Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Karácsony álma

Bohár Dániel

2021.10.09. 11:00

Mennyit beszélgettünk angolul, minden kérdésemre válaszolt, soha nem szaladt el előlem, az is jó volt, amikor a Városházán tudtunk találkozni és nem mindenféle rejtett folyosókon lopakodott. Úgy volt már 2018-ban is, hogy miniszterelnök lesz, aztán 2022-ben is nekiindult, de már a rajt előtt elesett. Viszlát Gergely!

 

Legfeljebb akkor lépek vissza, ha elüt a villamos”

– ezt mondta múlt vasárnap Karácsony Gergely. A villamosokkal aztán meg is gyűlt a fővárosiak baja, ugyanis hétfőn leállt a 4-6-os villamos közlekedése, mert sikerült Karácsonyéknak olyan kiváló szakembereket pozícióba tenni, akiknek még a tömegközlekedés működtetése sem megy, de ezt most hagyjuk is.

A lassan magunk mögött hagyott hét politikai történéseit nem volt könnyű követni, ugyanis óránként (percenként) változtak az események. Karácsony magabiztosan kijelentette többször is, hogy ő bizony biztosan nem lép vissza Márki-Zay Péter javára. A hódmezővásárhelyi polgármester először azt mondta, hogyha kell visszalép, aztán rájött, hogy inkább mégsem. Az majd egy későbbi írásom témája lesz, hogy Márki-Zay mennyire kiszámíthatatlan karakter, de most tartsuk a fókuszt Karácsonyon. Szóval a baloldali előválasztásnak nevezett show-műsor második és harmadik helyezettje sokáig úgy állt, hogy mindketten indulnak a mindent eldöntő fordulóban is. Aztán később kitalálták, hogy mindketten indulnak, de szerepeljen a nevük egymás mellett, na erre már Gyurcsány (Magyar György személyében) is azt mondta, hogy elég a bohóckodásból. Folytatódott az egyezkedés, aminek az lett a vége, hogy Karácsony vissza nem, csak előrelép. Na, aztán a valódi vége visszalépés lett. Karácsony Gergely pénteken délelőtt egy órás késéssel (elalvás, dugó?) kiállt a sajtó elé és elmondta, hogy kiszáll a cirkuszból.

Sajnos arra a kérdésre nem adott választ, hogy a Márki-Zay Péter által kiszámolt körülbelül 500 millió forintos kampányköltetését visszafizeti-e? Ahogy az sem derült ki, hogy honnan származott ez az összeg? Illetve azt sem tudták meg az újságírók, hogy mi volt ezért a pénzért az elvárás?

Karácsony Gergely érezhetően megkönnyebbült a bejelentés után, hiszen tudjuk már korábbról is, hogy egyetlen porcikája sem kívánta ezt az egészet. Ezzel kapcsolatban csak két dolgot nem értek, hogy akkor miért vállalta el másodjára is, illetve miért próbálta ezt a harcias képet lefesteni magáról, miközben ahhoz is gyenge, hogy egy előválasztási kampányt végigvigyen?

A munkám során sokszor találkoztam Karácsony Gergellyel és akkor viszonylag finoman fogalmazok, ha azt írom, hogy nem miniszterelnöknek való ember. Budapestiként láthatjuk azt is, hogy még főpolgármesternek is teljesen alkalmatlan. A város mindennapi működtetését sem sikerül megugrania.

Karácsony úr! Mennyit beszélgettünk angolul, minden kérdésemre válaszolt, soha nem szaladt el előlem, az is jó volt, amikor a Városházán tudtunk találkozni és nem mindenféle rejtett folyosókon lopakodott. A viccet félretéve. Karácsony rettegett miniszterelnök-jelöltként és egyébként retteg főpolgármesterként is a valódi kérdésektől. Ő az a politikus, akit könnyedén zavarba lehet hozni, ugyanis érezhetően bizonytalan önmagában is. Gondoljunk csak az állandó kéztördelésére is.

Karácsonnyal (egy ideig) nem találkozunk, mint miniszterelnök-jelölt és talán jól is van ez így. Attól ugyanakkor kicsit tartok, hogy többet lesz a valódi munkahelyén a Városházán és a kiváló ötleteinek köszönhetően még élhetetlenebb lesz Budapest. Talán az lenne a legjobb főpolgármester úr, ha végre az álmainak élne. Minimum délelőtt 10-ig aludva.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Zelenszkij: Oroszországnak vissza kell vonulnia a háború előtti vonalakig a tárgyalások megkezdéséhez

Szakértők szerint ez olyan feltétel, amelybe Moszkva aligha fog belemenni a közeljövőben tekintettel arra, hogy jelenleg Ukrajna keleti régióira összpontosítja erőit.

Miközben a baloldalon belharcok dúlnak, Orbán újabb gazdaságvédelmi intézkedést jelentett be

Miközben a baloldalon belharcok dúlnak, Orbán újabb gazdaságvédelmi intézkedést jelentett be

Zelenszkijnek pedig nem tetszik, hogy hogy Magyarország elutasítja az olajembargót.

Oroszmentesítés az ukrán könyvtárakban

Franz Kafka, Heinrich Mann és Stefan Zweig talán még ma este átmegy Alekszandr Puskin és Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij mennyei dácsájába és közösen egy palack vodkába fojtják bánatukat. A fenti, német anyanyelvű írók műveit majd’ kilencven éve már máglyára vetették, az orosz óriások munkái csak most kerülnek sorra.

Indianában felülírták a kormányzó vétóját, mégsem lesznek „gendersportolók”

Az Egyesült Államokban Indiana állam törvényhozói kedden megszavazták Eric Holcomb kormányzó vétójogának hatályon kívül helyezését, és olyan törvényt léptetnek életbe, amely megtiltja a magukat nőnek nevező férfi sportolóknak a női sportokban való részvételt.

Orbán Viktor: A rezsit megvédjük, az extraprofitot elvonjuk!

Orbán Viktor: A rezsit megvédjük, az extraprofitot elvonjuk!

„A kormány úgy határozott, hogy létrehoz egy rezsivédelmi alapot és egy honvédelmi alapot. Innen fizetjük majd a rezsicsökkentés és a honvédség megerősítésének költségeit. Kötelezzük a bankokat, a biztosítókat, a nagy kereskedelmi láncokat, az energiaipari és kereskedő cégeket, a telekommunikációs vállalatokat és a légitársaságokat, hogy extraprofitjuk nagy részét ebbe a két alapba fizessék be„ – jelentette be Orbán Viktor, közösségi oldalán megosztott videójában.

GFG blog 2.: A vétóról

GFG blog 2.: A vétóról

Újraindul a GFG blog. Mindig kell egy gondolat és egy gondolat kell.

Összebalhézott a DK és a Momentum, de közben Orbánt kritizálják

Összebalhézott a DK és a Momentum, de közben Orbánt kritizálják

Nagy a riadalom a baloldalon, mit fog csinálni a kormány a háború miatti vészhelyzeti felhatalmazással, miközben a Fővárosi Közgyűlésben arra nem voltak képesek, hogy határozatképességet biztosítsanak a mai ülésre.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére