Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Karácsony Gergely lehet az új Zuschlag János

K. Gaál István

2021.12.22. 12:00

 

Sokan gondolkodnak azon, hogy ki lehet Anonymus, aki lerántotta a leplet a budapesti Városháza eladásával kapcsolatos ügyről. A tippelők többsége szerint egy Fideszhez, egyenesen a kormányhoz, hovatovább Orbán Viktorhoz közeli valaki hozza nyilvánosságra a felvételeket és juttatott el egy tízórás vágatlan anyagot a rendőrséghez.

Ugyanakkor könnyen lehet, hogy tévednek, mert Karácsony Gergely léte és tevékenysége korántsem biztos, hogy a jobboldalon fáj a legjobban. Pörgessük kicsit vissza az időt egészen az idei év október 8. napjáig. Akkor jelentette be Karácsony, hogy visszalép az előválasztás második fordulójától és ezzel lényegében rászabadított az ellenzékre – mondjuk ez a legkevesebb, de az egész országra is – Márki-Zay Pétert. A baloldalon ezt egy ideje már megbocsáttathatatlan bűnnek veszik, hiszen a politikai műkedvelővel az élen egyre népszerűtlenebb az ellenzéki összefogás, ami ma már inkább összerogyás.

Karácsony ezzel a (vissza)lépéssel ráadásul Gyurcsány Ferenc magyarhangját, Dobrev Klárát is kipöckölte miniszerelnök-jelölti esélyesek közül. Ez vélhetően még jobban fáj az egykori miniszterelnöknek, aki így bonyolultabban tudja irányítani az ügyeket – nem a konyhapult mellett beszélik meg az ügyeket az asszonnyal, hanem legalább telefonálni kell MZP-nek, aki olyan, mint egy rombolóhajó.

Szóval biztos, hogy a jobboldal pécézte ki magának Karácsonyt és szabadította rá Anonymust?

Ha már így ugrálunk az időben, lépjünk vissza még egy kicsit, de most egészen 2007. szeptember 19-ig. Akkor egy szemüveges, kissé nyegle baloldali fiatalembert úgy letartóztattak, mint a huzat. Zuschlag János – érdekes a kinézeti hasonlóság Karácsonnyal, de ez csak véletlen –, akkor a baloldali kormány idején, MSZP-s politikusként élte a mindennapjait és, ahogy Gyurcsány korábbi tanácsadója, Szigetvári Viktor fogalmazott „mutyizott a pályázati pénzekkel”.

A letartóztatása előtt túl volt már azon a botrányon, amikor 2004-ben a holokauszt áldozatain viccelődött és azon is, amikor azzal gyanúsították meg, hogy Vas megyében kamu pártszervezeteket alapítottak több településen is.

A mutyi végül megdőlt, mert megdöntötték és Zuschlagot hat évre bezárták. A szabadulása után megjelent könyvben aztán a többi között a következőket is mondta:

„Gyurcsány és társai feláldoztak engem. Gyűlöltek, mert okos voltam, törtető, és nem féltem tőlük. (…) Szóval: Zuschlag, takarodj... Mondta ezt az a miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc, akinek a szennyesét mostam hónapokig. Volt is mit. Sok mindennel gyanúsították: hogyan vásárolta meg a balatonőszödi nyaralót, honnan lett a timföldgyára, a milliói, az árambizniszben való részvétele. És nekem kellett minden egyes alkalommal kiállnom, és azt mondanom, hogy Gyurcsány Ferenc pedig tisztességes politikus.”

Aztán Zuschlagot elhasználták, kidobták a szennyesbe.

Nem érdekes ez a párhuzam? Nem lehet, hogy az új Zuschlag Karácsony Gergely lett, akit most Anonymus álarca mögé bújva akar kicsinálni a gyurcsányi gépezet, mert keresztbe tett a baloldal vezérének?

Gyurcsányról van szó. Bármi elképzelhető.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére