Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Karácsony Gergely lehet az új Zuschlag János

K. Gaál István

2021.12.22. 12:00

 

Sokan gondolkodnak azon, hogy ki lehet Anonymus, aki lerántotta a leplet a budapesti Városháza eladásával kapcsolatos ügyről. A tippelők többsége szerint egy Fideszhez, egyenesen a kormányhoz, hovatovább Orbán Viktorhoz közeli valaki hozza nyilvánosságra a felvételeket és juttatott el egy tízórás vágatlan anyagot a rendőrséghez.

Ugyanakkor könnyen lehet, hogy tévednek, mert Karácsony Gergely léte és tevékenysége korántsem biztos, hogy a jobboldalon fáj a legjobban. Pörgessük kicsit vissza az időt egészen az idei év október 8. napjáig. Akkor jelentette be Karácsony, hogy visszalép az előválasztás második fordulójától és ezzel lényegében rászabadított az ellenzékre – mondjuk ez a legkevesebb, de az egész országra is – Márki-Zay Pétert. A baloldalon ezt egy ideje már megbocsáttathatatlan bűnnek veszik, hiszen a politikai műkedvelővel az élen egyre népszerűtlenebb az ellenzéki összefogás, ami ma már inkább összerogyás.

Karácsony ezzel a (vissza)lépéssel ráadásul Gyurcsány Ferenc magyarhangját, Dobrev Klárát is kipöckölte miniszerelnök-jelölti esélyesek közül. Ez vélhetően még jobban fáj az egykori miniszterelnöknek, aki így bonyolultabban tudja irányítani az ügyeket – nem a konyhapult mellett beszélik meg az ügyeket az asszonnyal, hanem legalább telefonálni kell MZP-nek, aki olyan, mint egy rombolóhajó.

Szóval biztos, hogy a jobboldal pécézte ki magának Karácsonyt és szabadította rá Anonymust?

Ha már így ugrálunk az időben, lépjünk vissza még egy kicsit, de most egészen 2007. szeptember 19-ig. Akkor egy szemüveges, kissé nyegle baloldali fiatalembert úgy letartóztattak, mint a huzat. Zuschlag János – érdekes a kinézeti hasonlóság Karácsonnyal, de ez csak véletlen –, akkor a baloldali kormány idején, MSZP-s politikusként élte a mindennapjait és, ahogy Gyurcsány korábbi tanácsadója, Szigetvári Viktor fogalmazott „mutyizott a pályázati pénzekkel”.

A letartóztatása előtt túl volt már azon a botrányon, amikor 2004-ben a holokauszt áldozatain viccelődött és azon is, amikor azzal gyanúsították meg, hogy Vas megyében kamu pártszervezeteket alapítottak több településen is.

A mutyi végül megdőlt, mert megdöntötték és Zuschlagot hat évre bezárták. A szabadulása után megjelent könyvben aztán a többi között a következőket is mondta:

„Gyurcsány és társai feláldoztak engem. Gyűlöltek, mert okos voltam, törtető, és nem féltem tőlük. (…) Szóval: Zuschlag, takarodj... Mondta ezt az a miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc, akinek a szennyesét mostam hónapokig. Volt is mit. Sok mindennel gyanúsították: hogyan vásárolta meg a balatonőszödi nyaralót, honnan lett a timföldgyára, a milliói, az árambizniszben való részvétele. És nekem kellett minden egyes alkalommal kiállnom, és azt mondanom, hogy Gyurcsány Ferenc pedig tisztességes politikus.”

Aztán Zuschlagot elhasználták, kidobták a szennyesbe.

Nem érdekes ez a párhuzam? Nem lehet, hogy az új Zuschlag Karácsony Gergely lett, akit most Anonymus álarca mögé bújva akar kicsinálni a gyurcsányi gépezet, mert keresztbe tett a baloldal vezérének?

Gyurcsányról van szó. Bármi elképzelhető.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Német Ipari Szövetség vezetője: Az orosz gáz leállítása pusztító lenne

Német Ipari Szövetség vezetője: Az orosz gáz leállítása pusztító lenne

Senki sem tudja, milyen hideg lesz a következő tél – újabb józan hang Németországból.

Szijjártó: Brüsszelnek változtatnia kell nagyképű hozzáállásán a nyugat-balkáni bővítést illetően

Szijjártó: Brüsszelnek változtatnia kell nagyképű hozzáállásán a nyugat-balkáni bővítést illetően

Ha a nyugat-balkáni bővítés tekintetében az Európai Unió nem tud változtatni nagyképű hozzáállásán, akkor hasonló kudarc fogja érni, mint amikor elvesztette az Egyesült Királyságot – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben, az uniós tagországok külügyminiszteri ülésének szünetében hétfőn.

A Márki-Zay-féle civilek pártja már most halott konstrukció

A Márki-Zay-féle civilek pártja már most halott konstrukció

Lehet a Fideszben keresni a hibát, hogy miért nincs ellenzéke, de nem a győztesek dolga a vesztesek helyett működőképes, ellenzéki politikát kitalálni. Más kérdés, hogy vannak olyanok, akiken segíteni sem lehetne. Közéjük tartozik többek közt a párt alapításba fogó Márki-Zay Péter is.

Orbán Viktor: Megvédjük a családokat, megvédjük a rezsicsökkentést, megvédjük Magyarország biztonságát!

Orbán Viktor: Megvédjük a családokat, megvédjük a rezsicsökkentést, megvédjük Magyarország biztonságát!

133 igen szavazattal megválasztotta az országgyűlés Orbán Viktort miniszterelnöknek.

Politikai játszmák miatt Norvégia nem tud jelentősen segíteni az EU-nak gázügyben

Politikai játszmák miatt Norvégia nem tud jelentősen segíteni az EU-nak gázügyben

Az orosz gázembargó árnyékában Norvégia lehet, hogy mégsem ad elég gázt Európának.

Ide is, oda is meg akar felelni az EU, mégis támadják

Ide is, oda is meg akar felelni az EU, mégis támadják

Erre szoktam mondani, hogy olyan sose lesz, hogy mindenkinek jó legyen.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére