvánnyal kapcsolatos intézkedések során.”

Ezen betűkből összeforrt mondatok Szabó Tímeától származnak. Szabó Tímea a Párbeszéd Magyarországért párt társelnöke, korábban sokszor úgy definiáltam a politikai formációt, hogy egyszázalékos támogatottsággal is alig bírnak, ugyanakkor a friss közvélemény-kutatások azt mutatják, hogy a 2013-ban alapított pártnak 2021-re (nyolc év alatt) sikerült végre elérnie a kétszázalékos támogatottsági szintet. Az előrelépés megkérdőjelezhetetlen, ahogy a labdarúgó-szakzsargonban szokták mondani. Ugyanakkor azt még mindig fenntartom, hogy soha életemben nem találkoztam a párt tagjain kívül olyan magyar emberrel, aki valaha is a Párbeszédre szavazott volna.

Joggal merül fel a kérdés a kedves olvasó részéről, hogy akkor mi a fenének vesztegetek ennyi betűt, szót, mondatot rájuk. Szabó Tímea a hangos kisebbség tipikus példája. Soha életében nem töltött be komolyan funkciót, azonkívül, hogy egy már kétszázalékos párt társelnöke, mégis úgy beszél Magyarország dolgairól, mintha legalábbis 20 éve miniszterelnök lenne, és bevallom őszintén, ez rettentően fel tud idegesíteni.

Szabó a méltán ismert és egyben elismert VIP nevű lapnak adott interjút (sorolt hazugságokat). A Very Important Planet online újság lényegében a már kétszázalékos támogatottsággal bíró Párbeszéd házi lapja. Amolyan propagandaújság.

Műelemzés következik!

„Üdvözöltük a kormány döntését az újabb zárásokkal kapcsolatban, de hát jó reggelt kívánok! Ezt három héttel ezelőtt kellett volna meglépni, hiszen már február elején teljesen egyértelmű volt, hogy a harmadik hullám lesz az eddigi legsúlyosabb.”

Harsogja ezt kellemes hangján a beszélgetésben Szabó Tímea. Az a politikus, akinek a hatpárti koalíciós katyvaszában többen is azért kritizálták a kormányt, hogy miért nem enged végre zöld utat a teljes nyitásnak. Két héttel ezelőtt még azért hisztiztek, hogy miért nem nyit a kormány, most meg amiatt, hogy miért ilyen későn zárt.

A kedvenc részem ezután következik:

„Jól látszik, hogy Orbán képtelen volt önállóan védelmi intézkedéseket hozni, annyira futotta, hogy Karácsony Gergelyt majmolják a járvánnyal kapcsolatos intézkedések során.”

A Párbeszéd nevű párt társelnöke azt vizionálja, hogy a kormány valójában Karácsony Gergelyt „majmolja”, ami a járvány elleni védekezést illeti. Nagy szerencsére Szabó Tímea hazudik, hiszen ha igaza lenne, az azt jelentené, hogy Orbán Viktor munkaidejét a posztok írása tölti ki a rinyálás mellett. Ugyanakkor látjuk, hogy hála istennek nem ez történik.

Szabó Tímea tudja fokozni:

„Ez történik, amikor nem szakemberek, hanem egy megalomániás, katonásdit játszó pancser irányítja a járvány elleni védekezést.”

A kétszázalékos Párbeszéd társelnöke, akire nagy valószínűséggel a családján kívül még nem szavazott ember, azt mondja Magyarország miniszterelnökéről, hogy „pancser”. Bevallom őszintén, még ha objektíven is figyelem Orbán Viktort, nem a „pancser” szó jut róla eszembe. Ugyanakkor Szabó társelnökről annál inkább.

A jobbikos, momentumos „mindenkit elítélünk” vonalból sem maradhatott ki Szabó Tímea.

„Nem koncepciós eljárást tervezünk, könnyen lehet, hogy lesz olyan szakértő, aki azt mondja: a kormány hozott észszerű döntéseket is. Eddig ilyet nem találtunk. Tisztában vagyok vele azonban, hogy Orbán Viktor nem mond le kéztördelve a vizsgálóbizottság jelentése miatt azonnal kéztördelve.”

Pontosan idéztem az interjút, tehát még az írott verzióban is egy mondaton belül kétszer szerepelt a „kéztördelve”, valószínűleg élőszóban Szabó Tímea annyira rápörgött a sztorira, hogy ötször is elmondta.

Az interjúnak nevezett hazugsághalmaz azzal zárul, hogy Karácsony Gergely a legjobb.

„Karácsony Gergely budapesti tervei és intézkedései pont arról szólnak, hogyan tudjuk a klímaváltozás hatásait enyhíteni, az embereket felkészíteni arra, ami már itt kopog az ajtónkon. Ezt a szemléletet kell országos szintre emelni, hogy Magyarország is meg tudja ugrani a 21. század által állított legkomolyabb akadályokat. A következő kormányban ez a Párbeszéd egyik legfontosabb feladata.”

Több kérdésem is lenne. Karácsonynak az elmúlt másfél évben milyen intézkedései voltak? Nem klímatémában, hanem bármiben. Illetve az mit jelent, hogy ezt országos szintre emelik? Négy évig nem történik semmi, viszont egymást és a haverokat rendesen kifizetik?

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Fegyőr megint postásnak állt

Fegyőr megint postásnak állt

Fekete-Győr András valódi mazochista. Szereti, ha – képletes értelemben – ütlegelik. Talán ettől jobban vág az esze, bár a saját államférfiúi nagyságáról szőtt kép összetört a minapi Partizán interjú nyomán. Gulyás Márton szabadgondolkodó mikrofonja előtt égett szénné, olyannyira, hogy a baráti média sem tudta – vagy akarta? – megmagyarázni a „Nemtudomka” András által összehordott sok hülyeséget

Ismét elővették a németek a jó öreg kettős mércét

Ismét elővették a németek a jó öreg kettős mércét

Angela Merkel egy szerdai panelbeszélgetésben Manfred Weberrel karöltve bírálta azokat az országokat, amelyek az Európai Gyógyszerügynökség lassú és átláthatatlan ellenőrzését megelégelve engedélyeztek keleti vakcinákat -írja Varga Judit Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében.

Míg dolgozik a gyurcsányista álhírgyár, addig jó hír, hogy nyithatnak a teraszok

Míg dolgozik a gyurcsányista álhírgyár, addig jó hír, hogy nyithatnak a teraszok

A mai nap sem múlt el eseménytelenül. A baloldal megint hozta a formát, viszont Magyarország a kormánynak köszönhetően továbbra is nagy lépésekkel halad a nyitáshoz szükséges átoltottsághoz.

Együttműködést javasolt a károsanyag-kibocsátás nyomon követésében Putyin

Nemzetközi együttműködést javasolt a károsanyag-kibocsátás valamennyi típusának nyomon követésében Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön az éghajlatváltozás kérdéseivel foglalkozó virtuális csúcstalálkozón – olvasható az MTI tájékozatásában.

Gyurcsány félti az előválasztási átverő show-t

Gyurcsány félti az előválasztási átverő show-t

Komolyan mondom, cuki ez az ellenzéki előválasztási készülődés. Azt kell mondjam, Gyurcsányéknak már kormányra sincs szüksége, hogy hergeljék magukat. Hogy ingyenreklámért cserébe felhívják a figyelmet magukra az örökös konfliktuskeresésükkel.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére