Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Janisch Attila és a "fideszbaba"

Bertha László

2019.02.18. 12:15

A jelenlegi kormánypárttal azonosítani az élet legnagyobb adományát, a gyermekáldást - gané tempó.

Olvasom Janisch Attilát a Magyar Narancsban, és néhány apróságot olyan szívesen tisztáznék vele.

Elsőként azt, hogy egy filmrendezőnek vajon miért kell politikai elemzéseket publikálnia? Értem én, hogy a liberális demokráciában éppen az a szép, hogy mindenki belebeszél mindenbe, amihez nem ért, hogy véletlenül sem azzal foglalkozik, amivel képességei, életkörülményei alapján foglalkozhatna, de Janisch Attila és a politika… Hát. Majdnem olyan katasztrofális a végeredmény, mintha én megírnám a Nosztalgikus elemek építkezése Federico Fellini korai filmjeiben című esszémet. Nem írom meg, mert hülye vagyok hozzá.

Pontosan olyan hülye, mint Janisch Attila a politikához.

Ha személyesen ismerném, a fülébe súgva bátorítanám Janischot, hogy inkább rendezzen valamilyen filmet, mint látom, az elmúlt tizenöt évben eléggé hiányos a biográfia, de nem csoda, a politizálás már csak olyan életforma, amely nehezen tűr riválist. Én csak tudom, ebből élek, Janisch viszont művész volna vagy mifene, így tényleg érthetetlen, miért nem áll a kamera mögé és osztja rendezői utasításait ahelyett, hogy serényen köznevetség tárgyává válik.

Fenti cikkének fő motívuma, hogy Orbán tulajdonképpen Ceausescu, és hogy a zseniális analógia alapján közel a bukás – nem túl elmés, de még nem is egyedi találmány. Nyilván amíg félrenéz az ember egy pillanatra, már meg is bukott Orbán, így megy ez a honban, ahol Janisch Attila barátai legutóbb kilencvenegyen szimpatizáltak egymással a Hősök terén. Nagylelkűen engedjük el a ziccert, és ne utaltassuk Janischot erdélyi testvéreinkhez, akik tudnának egyet s mást regélni a népét kiéheztető, börtönbe hurcoló és agyonverető Conducator és a magyar miniszterelnök közötti halványka különbségről. Mondom, hagyjuk ezt. Inkább vessük tekintetünket a Janisch cikkében éktelenkedő kifejezésre, amellyel a minapi családvédelmi intézkedések nyomán majdan megszületendő kisgyerekeket tuszkolja be a maga – a Király utcától a Pozsonyi útig terjedő – világképébe.

„Fideszbaba”.

Igen, ezt írja Janisch Attila. „Fideszbaba” minden gyerek, aki ezután születik, mondja a tizenöt éve szakmailag halott rendező, nagyot sóhajt, és ügyesen elnéz a klaviatúra felett, hátha eszébe még jut egy-két mocskos szemétség magyar honfitársairól.

Mert Janisch, ezt azért lássuk világosan: bizony, aljas és becstelen megjegyzés ez a „fideszbaba”. A magunk beteg világképe alapján a túloldalra tolni minden családot alapító magyar embert – elmebaj. A jelenlegi kormánypárttal azonosítani az élet legnagyobb adományát, a gyermekáldást – gané tempó.

Nem tudom, hogy az 1957-ben született Janischnak vannak-e gyerekei. Ha nincsenek, eleve nem világos, honnan meríti a bátorságot, hogy másokért felelősséget viselő, családos embereket minősítsen. Ha pedig van gyereke, vannak gyerekei, akkor vajon korszakolja őket otthon? Lányom te 1985-ben láttad meg a napvilágot, Kádár-baba vagy, te fiam meg 1997-ben, Horn-baba lettél. Az ember már kevés dolgon lepődik meg, de hogy Janischéknál a közélet irányította a libidót a döntő pillanatokban, nem pedig a vágy és a célszerűség, cseppet megfekszi az egészséges gyomrot.

Nem tudom, Janischéknál mi a módi, de a világ népességének rajta és liberális elvbarátain kívüli hányada rendszerint nem gondol politikára nemzés közben. Vagy ha igen, viszonylag ritkán. Én egyszer felidéztem Fidel Castro borzas alakját, de a vágyak elillantak. Szívből kívánom, hogy Janisch Attila szexuális életét valamely számára rokonszenves politikus színezze, fűszerezze, és majd következő cikkéből kiderül, kire sikerült asszociálnia. Előzetes tippem: Gyurcsány-baba, Szanyi-baba, és most figyeljük, ha kilyukad az izé, zokni: Hadházy-baba.

Ez egytől egyig nagyon indokolt és érthető asszociáció, jó egészséget hozzá!

Egyébként meg Janisch Attila, szégyelld magad. Mélységesen. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A TikTok törlését sürgeti egy demokrata párti amerikai szenátor

A kínai ByteDance tulajdonában álló TikTok alkalmazás eltávolítására szólította fel az Apple és a Google online, alkalmazásokat árusító boltját Michael Bennet demokrata párti amerikai szenátor, a hírszerzési bizottság tagja, mert szerinte az applikáció nemzetbiztonsági kockázatot jelent – olvasható a szenátor csütörtöki levelében.

Felfüggesztették két EP-képviselő mentelmi jogát is a brüsszeli korrupciós botrány miatt

Felfüggesztették két EP-képviselő mentelmi jogát is a brüsszeli korrupciós botrány miatt

Az Európai Parlament brüsszeli plenáris ülésén Eva Kaili görög szocialista képviselőnek, az EP leváltott alelnökének korrupciós ügyével kapcsolatban felfüggesztette a belga Marc Tarabella és olasz frakciótársa, Andrea Cozzolino mentelmi jogát.

Leteremtette a sportriportereket a fehérorosz teniszsztár, amiért folyamatosan a háborúról kérdezik őt

Leteremtette a sportriportereket a fehérorosz teniszsztár, amiért folyamatosan a háborúról kérdezik őt

Victoria Azarenka az ausztrál nyílt teniszbajnokságon nemrégiben játszott mérkőzése utáni sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy kezdi elveszíteni a türelmét az újságírókkal szemben, amiért kérdéseket tesznek fel az eseményre szervezett oroszbarát tüntetésekről, és azzal vádolta a riportereket, hogy folyamatosan „belerángatják” a játékosokat a politikai kérdésekbe.

Teljes embargót vezetne be az EP az Oroszországból származó fosszilis tüzelőanyagokra

Az Európai Parlament brüsszeli plenáris ülésén elfogadott állásfoglalásban az Oroszországgal szembeni tizedik szankciós csomag elfogadását sürgette, amely egyebek mellett teljes embargót vezetne be az Oroszországból származó fosszilis tüzelőanyagokra.

Orbán Viktor: Folytatni kell a hadiipari fejlesztéseket

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban fogadta Armin Pappergert, a német Rheinmetall hadi- és járműipari nagyvállalat vezérigazgatóját – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére