Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jobban szeretni e hazát, mint gyûlölni ellenségeinket

888.hu

2017.02.03. 13:28

Az Állami Számvevõszék 2016. szeptemberi jelentése nem találta rendben a Jobbik Magyarországért Mozgalom gazdálkodását a korábbi évekre vonatozóan, vagyis hazánk második legnagyobb politikai pártja - melynek gazdálkodása közügy - nem tud rendesen elszámolni pénzügyeivel.
VÉLEMÉNY

Az Állami Számvevőszék 2016. szeptemberi jelentése nem találta rendben a Jobbik Magyarországért Mozgalom gazdálkodását a korábbi évekre vonatkozóan, vagyis hazánk második legnagyobb politikai pártja – melynek gazdálkodása közügy – nem tud rendesen elszámolni pénzügyeivel.

A tavaly például 476 millió forinttal államilag támogatott Jobbik, miközben úton-útfélen hangoztatja elkötelezettségét a közpénzek tisztább, átláthatóbb felhasználása mellett, az ÁSZ említett jelentése szerint „nem a gazdasági esemény tényleges tartalmának megfelelően számolta el a kiadásait”, valamint könyvvezetése és gazdálkodása sem felelt meg a jogszabályok előírásainak a beszámoló által vizsgált költségvetési időszakban, 2013-ban és 2014-ben. Nem hozott létre felügyelőbizottságot, ellenőrzési rendszerét pedig nem működtette megfelelően. Az is előfordult, hogy pártalapítványa költségvetési támogatásának felhasználását dokumentumokkal nem támasztották alá, és például a támogatási szerződés megkötése több esetben is – az alapító okirat előírása ellenére – kuratóriumi döntés nélkül történt. Összességében tehát elszámolási szabálytalanságok, nem tiszta közpénzelköltések jellemezték a Jobbik gazdálkodását éveken keresztül.

Lehet természetesen megsértődni, ha valakinek az orrára koppintanak, de ez nem jelentheti azt, hogy tisztességtelen eszközökkel bosszúhadjáratot indítunk más közéleti szereplőkkel szemben.

Bárhol is tart most a néppártosodás folyamatában a Jobbik, bármennyire is finomodik egyes vezetőinek retorikája, nem lehet mindaddig komolyan venni, amíg a párthoz szorosan kapcsolódó kuruc.info portálon napi rendszerességgel olvashatunk elgázosításról és holokamuzásról, zsidó és cigánybűnözésről, különösen kormánypárti politikusok emberi méltóságát sárba tipró megbélyegző jelzőkről. A tőlük eltérő nézeteket vallókat cigánynak, zsidónak, buzinak, de minimum hazazárolónak tartják. Mindaddig teljesen hiteltelen tehát a kamucuki politika, amíg a múlttal való szembenézés és az őszinte bocsánatkérés e körben meg nem történik.

Itt érdemes megemlékezni arról is, hogy a kormány nézetrendszeréhez közelálló civil szervezetek elszámolását forszírozó Alfahír portál a pszeudo-civil – közben valójában jobbikos politikusokkal kitömött vezetőségű – Kiegyensúlyozott Médiáért Alapítványon (KMA) keresztül kaphatott közel 40 millió forint közpénzt 2015-ben. Ugyanez a KMA finanszírozza a közpénzköltések kérdésében most oly érzékeny N1TV-t is, amely a rendelkezésre álló adatok szerint, több mint százmillió forint állami forráshoz jutott hozzá jobbikos csatornákon keresztül. Arról az N1TV-ről beszélünk, amely például 2011 tavaszán Adolf Hitler születésének 122. évfordulójáról méltóságteljesen emlékezett meg Híradójában, vagy amely „hírcsatorna” operatőre 2015 őszén Röszkénél nemes egyszerűséggel felrúgott egy Szíriából érkezett migránst, így segítve őt – és sajnos hazánkat – kétes világhírnévhez…

A Jobbik-közeli médiatermékek alantasságára és szélsőségességére természetesen nem lehet az a válasz, hogy az ő stílusukat vesszük fel; számunkra nem a bécsi festőből lett egykori diktátor, hanem Deák Ferenc a mérce: „Jobban tudom szeretni e hazát, mint gyűlölni ellenségeinket.”

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére