Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jók ezek a kerékpársávok: Karácsony is eltolhatná a biciklit

K. Gaál István

2022.04.15. 13:50

 

Karácsony Gergellyel kapcsolatban az ember tényleg nehezen talál szavakat, de talán a politikai lúzer találó meghatározás vele kapcsolatban.
2019-ben ugye megkapta a budapestiek többségének bizalmát, így ő lett a főpolgármester a nemzet fővárosában. Ennél nagyobb lehetőséget nem kaphat egy országosan ellenzékben lévő politikus, de Krácsony Gergelynek ez sem elég ahhoz, hogy felépítse magát és, ami ennél is nagyobb baj: Budapestet és az embereket tönkreteszi.

Az a legkevesebb, hogy szerencsétlenkedésének kellős közepén egyszerre rendelt meg felújításokat ezzel megbénította a főváros teljes közlekedését, mert ez még magyarázható azzal ugye, hogy felújít, fejlődik, stb. – teszi ezt több alkalommal a kormány, vagyis az ország pénzén, de ettől most nagyvonalúan tekintsünk el. Na de az, amit a körúttal, vagy most legújabban az alsó rakparttal csinál az vétek az emberek ellen.
Van ugye a körút, ahol az egyik sáv csak a kerékpárosoké lett. Javaslom, hogy aki még nem járt arra, az nézze meg a saját szemeivel, hogy miközben egy sávban araszol az autóval, hány kerékpárossal találkozik. Ha a teljes szakaszon végigmegy, akkor nagyjából öt kétkerekű előzi meg az autóst – biztosan gyorsabb a bicikli, mert ugye elvettek egy sávot a kocsiktól. Tök felesleges volt ez az egész és bár korábban volt szó róla, hogy egyszer majd visszaállítják az egészet, de ez már egészen véglegesnek tűnik.

Most meg itt van a rakpart, amelynek a pesti felén, a Lánchídtól délre megszűnik az autós forgalom. Értjük mi, hogy Geri nem vezet, csak viszik (akkor is buszsávban), de hát azért annyi logika lehetne benne (nincs), hogy ha van két rakpart – budai és pesti –, amelyek általában telítettek, akkor az nem lesz jó, ha az egyik jelentős részét megszüntetik.
Jól látható, hogy a főpolgármester megroggyant – nem az elméje, hanem az egész Karigeri jelenség. Finoman már a főnöke Gyurcsány Ferenc is elkezdte piszkálni a politikai gyermekét, de biztosak lehetünk benne, hogy lesz ez még keményebb is. A baloldal vezére vélhetően valóban megpróbálta a saját képére formálni Karácsonyt, de ez láthatóan nem jött be.

A budapesti főpolgármester, akinek döntései nemcsak a fővárosra, hanem az egész országra hatással vannak – például egy csomó vidéki is közlekedne az utakon –, tényleg nem más, mint egy szerencsétlen flótás, aki az egész személyiségével és rengeteg döntésével azt sugallja, hogy egy igazi lúzer. Persze, ha már ilyen sok kerékpársávot alakított ki, akkor igazán eltolhatná a biciklit.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére