Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kapitány süllyed a hajó!

Georg Spöttle

2021.12.17. 17:30

MZP Kapitány beszél és beszél, mégpedig vég nélkül. Kampánynak igazából nem nevezném, mivel ígéretei inkább eltántorítják a szavazókat, mintsem arra ösztönzik, hogy együttesen berántsák a kormányváltás gépezetét. A jelölt, mesél, magyaráz, tébolyult gazdasági elméleteket ad elő, bő másfél órán keresztül videóüzeneteiben. Mint egy fanatikus szektavezér, aki szerelmes a saját hangjába és elképzeléseibe. Talán nem is állok messze az igazságtól. Futurisztikus gondolatokkal bombázza Jani bácsit és Mari nénit polgári fórumokon, akik a végén kisült aggyal bandukolnak hazafelé és azt kívánják, hogy jöjjön a Man In Black a villantójával és felejtsék el az egész estét. MZP megígérte, hogy nem lesz minimálbér, nem lesz rezsicsökkentés, nem lesz szabályozott üzemanyagár, hanem majd adókat emel, miközben kevesebbet fürdünk, fűtünk és autózunk mivel ez az igazi zöldpolitika.

Nem lennék meglepve, ha Gyurcsány Ferenc „kapitányozása” mögött kegyetlen irónia bujkálna. Lehet, hogy a DK elnöke már elengedte 2022-t? Benne van. Politikai és vezetői tapasztalatával be kell lássa, hogy MZP alkalmatlan. Már magára haragította az összes társadalmi réteget és ugye a gombák mérgesek. Benne lenne, hogy Gyurcsány az utolsó pillanatban még lecserélje MZP-t Dobrev Klárára, ám ahhoz már rövid az idő és kétséges a győzelem. Klárát inkább 2026-ra tartogatja. Van bőven idő, hogy felépítse őt egy új politikai narratívával. Sőt addigra már minden potenciális ellenféltől meg fog szabadulni. Fekete-Győr már kilőve, Jakab Péter cirkuszi szerződése is kifutóban, az MSZP romokban. Át lehetne gondolni, hogy a maradék baloldalt beleolvassza vagy a DK-ba, vagy egy új, na jó, inkább átnevezett pártba. Egy-egy ellen lehetne az új szlogen.

A balhét MZP fogja elvinni. Gyurcsány joggal mondhatja a vereség után, hogy mi adtunk pénzt, paripát, fegyvert, de te nem tudtad használni. Jogosan lesz pipa, hiszen Karigerivel elfüstöltek 500 millió forint kampánypénz és MZP sem lesz egy olcsójános, még akkor sem, ha vörös oligarchák is megtámogatják. Már a baloldali sajtó is látja, hogy úszik el a kormányváltás álma és ha már ők is erről cikkeznek akkor komoly a baj (náluk). A Fidesz egy baloldali mérés szerint is jelentősen megerősödött 46%-on áll, míg a baloldali összefogás 32%-on. Az általuk készített kutatás azt is kimutatta, hogy a magyarok 52%-a szeretné, hogy maradjon a jelenlegi kormány és 43% voksolna a baloldali összefogásra. Még jó, hír, hogy az ellenzéki összefogás egy közös logóról és dizájnról sem tudott dönteni. Pedig a kampány ante portas. Kampány? Víziók és jó ígéretek hiányában csak küszködés lesz. A konzervatív oldal nem csak ígéreteket tesz, hanem sokszor idő előtt, meg is valósítja azokat. Ezzel pedig akár meg is lehet ismételni a kétharmadot. A tizenharmadik havi nyugdíj visszaépítése, a minimálbér és a közmunkások bérének megemelése mind kézzelfogható eredmények és valljuk meg, sokan csak a pénztárcájukon keresztül ítélik meg a kormány munkáját. MZP elmés gondolata szerint nem a kormány miatt van pénz a nyugdíjemelésre, adóvisszatérítésre és a bérek rendezésére, hanem a gazdaság miatt. OK, de ki is irányítja a gazdaságot? Ja, hogy a kormány? Apropó kormány(os), kapitány úr süllyed a hajója...

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére