Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kálmán Olga a balliberális ellenzék gyengeségeinek a tükörképe

Vincze Viktor Attila

2019.06.07. 19:00

A romokban heverő ellenzék cicaharcának legfrissebb fejleményeként a ballib újságírót, Kálmán Olgát dobta be Gyurcsány pártja, így csinálva végképp viccet a már eddig is kaotikus ellenzéki előválasztásból.

Az ellenzék valódi állapotáról igencsak árulkodó képet festenek le az úgynevezett előválasztási látszatversenyben elindított ellenzéki jelöltek személyei.

Nem egyszerűen nehéz, hanem lehetetlen kideríteni, hogy vajon miért és mit is terveznek az ellenzéki pártok az őszi önkormányzati választásokra. Egyértelműen teljes a káosz és a bizalmatlanság, ami nem csoda annak ismeretében, hogy az ellenzék pártjai naponta hazudtolják meg az egy nappal korábban tett ígéreteiket.

A Momentum egy 50 éves ismeretlen „fiatalt”; az MSZP a már csak papíron létező párthoz tartozó, többszörösen is bukottnak számító politikust, Karácsony Gergelyt; a DK pedig – megszegve az MSZP-nek tett ígéretét – egy bukott tévés újságírót indít el az ellenzéki előválasztásnak nevezett médiakampányban. Az MSZP, az LMP és a Jobbik az egyik párthoz sem tartozó, se nem politikus, se nem újságíró Puzsér Róbertet jelölte eredetileg, aki azóta függetlenedett tőlük, és jelenleg azt mondja, hogy az előválasztáson nem indul, de függetlenként majd megméretteti magát ősszel, amikor csak a budapesti főpolgármesteri címért indul az önkormányzati választáson.

Az elképesztően irreleváns ellenzéki főpolgármester-jelöltek személye ugyanakkor azt jelzi, hogy totális káderhiányban szenved a teljes ellenzéki oldal. Szimbolikus jelentőségű az, hogy Gyurcsány Ferenc pártja nevében végül Dobrev Klára egy bukott tévés újságírónő DK-s politikussá avanzsálását jelentette be, meghazudtolva a szemkilövető néhány nappal korábbi állítását, miszerint a DK továbbra is Karácsony Gergely mellett áll.

A jelölés körülményei, valamint Kálmán Olga személye kiválóan megmutatja, hogy a DK és a teljes ellenzék mennyire hiteltelen, megbízhatatlan és erkölcstelen valójában.

Az ATV által sztárriporterré felépített Kálmán Olga Simicska és a Jobbik kérésére egy pillanat alatt elárulta az őt addig kiemelten kezelő médiumot. Ezután szánalmasan gyenge nézettségi adatokat produkálva megbukott a Jobbik szélsőjobboldali politikusainak a szerecsenmosdatása közben, amivel az újságírói pályafutása gyakorlatilag teljesen dicstelenül véget is ért. Végül pedig az eddig állítólag „független” újságíró szemrebbenés nélkül előállt azzal, hogy ő DK jelöltje mostantól.

Kálmán Olga politikussá válásában az a „legszebb”, hogy a kellemetlen, agresszív, elfogult stílusáról hírhedtté vált hajdani műsorvezető a politikusi pályafutását máris hazugsággal kezdte, hiszen nemcsak hetekkel ezelőtt, de még egy héttel ezelőtt is azt állította magáról, hogy ő független újságíró, és a jövőben sem lesz politikus. Most, amikor szembesítették ezekkel a korábbi nyilatkozataival, az volt a válasza, hogy azért cselekedett másként, mint amit korábban mondott, mert azóta (egy hét alatt) megváltozott a helyzet.

Ezek alapján viszont talán nem túlzás azt állítani, hogy Kálmán Olga személyében most egy olyan új politikus született, akinek még azt sem lehet elhinni, amit kérdez.

Most azt mondják az előválasztási színjátékban részt vevő pártok, hogy majd elfogadják annak eredményét. Ez az eddigi tapasztalatok alapján természetesen azt jelenti, hogy egyik vesztes párt sem fogja elfogadni az előválasztás eredményét. Ugyanakkor természetesen az is szinte teljesen biztos, hogy bármennyire is az ellenkezőjét állítja minden szereplő, de a valóságban már nagyon is az ellenzéki összefogás teljes körű újragombolása zajlik, ami az LMP, a Jobbik és az MSZP számára olyan feltételeket jelent majd, amelyek a józan számítás szerint nem lesznek elfogadhatóak a számukra.

A 888.hu véleményrovatának szerzői: Bertha László, Fűrész Gábor, GFG, Gábor László, H.I., Horváth Zsófia, Ifj. Lomnici Zoltán, Megadja Gábor, Pozsonyi Ádám, Szentesi Zöldi László, Vincze Viktor Attila.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Karácsony nem bírt augusztusig várni a Pride köszöntésével

Karácsony nem bírt augusztusig várni a Pride köszöntésével

A HUMEN melegbarát magazinban köszöntötte Karácsony Gergely az olvasókat.

Románia: engedetlenséggel tiltakoznak a vendégek naplózása ellen

Sajátos szabály: a vendéglősöknek nyilvántartást kell vezetni az asztalt foglaló vendégek nevével és telefonszámával. Román megoldás.

Buumm! Gy. Németh belelépett a gereblyébe

Buumm! Gy. Németh belelépett a gereblyébe

A következőkben arra lesz módunk, hogy megtekintsük azt a pillanatot, vizuális típusok bizonyára már látják is, amikor Gy. Németh Erzsébet, a DK által kiküldött főpolgármester-helyettes belelép a gereblyébe. Az ATV-ben az igazságosztó szerepét felvéve a következő monológot tolta ki magából nagy peckesen.

Napi tükör: csökkenő fertőzésszám itthon, izzó indulatok az USA-ban

Napi tükör: csökkenő fertőzésszám itthon, izzó indulatok az USA-ban

Az aktuális fertőzési adatok mellett sokat olvashattak az érdeklődők a nap folyamán az Fehér Ház körüli tüntetésekről, Soros György antifáinak mosdatásáról, illetve a kispesti önkormányzat korrupciógyanús ügyének tervezett sajátos felderítési technikájáról. És arról is, hogy Szijjártó Péter keményen beolvasott Donald Tusknak, az Európai Néppárt elnökének.

Vignjevicnek megköszönték, Predrag Rogan az Újpest új edzője

Nebojsa Vignjevic, az Újpest FC labdarúgócsapatának vezetőedzője hétfőn közös megegyezéssel távozott posztjáról, utódja korábbi segítője, a szintén szerb Predrag Rogan lett.

Felháborító: megrongálták a Kosciuszko-emlékművet a Fehér Ház mellett

Lengyelország washingtoni nagykövete felháborítónak nevezte, hogy az afroamerikai George Floyd halála nyomán kirobbant tüntetések résztvevői a lengyel és az amerikai szabadságharcok hőse, Tadeusz Kosciuszko emlékművét is megrongálták hétfőre virradóra a Fehér Ház előtt.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére