Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kálmán Olga reggelije

Pozsonyi Ádám

2021.05.29. 13:00

 

„Egy lábadozó betegnek itthon ettől kellene erőre kapnia. A héten feloldották a látogatási tilalmat a magyar kórházakban, és újra kapom az elkeseredett leveleket fotókkal együtt a hozzátartozóktól, hogy mit kapnak enni a beteg rokonaik. Sok minden van, amit fel tudnék sorolni, hogy miért is lettem politikus. De a legfontosabb, hogy azt gondolom: ideje lenne ebben az országban az embert emberszámba venni. Akinek pedig ennyit ér egy beteg ember, azt el kell zavarni.”

A könnyfakasztó szöveg Kálmán Olga mai face posztja. Aki már megtalálta a zsebkendőjét, az rácsodálkozhat két képre a szöveg alatt. Az egyiken egy kocka mackósajt látható, s alatta a szöveg: „Reggeli magyar kórház”. Mellette pedig négyfogásos reggeli sajttal, sonkával, kávéval, tejszínnel, meg mindenféle zöld dekorációval, amiket oda illik biggyeszteni a menő ételfotókhoz. „Reggeli nyugat-európai kórház.”

 

Cím, utca, házszám, osztály, emelet, fotó készítője vagy bármi?
Ugyan már. Elég csak odaírni. Biztos igaz, hisz mondták.
Régen volt az a mondás, hogy igaz lehet, hisz bemondta a tévé, ez most rosszabbodott: Igaz lehet, hisz fenn van a facebookon.

Nekem meg egy ismerősöm nyugaton volt kórházban három napig, de csak száraz kenyeret kapott csapvízzel. Az egyik nap még penészes is volt.
Ez hiteles, kérem, képet is láttam. Pontosabban nem én, de beszéltem valakivel, aki hallotta, hogy látták.

Hadházy Ákos sem tétlenkedik, ha a konkrétumot nélkülöző uszításról van szó.
„A propagandatévé megdöbbent:) Ha nem lettem volna jelen, akkor olyanra gondolnék a címből, hogy leszakadt a csillár. Pedig csak arról volt szó, hogy az Európai Parlament bizottsági ülésén beszéltem pl Tiborczról, vagy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem lopásairól.” (május 28.)

Ki és mit lopott?
De van itt bőven. Csak ez van.

„Minden volt már Orbán saját bevallása szerint: “falusi fickó”, “utcai harcos”, “bérből és fizetésből élő”, csak az nem, aki valójában: egy korrupt zsarnok.” (Szél Bernadett, május 28.)

„Nehezen viseli Orbán Viktor, hogy a Néppártból való kiszorítása után teljesen eljelentéktelenedett az európai politikában: az európai vezetők már sokkal inkább a keleti diktatúrák trójai falovát, mint Magyarország miniszterelnökét látják benne.” (Fekete Győr András, május 28.)

Igazság szerint bármit le lehet írni. És le is írják. És teljesen mindegy, hogy két nappal korábban a másik mémjükben az ellenkezőt sugallják. Mert amikor az Orbán-Putyin-Erdogan-Trump szöveget nyomták, amikor Orbán odaültették az asztal mögé, amelyen kis névtábla virított: Itt ülnek, akik tönkreteszik az európai politikát, akkor nem gondoltak bele, hogy jelentéktelen ember hogy tudná egyáltalán tönkretenni?

A legbrutálisabb handabanda természetesen Jakab Péteré.

„Az én küldetésem az, hogy a Ti hangotok legyek! Azoké, akiket kisemmiztek, becsaptak, megaláztak, leproliztak a fideszes ficsúrok, az Orbánok, Kövérek, Rogánok rendszere. Addig nem nyugszom, amíg meg nem fizetnek a tolvajok! Addig nem állok meg, amíg vissza nem vesszük Orbán strómanjaitól az ellopott ezermilliárdokat, és vissza nem adjuk a magyar embereknek! Addig nem hátrálok, amíg valóra nem váltjuk a rendszerváltás be nem teljesített ígéretét, hogy végre elhozzuk a jólétet és a szabadságot minden magyarnak!”

Kit semmiztek ki és miben? Név, utca, házszám, ügy? Orbán strómanjai konkrétan kik? Név, beosztás. Mit loptak el? Telekkönyvi irat, cégjegyzékszám, ingatlan nyilvántartás, bármi.
„Visszaadjuk a magyar embereknek”. Kiknek és mit? Név, utca, házszám, és mennyit fog kapni egy adott ember, és mikor? Odamennek hozzá, és adnak a kezébe egy kertkaput, hogy íme, ez itt Lölő villájának a bejárata, ez a magáé, mert ez az ajtó lopott, a küszöböt Jónás Gábor mátészalkai lakos kapja, a bútorokat meg Erika néni? Ja, a kilincset megtartom, mert jó lesz a víkendházamra.

Ezt mondjuk fosztogatásnak hívják, de nyugodjunk meg, nem óhajtanának semmit szétosztani.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére