Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jakab Péter utcát, most!

Pozsonyi Ádám

2022.06.09. 12:00

 

A Fővárosi Közgyűlés június 8-án, szerdán új közterület-elnevezésekről döntött. A testület elfogadta a XIII. kerületi önkormányzat javaslatát, hogy Horn Gyula volt MSZP-s miniszterelnökről – és sortűz-levezénylőről – egy sétányt nevezzenek el.

Hogy tisztábban lássuk a helyzetet és ne kezdjünk hápogásba, Karácsony Gergely főpolgármester megjegyezte:
„Mindannyian tudjuk, hogy volt a történelemnek olyan pillanata, amikor Horn Gyula a rossz oldalon állt”,
majd falhoz támasztotta a biciklit, és hozzátette: „a bevallott bűnöket meg lehet bocsátani”.

 

No, igen. Kell ez a Horn-sétány. A Göncz Árpád városközpont után. Kell, mint egy falat kenyér. Komolyan, esetleg Idi Amin sétány? Kim Ir Szen rakpart? Sztálin sugarút? Adjak még ötleteket?

Legközelebb Lenin-szobrot avatnak – az most úgyis nagyon megy nyugaton –, vagy Kun Bélát, esetleg Szamuelyt. Bár Heller Ágnes most nagyon kelendő. Szobrát avatták most legutóbb az Európai parlamentben. Ahogy én a folyamatokat elnézem, ott hamarosan Zelenszkij nagyvezír utca is lesz.

 

Érdekes dolog ez az elnevezősdi. Utcák, terek, sétányok, szobrok és városközpontok. Az ember ugye – már aki normális. ugye – az olyan személyről, eseményről vagy szimbólumról nevez el bármit, amire büszke lehet. A család miről emlékezik meg? A gyerek születéséről, vagy a kedvenc nyaralásról, ahol hatalmas sikere volt a Döncikének, mert megnyerte a pingpongversenyt az üdülőben, és az asszonynak csodájára jártak az egész tengerparton. A Facebookra is azt teszi ki az ember, ha sikert ért el, több sört ivott, mint a haverja, drága helyen volt nyaralni, megnőtt a bicepsze, vagy végre eltűntek a pattanásai. Senki nem azt ünnepli, hogy megbukott a gyerek a matek érettségin, vagy karambolozott részegen a családfő.

„Itt, ezen a képen görbe az orrom, és látjátok, ott hátul, az a fickó, akinek belóg a feje a családi fényképen, azzal lépett félre az asszony a múlt héten.” Nem, ilyen posztok nem születnek sehol, sehol, ahol épeszű emberek élnek. Csak a haladók, a felvilágosultak, a liberálisok – ki tudja, milyen címeket aggatnak magukra aktuálisan, holott elég lenne annyi: kommunista –, büszkék arra, ha valami rosszul sikerül, ha valami torz, béna, szerencsétlen, szégyenteljes. Ők ünneplik az emberi nyomorokat, ferdeségeket, a beteges folyamatokat, a természetellenes helyzeteket. Ők nevezik ki hősnek azokat, akik felforgatták a rendet, akik ártottak az országnak, akik rontották a hírét, akiktől minden kisebb, és gyengébb lesz.

Nekik hőseik a Heller Ágnesek, a Károlyi Mihályok, a melegek, drogosok, idegenek, és persze a Göncz Árpádok is.

 

Szóval, lenne a haladók számára egy javaslatom. Ha már Horn Gyuláról utcát neveznek el, akkor ne legyünk kispályások. Keressünk egy szerencsétlen lúzert, és kiáltsuk ki hőssé. Itt is van mindjárt a Jakab Péter: Jakab, az antihős.

Miután sikeresen lenullázta a Jobbikot, lemondott a maradék vezetéséről. Lemondott a nulláról. Legyen róla is elnevezve valami.

„Jakab Péter utca”. Milyen jól hangzik! Megközelíthető a Parizer tér felől.

 

 

A Piszkostizenkettő rovatban megjelent véleménycikkek nem feltétlenül tükrözik a 888.hu szerkesztőségének álláspontját.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Szolzsenyicin kommunistái és az árnyékkormány mai ülése

Szolzsenyicin kommunistái és az árnyékkormány mai ülése

Akinek még nem sikerült ma egy jót nevetnie, arról Dobrevék gondoskodnak. Tessék: megtartották az első árnyékkormányülést a ma kezdődő parlament ősz ülésszaka előtt. Ott volt mindenki. A Jó, a Rossz és a Csúf. Ja nem, a Jó hiányzott.

Rendet rakott az ellenzéki fejekben a miniszterelnök

A magyar kormányfő a pártok frakcióvezetőinek beszédére reagált a parlament hétfői ülésén.

24.hu: A baloldal kampányát Amerikából finanszírozták

Csaknem kétmilliárd forint érkezett 2022 első felében Márki-Zay Péter mozgalmához az Egyesült Államokból – írja a baloldali 24.hu nevű portál. A lap kifejti, milyen szerepe lehetett Karácsony tanácsadójának az amerikai pénzek megszerzésénél.

Orbán Viktor: A magyar kormány Európában elsőként megkérdezi az embereket a szankciókról

Orbán Viktor: A magyar kormány Európában elsőként megkérdezi az embereket a szankciókról

Európában elsőként, Magyarországon megkérdezzük az emberek véleményét a szankciókról – mondta napirend előtti felszólalásában az Országgyűlésben Orbán Viktor miniszterelnök.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére