Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Karácsony, a puhapöcs

Pozsonyi Ádám

2021.09.19. 13:25

Ez a hétvége a csalódások hétvégéje. Mert van, amikor minden összejön. Van, amikor csőstül jön a baj.

Nem csak az történt, hogy ismereten eredetű tömeges terhelés érhette az előválasztás rendszerét, ezért leállt, és csak hétfőn indul újra a szavazás, nem csak az történt, hogy bár az Országos Előválasztási Bizottság akkor azt közölte, hogy dél után újra indulhat a rendszer, ám ez délután fél kettőig sem történt meg. Erre ráadásul még a haladó emberiség utolsó mentsvára Karácsony is csalódást okozott a népnek.

Pedig benne bízott mindenki!

A pécsi prájdon szivárványosra kifestve rettegő betiltott és megalázott tömegek, a betiltott és nem létező ellenzéki – bocsánat, független – lapok munkatársai, díjazott újságírói, és a nemzetközi kirekesztés és gyűlölet ellenes tömegek is mind várták Karácsony szavait. Itták volna azt, mint valami fájdalom elleni elixírt.

„Jöttömre öt nap múltán számítsatok, pirkadatkor, kelet felől!” – ilyesmit mond egy igazi hős. Egy olyan vezető, akire számítani lehet. Aki nem hagyja cserben a sanyargattatott és kétségbeesett övéit. Erre fel mit mond Karácsony? „Ne várjátok, hogy börtönt ígérjek konkrét politikusokra.”

Eztet mondta ő. Hát hős az ilyen?

„Kormányváltás, rendszerváltás és jó kormányzás” – ezt a három dolgot tűzte ki céljául Karácsony Gergely a szombati előválasztás kezdete előtt a Madách téren megtartott kampányzáró beszédében. Budapest főpolgármestere, aki az MSZP, a Párbeszéd és az LMP támogatásával lenne miniszterelnök.” (Telex.hu)

Mivel Karácsony csak angolul meg zulu nyelven jó szónok, ellenben az időt ki kell tölteni, ezért az eseményen többen is színpadra léptek, és szépen elmondogatták, hogy mit várnak a jövőben, miután eltakarították a kormányt.

„A Fideszt legyőzni csak úgy lehet, ha a politikánk középpontjába a méltóságteljes életet, a szolidaritást és a közösségi gondoskodást tesszük.” Ezt egy bizonyos Csepregi Dávid fűzte hozzá, a Hajós András-féle performanszon pedig ilyen fogalmak repkedtek a levegőben: esélyegyenlőség, szabad emberek, zöldebb ország, szolidaritás, gyűlöletmentesség.

Bár nem írták ki, hogy a rendezvényt összemosták volna a nemzetközi gyermeknappal, azért ösztönösen rákerestem. Igen, jól emlékeztem, a gyermeknap november 20, bár kétségkívül az is szombati napra esik. Bár én azért hiányoltam a programpontok közül a fizetés legyen több, nem pediglen kevesebb! jelmondatot.

„Ne várjátok, hogy börtönt ígérjek konkrét politikusokra!”

Szerintem ez így kevés! És a rajongó tábor szerint is. Ha Gandalf ilyen nyámnyám, puhapöcs mondatokkal pattant volna lóra, idézgetné a rosseb. Átolvasgattam a kommenteket, és a tábor is elégedetlen. El van keseredve. Többet vár! Odacsapást, elszámoltatást, börtönt, nem kutyagumit.

Elő kéne venni a páncélvonatot, felpakolni a srácokat géppuskával – élükön Jakabbal meg Fegyőrrel -, és járni az országot, mint 19-ben. Börtön? Ráadásul feltételes módban? Mi ez? Helyben főbe lőni, aki a kormánnyal cimborál!

Bár most önkritikát gyakorlok. Az akkori elvtársak nem pazaroltak, akasztottak! Ja, persze. A zöld gondolat.

Ja, hogy ez törvénytelen, és jogállamban ez nem lehetséges?

Jogállamban az sem lehetséges, hogy a kétharmados törvényeket kétharmados többség nélkül eltöröljük, mert éppen arra van kedvünk. Ahogy Karácsony korábban meghirdette a Magyar Hangnak adott interjúban.

Persze a megoldást ott sem nem árulta el. Csak hitegeti a népet. Titkolózik. De egyszer minden titokra fény derül. Ahogy az is hamar kiderült, ki hekkelte meg az előválasztás informatikai rendszerét. Egy Karácsony mellett Gyurcsány Ferenc, Jakab Péter, Schmuck Erzsébet, Kanász-Nagy Máté, Fekete-Győr András, Kunhalmi Ágnes, Tóth Bertalan, Szabó Tímea által aláírt közlemény szövege szerint maga Orbán áll az informatikai rendszer összeomlása mögött.

Bizonyítékot persze nem tettek az állítás mögé.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Márki-Zay az új báb, aki szerint a DK elnöke Gyurcsány József

Márki-Zay az új báb, aki szerint a DK elnöke Gyurcsány József

Az ellenzék legújabb üdvöskéje, a magát jobboldalinak, konzervatívnak nevező, de azért a baloldali összefogásban induló Márki-Zay Péter volt tegnap az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendége. Ahogy ezt az ő oldaluktól megszokhattuk, nem volt mentes böszmeségektől a beszélgetés.

Újra a füstös szobákba vonul vissza a baloldal

Újra a füstös szobákba vonul vissza a baloldal

Gyakorlatilag titokban, a sajtó előzetes tájékoztatása nélkül találkozott Gyurcsány Ferenc és Márki-Zay Péter – írja a Magyar Nemzet.

Orbán Viktor vezet, kiderült mennyit adott Soros Karácsonynak, Kálomista Gábort kérdeztük

Orbán Viktor vezet, kiderült mennyit adott Soros Karácsonynak, Kálomista Gábort kérdeztük

Hatalmasat bukna a balliberális tömb, ha ma tartanák a választásokat. Közzétette a Soros-alapítvány, hogy pontosan mennyi pénzt adott Karácsonyéknak. Ha 2006-ban nem történnek meg azok az események, most nem lenne miről forgatni – nyilatkozta Kálomista Gábor a 888-nak.

Közzétette a Soros-alapítvány, hogy pontosan mennyi pénzt adott Karácsonyéknak

Közzétette a Soros-alapítvány, hogy pontosan mennyi pénzt adott Karácsonyéknak

Karácsony Gergely főpolgármester egymillió eurót emlegetett, azonban ennél lényegesen több pénz érkezett Soros György nemzetközi tőzsdespekuláns alapítványától.

Márki-Zay balos nagygyűlése nyílt provokáció a Békemenet ellen

Márki-Zay balos nagygyűlése nyílt provokáció a Békemenet ellen

A gyurcsányista baloldal megint a tűzzel játszik. Tudják, hol készülnek ünnepelni október 23-án délután? Az Astoria és a Blaha Lujza tér között a Rákóczi úton, a Síp utca környékén. Egyutcányira a Kiskörúton is végighömpölygő Békemenettől.

Betiltottak egy szót, mivel egyesek szerint faji megkülönböztetést sugall

Betiltottak egy szót, mivel egyesek szerint faji megkülönböztetést sugall

A nyelvi gondolatrendőrség ezúttal a „spooky”, vagyis a „kísérteties” kifejezés miatt kezdett el panaszkodni, ezért a Skót Nemzeti Színház be is tiltotta a használatát.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére