Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Karácsony, a puhapöcs

Pozsonyi Ádám

2021.09.19. 13:25

Ez a hétvége a csalódások hétvégéje. Mert van, amikor minden összejön. Van, amikor csőstül jön a baj.

Nem csak az történt, hogy ismereten eredetű tömeges terhelés érhette az előválasztás rendszerét, ezért leállt, és csak hétfőn indul újra a szavazás, nem csak az történt, hogy bár az Országos Előválasztási Bizottság akkor azt közölte, hogy dél után újra indulhat a rendszer, ám ez délután fél kettőig sem történt meg. Erre ráadásul még a haladó emberiség utolsó mentsvára Karácsony is csalódást okozott a népnek.

Pedig benne bízott mindenki!

A pécsi prájdon szivárványosra kifestve rettegő betiltott és megalázott tömegek, a betiltott és nem létező ellenzéki – bocsánat, független – lapok munkatársai, díjazott újságírói, és a nemzetközi kirekesztés és gyűlölet ellenes tömegek is mind várták Karácsony szavait. Itták volna azt, mint valami fájdalom elleni elixírt.

„Jöttömre öt nap múltán számítsatok, pirkadatkor, kelet felől!” – ilyesmit mond egy igazi hős. Egy olyan vezető, akire számítani lehet. Aki nem hagyja cserben a sanyargattatott és kétségbeesett övéit. Erre fel mit mond Karácsony? „Ne várjátok, hogy börtönt ígérjek konkrét politikusokra.”

Eztet mondta ő. Hát hős az ilyen?

„Kormányváltás, rendszerváltás és jó kormányzás” – ezt a három dolgot tűzte ki céljául Karácsony Gergely a szombati előválasztás kezdete előtt a Madách téren megtartott kampányzáró beszédében. Budapest főpolgármestere, aki az MSZP, a Párbeszéd és az LMP támogatásával lenne miniszterelnök.” (Telex.hu)

Mivel Karácsony csak angolul meg zulu nyelven jó szónok, ellenben az időt ki kell tölteni, ezért az eseményen többen is színpadra léptek, és szépen elmondogatták, hogy mit várnak a jövőben, miután eltakarították a kormányt.

„A Fideszt legyőzni csak úgy lehet, ha a politikánk középpontjába a méltóságteljes életet, a szolidaritást és a közösségi gondoskodást tesszük.” Ezt egy bizonyos Csepregi Dávid fűzte hozzá, a Hajós András-féle performanszon pedig ilyen fogalmak repkedtek a levegőben: esélyegyenlőség, szabad emberek, zöldebb ország, szolidaritás, gyűlöletmentesség.

Bár nem írták ki, hogy a rendezvényt összemosták volna a nemzetközi gyermeknappal, azért ösztönösen rákerestem. Igen, jól emlékeztem, a gyermeknap november 20, bár kétségkívül az is szombati napra esik. Bár én azért hiányoltam a programpontok közül a fizetés legyen több, nem pediglen kevesebb! jelmondatot.

„Ne várjátok, hogy börtönt ígérjek konkrét politikusokra!”

Szerintem ez így kevés! És a rajongó tábor szerint is. Ha Gandalf ilyen nyámnyám, puhapöcs mondatokkal pattant volna lóra, idézgetné a rosseb. Átolvasgattam a kommenteket, és a tábor is elégedetlen. El van keseredve. Többet vár! Odacsapást, elszámoltatást, börtönt, nem kutyagumit.

Elő kéne venni a páncélvonatot, felpakolni a srácokat géppuskával – élükön Jakabbal meg Fegyőrrel -, és járni az országot, mint 19-ben. Börtön? Ráadásul feltételes módban? Mi ez? Helyben főbe lőni, aki a kormánnyal cimborál!

Bár most önkritikát gyakorlok. Az akkori elvtársak nem pazaroltak, akasztottak! Ja, persze. A zöld gondolat.

Ja, hogy ez törvénytelen, és jogállamban ez nem lehetséges?

Jogállamban az sem lehetséges, hogy a kétharmados törvényeket kétharmados többség nélkül eltöröljük, mert éppen arra van kedvünk. Ahogy Karácsony korábban meghirdette a Magyar Hangnak adott interjúban.

Persze a megoldást ott sem nem árulta el. Csak hitegeti a népet. Titkolózik. De egyszer minden titokra fény derül. Ahogy az is hamar kiderült, ki hekkelte meg az előválasztás informatikai rendszerét. Egy Karácsony mellett Gyurcsány Ferenc, Jakab Péter, Schmuck Erzsébet, Kanász-Nagy Máté, Fekete-Győr András, Kunhalmi Ágnes, Tóth Bertalan, Szabó Tímea által aláírt közlemény szövege szerint maga Orbán áll az informatikai rendszer összeomlása mögött.

Bizonyítékot persze nem tettek az állítás mögé.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére