Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Karácsony bebukta

Bohár Dániel

2019.09.27. 18:38

Ha esetleg eddig lett volna olyan szavazó, aki kicsit is hitt az ellenzéki összefogás valódiságában vagy hitelességében, annak Karácsony Gergely “őszödi beszéde” minden reményét szétverte. Ez persze nem meglepetés, hiszen az ellenzéki együttműködés abban a formában, amelyet próbálnak lefesteni róla, nem létezik.

Karácsony beszól a szövetségesének a háta mögött:

“Az a veszély nem fenyeget, hogy a XVII. kerületben Gy. Németh Erzsébet megnyeri a választást.”

Karácsony arról beszél, hogy a szocialista szövetségesei szétlopják Zuglót:

“Ennek az alternatívája pedig egy sokkal jobb renoméjú, volt iskolaigazgató, aki a helyi szocik akarnak, aki két perc után nem fogja tudni, hogy hol van, és szétlopnak mögötte mindent. Csabának (Horváth Csaba, az összefogás zuglói polgármesterjelöltje) legalább annyi esze van, hogy tudja mi az, amiért börtönbe lehet menni. Ez nyilván kifelé nagyon ciki, meg tartalmiakban is sok szempontból ciki.”

Karácsony esetleges zuglói jövőjéről mesél:

“Ha én visszamegyek Zuglóba, akkor engem elásnak.”

Karácsony végül elmondja, hogyan fenyegette meg őt az MSZP zuglói elnöke, Tóth Csaba:

- Igaz, hogy megfenyegette a családodat?

- Ne viccelj. Többször.

Azt hiszem, erre szokták azt mondani, hogy sakk-matt!

Karácsony Gergely igazságbeszéde nem csak büntetőjogi kérdéseket vet fel, hanem komoly képet mutat az ellenzéki pártok, illetve szereplők között húzódó konfliktusról is. Már korábban is jeleztem, hogy ez az összefogás, mint politikai konstrukció, hibás. Karácsony Gergely ezen felvetésemet csak igazolni tudta.

Karácsonynak nem kell október 13-ig várnia, szeptember 26-án megbukott. Most még bízik benne, hogy ez nem így van, de sajnos el kell keserítenünk. A politikai hitelessége, szavahihetősége megszűnt, ha felelős politikusról beszélnénk, akkor most a lemondás következne. Ezen a téren azonban nincsenek illúzióim. Karácsony egyébként a hangfelvétel kiszivárgásának estéjén az ATV stúdiójában próbálta megmagyarázni a lehetetlent, de az pontosan úgy hangzott, mint mikor valaki próbálja megmagyarázni a lehetetlent.

Karácsony Gergelynek egyébként nincs szerencséje a titkos hangfelvételekkel. A nagy politikai kalandor 2012-ben még arról beszélt, hogy “jobban utálja a szocikat, mint a Fideszt.” A szocik meg most a legfőbb szövetségesei. Aztán korábban Gyurcsányt csak Unicummal bírta elviselni, most már a DK is támogatja. A karácsonyi hangfelvételek közül emlékezetes az is, amikor miniszterelnök-jelöltként azt mondta: a f.szért hagytam magam rábeszélni erre a miniszterelnök-jelöltségre.

Mindegyik felvétel a maga nemében kiváló és jól bizonyítja Karácsony hitelét, illetve gerincének egyenességét. Azonban ez a friss hanganyag más, ez mélyebben mutatja meg, hogy mekkora is a baj az ellenzéki oldalon.

Karácsony Gergely beverte az utolsó szöget az ellenzéki összefogás koporsójába.

Lassan már tényleg ott tartok, hogy kiráz a hideg, ha meghallom azt a szót, hogy összefogás. Pozitív, kedves kicsengésű, komoly tartalommal bíró kifejezés volt ez, azonban amit az ellenzéki pártok tesznek a zászlaja alatt, az minden, csak nem pozitív, kedves és érdemi tartalommal bíró.

Elhitte bárki, hogy eddig évekig teljesen más értékrend szerint politizáló pártok egyik napról a másikra kibékülnek és összefognak (pfujj)? Persze, hogy nem. Ezen pártok között olyan mértékű konfliktus van, hogy – ahogy Karácsony is jelezte – megfenyegetik egymást. Iszonyatos dolgok mehetnek a háttérben, amelyet most a fennkölt cél miatt elfojtanak. Igen, a cél az Orbán-kormány megbuktatása minden létező választáson, minden létező eszközzel. Jelszó: elvtelenség.

A kérdés már csupán az, hogy ezek után Karácsony megbánta-e a főpolgármester-jelöltséget is, illetve hogy kinek az érdekében állhatott a felvétel kiszivárgása?

Ha most tippelni kéne, akkor én egy olyan politikai szereplőre tenném a voksomat, aki szintén tudna mesélni a titokban készült hanganyagokról.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
„Magyarország fejlődik a leggyorsabban az unióban”

„Magyarország fejlődik a leggyorsabban az unióban”

Magyarország fejlődik a leggyorsabban az unióban – jelentette ki a pénzügyminiszter a Magyar Nemzetnek.

Hatnapos ülést tart mától az Országgyűlés

Az ülés hétfőn kora délután kezdődik.

Mindenki nyugodjon meg: Trump egészséges!

Mindenki nyugodjon meg: Trump egészséges!

Donald Trump amerikai elnök egészségi állapota nagyon jó – közölte vasárnap a Fehér Ház.

Korrupt politikust vett fel magához Márki-Zay Péter

Korrupt politikust vett fel magához Márki-Zay Péter

Márki-Zay kezdeményezésére kapott helyet a város Lakásügyi Tanácsadó Testületében az idén tavasszal korrupciós botrányba keveredett MSZP-s politikus, Nagy Ernő.

Meglőttek egy illegális bevándorlót a horvát rendőrök

Meglőttek egy illegális bevándorlót a horvát rendőrök

Intézkedés közben meglőttek a horvát rendőrök egy illegális bevándorlót a szlovén-horvát határ közelében még szombaton, a férfi életveszélyes állapotban van – írta az Index.hr horvát hírportál.

Babis: a bársonyos forradalom az újkori cseh történelem legfontosabb eseménye

Babis: a bársonyos forradalom az újkori cseh történelem legfontosabb eseménye

Az 1989. novemberi bársonyos forradalom, a harminc évvel ezelőtt történt csehszlovákiai rendszerváltás az újkori cseh történelem legfontosabb eseménye – jelentette ki Andrej Babis cseh miniszterelnök vasárnap Prágában a bársonyos forradalom 30. évfordulójának alkalmából rendezett megemlékezésen.

Nagy-Britanniában a jövőben mindenkinek fizetnie kell az egészségügyi ellátásért

Nagy-Britanniában a jövőben mindenkinek fizetnie kell az egészségügyi ellátásért

A kormányzó brit Konzervatív Párt vasárnap ismertetett tervei szerint a brit EU-tagság megszűnése, azaz a Brexit utáni átmeneti időszak lejártával minden újonnan érkező bevándorlóknak előre kell fizetnie a brit állami egészségügyi ellátórendszer (NHS) igénybevételéért.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére