Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Karácsony győzelme után

Bohár Dani

2019.10.12. 10:38

Elképzelni is szörnyű, mégis megtettem.

- Végre visszavettük Budapestet! – mondja vasárnap késő este Karácsony Gergely.

- Kitől Gergő? – súgják a háta mögött.

- Budapest újra a miénk! – ordítja a mikrofonba az új főpolgármester.

Azonban hamar kiderül, csak eddig készült el forgatókönyv.

Az ellenzéki összefogás szereplői az átmulatott éjszakát követően hétfő reggel arra ébrednek, hogy valamit kezdeni kell a hatalommal. Tudjuk jól, hogy az aktorok nagy részének már volt esélye tenni valami a fővárosért, ismerjük ennek a következményeit is. A 2010 előtti és utáni Budapest olyan, mintha két különböző fővárosról beszélnénk. A régi-új nyertesek fejében még ott élnek a 2006-os lovas roham képei, a széthulló BKV-járművek, illetve a vállalhatatlanul ocsmány terek és épületek. A Demszky-Gyurcsány tandem megtette kellő hatását.

- Valahogy máshogy kéne csinálnunk! – mondja Karácsony azoknak, akik 2010 előtt egyszer már szétlopták a fővárost.

- Nyugi Geri, majd mi “intézzük”, bízd ide.

Délelőtt Gyurcsány még nem tud felkelni – nehezebben regenerálódik-, ő csak délután ér oda a brainstormingra. Hiába az eddigi egyezkedés, osztozkodás, minden számítást keresztül húz Feri.

- Gergő! Értem én, hogy te vagy a főpolgármester, de tudod: ez nélkülem, a DK nélkül nem sikerült volna.

Erre felkapja a fejét Molnár Zsolt is.

- Nana! Karácsony a mi emberünk, mindig is az MSZP támogatta, nekünk köszönhet mindent.

- Nektek csak azt köszönheti, hogy félelemben kell élnie Tóth Csaba fenyegetései miatt – vág vissza Gyurcsány.

- Szerencse, hogy Sallai Róbert Benedek nincs itt, mert akkor már pár pofon is elcsattant volna – mondja viccesen Fekete-Győr András.

A Momentum elnöke ezután rá is kezd saját feltételei ismertetésére. Szó van itt alpolgármesteri székekről, önkormányzati cégek vezérigazgatói posztjairól, meg mindenről, amit el lehet képzelni.

Fekete-Győrt Gyurcsány gyorsan leoltja, akinek el is megy a kedve az alkudozástól.

- A jobbikosok mikor jönnek? – veti közbe Karácsony.

- Jobbikosok? Hülye vagy? Nem szóltunk nekik, csak az a néhány megmaradt szavazójuk kellett, nem gondolod, hogy leülök a nácikkal tárgyalni! – harsogják kánonban a balosok.

- Manapság már más idők járnak,- mondja Karácsony – az országos politikával képben vagyunk, régebben ugyan vezetgettétek a fővárost, de most valami más kell. Kéne valaki, aki érti az önkormányzati dolgokat, ugye Csabi? – fordul Horváth Csabához Karácsony.

Horváth értetlenül visszakérdez.

- De Gergő, te kerületi polgármester voltál 5 évig?!

- Igen, de tudjátok jól, hogy soha nem foglalkoztam Zuglóval. Mindig is az országos politika érdekelt, a XIV. kerület csak ugródeszka volt, szerencsére vissza sem kell mennem, mert el is ásnának.

- Sejtettük, hogy alkalmatlan vagy, pont emiatt szóltam a Gajdának – mondja Horváth Csaba. Régi motoros 13 éve kispesti polgármester.

Ahogy Horváth kiejti Gajda Péter nevét, meg is jelenik a polgármester, azonban nem egyedül jön. Vele van két hűséges bizalmasa Lackner Csaba és Kránitz Krisztián is.

- Ti még szabadlábon? – kérdezi viccesen Gyurcsány.

- Ezt te mondod?! – vágnak vissza a kispestiek.

- Sziasztok urak – kezdi modorosan Gajda! Most már gondolom, nem árulok el sok titkot (megtekinthető a HírTV-n), mi hogyan rendezzük az ügyeinket Kispesten. Nem olyan bonyolult ez, mint amilyennek látszik – mondja egyre oldottabban Gajda. A legfontosabb az önkormányzati vagyon, azt nagyon biztos kezekbe kell tenni, nekem ezt a Krinyó intézte és egy darabig még biztosan intézi, persze ez a BRFK-tól függ – Gyurcsány mosolyog – szóval, az ingatlanvagyont amilyen gyorsan lehet, saját kézre kell játszani! Nem kell félni a vagyonbevallástól, minden strómanok kezén van. Házak, lakások, éttermek, bárok, külföldi luxus villák, minden. Az is fontos, hogy legyenek megbízható vállalkozók, akik a közbeszerzések után visszaosztanak.

- Mindent meg lehet oldani.

- Csak akarni kell – nyomatékosít Gyurcsány.

- Jól csináltátok Péter az biztos, de a hangfelvételeket nem lehetett volna elkerülni? – kérdezi Karácsony.

- Igen, ezt nagyon elb…tuk – szólal meg Gajda. Lackner Csabinak meg is mondtam, hogy ha ezt most megússza, akkor soha többé nem kólázhat.

- Nem azt mondtad, hogy nem ismersz fel a felvételeken – értetlenkedik Lackner.

- Az hazugság volt, te félkegyelmű! Így próbáltam lerázni azt a k..va idegesítő HírTV-s gyereket – kiabálja Gajda, majd Karácsonyra nézve folytatja: – Demszky megvette a horvát nyaralóját, Krinyó nemrég vett a spanyol tengerparton egy luxus villát, szerintem egy-két év és te is ott veszel azt, amit akarsz. Egy a lényeg! Ne foglalkozzatok az emberekkel, főleg ne a bajaikkal, az önkormányzat az üzlet. Az a lényeg, hogy minél több pénzt vegyetek ki belőle – fejezi be mondandóját Gajda.

A “pénzre” még Gyurcsány is felkapja a fejét, pedig erősen küzd az előző esti ünneplés hozadékával.

- Köszönjük Péter! Számítunk rád a fővárosi közgyűlésben is, ilyen emberekre van szükségünk – mondja Karácsony Gajdának.

- Az elveket már értjük, de abban még mindig nem egyeztünk meg, hogy melyik párt mit szeretne – nyitja meg az újabb vitát Karácsony.

Hatalmas üvöltözés tőr ki, csak néhány szófoszlányt lehet elkapni:

- Közpénzt, alpolgármesteri széket, a BKV-t, felügyelő bizottsági elnökséget, önkormányzati cégeket, mindent!!! – kiabálja a végén Gyurcsány. Akkor ma erről még nem döntünk, holnap folytatjuk.

A politikusok sorra hagyják el a termet, amikor Gyurcsány félre hívja Lackner Csabát és csak annyit mond neki:

- Hallottam a felvételt, kikérem magamnak, hogy alkoholista vagyok!

- Aha, de most is bűzlesz a piától Feri – felel félig viccesen Lackner.

- Az az ünneplés miatt van – válaszol Gyurcsány.

Köszönés nélkül távoznak.

Másnapra Karácsony ismét összehívta az ellenzéki pártokat. Gajdáék most már nem jöttek, hiszen az előző nap átadtak minden “know-how-t”, amit a baloldali önkormányzatiságról tudni érdemes. A több órás találkozó ismét artikulálatlan üvöltözésbe torkol, amelyet Karácsony ismét berekeszt.

Így megy ez napokig, hónapokig, évekig… Budapest pedig nem fejlődik. Vagy úgyis mondhatnánk: elzuglósodik.

Bár a történet kitalált, attól tartok a valóság ennél sokkal durvább lenne…

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Csaknem félmillió, tartózkodási engedéllyel nem rendelkező afgán migráns tért haza idén

Csaknem félmillió, tartózkodási engedéllyel nem rendelkező afgán migráns tért haza idén

Több mint 464 ezer „nem dokumentált” afgán migráns tért haza Pakisztánból, Iránból, Törökországból és az Európai Unióból az idei évben – tájékoztatott a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) csütörtökön.

Nemsokára bármelyik öltözőben szembejöhet egy transznemű

Nemsokára bármelyik öltözőben szembejöhet egy transznemű

Egy chicagói úszó gimnazistalány könnyek között panaszkodott a transzneműekre, miután engedélyezték nekik, hogy korlátlanul használhassák bármelyik öltözőt.

Szijjártó: a migrációs helyzet egyre súlyosabb, százezren torlódtak fel a Balkánon

Szijjártó: a migrációs helyzet egyre súlyosabb, százezren torlódtak fel a Balkánon

Szijjártó Péter csütörtökön Bécsben a Migrációs Politikát Fejlesztő Nemzetközi Központ (ICMPD) magas szintű paneljében beszélt a Nyugat-Balkán helyzetéről.

A strasbourgi bíróság a magyar kormánynak adott igazat

A strasbourgi bíróság a magyar kormánynak adott igazat

A strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságának (EJEB) Nagykamarája két menedékkérő ügyében másodfokon megállapította, hogy a tranzitzónában való tartózkodás nem számít jogellenes fogva tartásnak és a tranzitzónában való elhelyezés körülményei nem ütköznek az embertelen bánásmód tilalmába.

OKJ-s imámképző indul Németországban

OKJ-s imámképző indul Németországban

Megkezdődik a muszlim hitszónokok, azaz imámok képzése a német állami felsőoktatásban, az első kísérleti projekt csütörtökön indul az osnabrücki egyetemen – írta az Osnabrücker Neue Zeitung (NOZ) című német lap.

Már több, mint ötven sportolónk jutott ki a tokiói olimpiára

Már több, mint ötven sportolónk jutott ki a tokiói olimpiára

Ötvennégyre nőtt a magyar kvóták száma a jövő évi tokiói olimpiára azzal, hogy szerdán kiderült, Magyarország egy kerékpárost indíthat a férfiak mezőnyversenyében.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére