Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jaj, már Feri!

Pozsonyi Ádám

2020.12.11. 06:34

 

Gyurcsány Ferenc a magyar politikai élet mókamestere.
Ez mellesleg egy embertípus. Biztos mindenki ismer ilyet. Ha leül a buli, egy idő óta nem történik semmi, páran szedelőzködnek, a CD is lejárt, a sör is elfogyott, a helyzet reménytelen, akkor egyszer csak megszólal ő, mond valamit, s a lapos este hirtelen újraindul.
A zenét elindítják, a szedelődzködők visszaülnek, a szemközt ülő lányról megállapítjuk, hogy voltaképp egész helyes, s valaki jelentkezik, hogy leugrik sörért.
Na, ilyen a Feri.
Csak hatalomra ne akarna kerülni.

A hivatalos facebook oldalán ezt posztolta most.

„Jó, akkor mondom még egyszerűbben. A következő kormány társadalompolitikája egy mondatban:
“Az erőssel szemben mutass erőt, a gyengének nyújtsd kezed!”
Így jó?”

És el se rontotta! Pedig írhatta volna ezt két mondatban is. Ha az idézet közepén a vessző helyett pontot tesz, az lett volna az igazi. Az lett volna a valódi gyurcsányos. De azért ez is vicces.

Jaj, már Feri!
Nem vagy te egy kicsit álszent? Nem inkább így kellett volna fogalmaznod? „A gyengének meg lődd ki a szemét gumilövedékkel.” Mert amikor hatalmon voltál, ezt csináltad. Nem igen törődtél a gyengével. A gáz árát meg ne számoljuk hányszor emelted fel. „Augusztustól 30 százalékkal emelkedik a gáz, 10-14 százalékkal a villany ára, két százalékkal több lesz az egészségügyi hozzájárulás, négy százalékkal emelkedik az szja felső kulcsa, drágul a cigaretta és az alkohol. A középső áfakulcs 15-ről 20 százalékra nő. Gyurcsány szerint nem kell félni, nem fog fájni.” A jobboldalisággal bajosan vádolható Index cikkét idézem, 2006-ból. Nem látom Feri azt a kinyújtott kezet.

De jó a fotó is a poszthoz. Feri mellett ott van a csillogó szemű ifjúkommunista is. Ő nyilatkozta anno az orosz-ukrán gázválság idején, hogy adunk gázt Szlovákiának. Gondolom szatyorral akarta áthordani az Esztergomot Párkánnyal összekötő hídon, mert gázvezeték az nem volt. Vagy esetleg lufival. Ha csak úgy nem. És az lehetett volna a lufin, hogy IGEN.
Tök jó, hogy ilyen innovatív a baloldal, csupa új arcok, akik még nem járatták le magukat.

De az eggyel korábbi posztja se kutya Ferencnek!

„Igaz, megátalkodottan hiszünk Európában.
Kifizetett, rendes munkabérben, modern oktatásban, tisztességes nyugdíjban, okos beszélgetésben, közös ügyekben.
A hit, a meggyőződés, a kultúra szabadságában.
Európa nem egy ország, nem egy város. Európa egy életmód, kultúra, szabadság.
A kormányfő ez ellen küzd egy évtizede. Vesztésre áll. Hála Istennek. Mert ez azt jelenti, hogy szélsőjobboldali populizmusában nem osztoznak se a magyarok, se az európaiak többsége.
Az ő veresége Európa és az európai szabad, polgári Magyarország győzelme.
A DK az európai magyarok pártja.
Büszke vagyok arra, hogy ilyen pártot vezethetek.”

Jaj, már Feri!

„A hit, a meggyőződés, a kultúra szabadságában.” Igen. És hisztiztek, mert Müller Cecília nyakában kereszt van.
Európában mi hiszünk, nem ti. Amiben ti hisztek, az nem tudom mi, de az nem Európa.
Az utcákon rettegő őslakosok, akiknek nyakát késsel vágják el az „új-európaiak” fényes nappal. A tömegbe hajtó terroristák. A 72-ik nemi identitást valló, szaporodásra képtelen, szabadon rohangáló elmebetegek, akik sérthetetlenek és bírálhatatlanok. Az eltüntetett szabadtéri betlehemi jászlak és karácsonyfák. A müezzin éneke a nagyvárosokban – ez a ti Európátok.
De ez nem Európa!
Európa a görög-római hagyományok, és az arra épült kereszténység Európája. Európa Mucius Scaevola, Ceasear, Theuderik, Justinianus, Szent László, Copernicus, Shakespeare, Hunyadi, és Beethoven Európája. Ez több ezer év, amelyben egy pillanatig nem létezett a politikailag korrektség fogalma, s több ezer év történése és teljesítménye, mely szembe megy azzal, amit ti vallotok és képviseltek.
Amiről te beszélsz Feri, az pusztán pár beteg évtized.

“Az erőssel szemben mutass erőt, a gyengének nyújtsd kezed!”
Jaj, már Feri!

„Jelentős szja-emelés.
A Fidesz és a KDNP kezdeményezi, hogy a jövő héten önálló ülésen vitassa meg az Országgyűlés a kormányfő által szombaton bejelentett megszorító csomag tartalmát és társadalmi hatásait – jelentette be Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke Semjén Zsolttal, a KDNP elnökével közösen tartott budapesti sajtótájékoztatóján. Semjén Zsolt a bejelentett kormányzati intézkedésekre reagálva azt mondta: „Gyurcsány Ferenc hazudott”, mert a választási kampányban eltitkolta az ország valós helyzetét, eltitkolta, mire készül a választások után. Pokorni Zoltán annak a véleményének adott hangot, hogy az igazi „húsbavágó” intézkedések csak az önkormányzati választások után jönnek, a most bejelentett megszorítás csak a „kiscsomag”. (Index, 2006, 06.10.)

Tudod mit, Feri? Inkább mondjál vicceket.
Hogy is volt az a kígyós? Azon jót röhögtünk.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére