Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Javaslatok a klímaválság megoldására

Pozsonyi Ádám

2019.10.02. 16:38

Korunkban hatalmas tömegek aggódnak a jövőért. Ezek az aggódók egyre többen vannak. Napról napra nő a számuk. Rengeteg emberről derül ki, akiről eddig azt hittük, hogy csak postás vagy a sarki boltban eladó, hogy klímaaggódó. Sőt, az is lehetséges, hogy klímaharcos.

Naponta érik az embert meglepetések. Magányos nőkről derül ki, hogy teljesen tévedésben voltunk felőlük. Azt hittük, azért él egyedül, s ácsorog szomorúan, lehajtott fejjel a lift előtt a földszinten, mert elhagyta a férje, aztán közben meg klímapánikja és ökodepressziója van.

Persze van, aki ezeken a dolgokon csak gúnyolódik. A sok aljas!

Az Index nevű propagandaportál – természetesen a jó ügy érdekében történő propaganda, mert a jobboldali sajtó az rossz ügy érdekében való propaganda, tehát propaganda, a nemes ügy érdekében történő propaganda, ellenben nem propaganda, csak felvilágosítás – össze is foglalta egy kis írásban, hogy miért szoktak a klímafasiszták gúnyolódni a klímasztrájkon, és korunk héroszán, Greta Thunbergen.

12 ok arra, miért utáljuk Greta Thunberget. A Postillon című német szatirikus portál 12 okot sorolt fel arra, miért utálja annyira a politikusok egy része és a világ egy része Greta Thunberget, a 16 éves svéd környezetvédelmi aktivistát. Mindenki nézzen magába!”

Utána felsorolnak pár frappáns ötletet.

„Mert nő. Mennyire más lenne az egész, ha egy öblös hangú férfi magyarázná el a világnak, mit kellene tenni a klímavédelem ügyében? Mert fiatal. Nehogy már egy 16 éves mondja meg, mit kéne tennünk. Mert ha utáljuk, akkor erősebbnek érezzük magunkat. Online nagyon könnyű kicsinálni bárkit mindenféle következmény nélkül. Mert autista. Egyetlen szavát sem szabad komolyan venni. Mert bizonytalanok vagyunk, és a közös gyűlölet erőt ad. Mert copfos.”

Miután megállapítottuk, hogy német humor nemcsak hogy létezik, hanem eget rengető, éppúgy, mint a román adott szó, nézzünk még egyet.

„Mert mi akartunk beszédet mondani a New York-i ENSZ klímacsúcson. De most komolyan! Mégis mit tett le az asztalra ez a csaj? Ha nekünk segítettek volna a szüleink, mi is bármikor el tudtunk volna indítani egy világméretű mozgalmat.„

No igen. Ebben van valami.

Ha nekünk bezzeg segítettek volna a szüleink, bármikor beszélhetnénk mi is az ENSZ-ben. Mert a világ úgy működik, hogy jó szándékú 16 éves lányok mondanak valami kedveset, és holnap az ENSZ-ben szólalnak fel.

Mert a szomszéd lépcsőházban a kis Zsuzsi is olyan okosakat mond, minden bizonnyal holnap felszólal ő is, és aki ott beszél 16 éves ismeretlen lány létére, a mögött nem áll politika meg érdek, és nem megszervezett a dolog, csupán a spontán emberi jó szándék támogatja. Semmi más.

De mivel engem őszintén és tényleg érdekel a zöldügy, a természet, az élővilág meg az ökoszisztéma, javaslataim a következők:

  1. Erasmus eltörlése. Külföldi tanulmányútra csak az mehet, aki doktori iskolába jár vagy van felmutatható munkássága. Aki most írja Fizika II-ből a zéháját, annak tilos. Marad a seggén, és bebuszozik minden nap a könyvtárba vagy letölt.
  2. Mindenki évente egyszer utazhat külföldre.
  3. Minden család csak egy automobilt tarthat.
  4. A „mütyürök” betiltása. Az ipari szemét komoly százaléka az un. „mütyür”. Aranyozott bizbaz, csecsebecse, műanyag giccs, csiricsáré nyaklánc, nipp, szirszar és fröccsöntött KISS figurák. Kimenni a piacra, és amelyik árusnál mütyür található, azt bírságolni. Portékát elkobozni. Műanyag Greta-szobrocska fellelése esetén iparengedély bevonása.
  5. A III. világban aki két gyermeknél többet hoz a világra, azt törvényileg büntetni. Mert tudjuk jól, ez a „Ne szüljünk erre a világra”-hiszti a fehér ember ellen szól. A lakosságcsere érzelmi előkészítése. Nyomassák Afrikában. Ott mehet. Legyen az ő bajuk.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére