Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Itt az esély, hogy lehagyjuk Bécset

Bohár Dániel

2022.06.07. 18:30

Érdemes időnként megállni és kicsit elgondolkodni a kontinensünk jelenének alakulásáról. Régóta halljuk és mondjuk is, hogy nem mennek jó irányba a dolgok.

 

Korábbi írásaimban is már többször leszögeztem, hogy Európa szerelmese vagyok. Büszke vagyok európaiságomra, amely identitásom egyik fontos eleme. Pont emiatt vagyok borzasztóan dühős és szomorú, amikor látom, hogy milyen folyamatok zajlanak szeretett Európámban.

Az indíttatást, hogy írjak az érzéseimről, a hétvégi élményeimnek köszönhetem. Időnként érdemes kicsit elutazni Bécsbe, hogy az ember kapjon valamiféle képet arról, hogyan is formálódik Nyugat-Európa. Bécs azért jó erre, mert közel van, de közben tökéletesen tud lakmuszpapírként szolgálni az előbb említett szempontból.

 

Kisgyerek korom óta gyakran járok Bécsbe. Talán az osztrák fővárost tekintve a leghelytállóbb az összehasonlítási kompetenciám, hogy az évek során miként változott a város. A kilencvenes években Bécs a nagybetűs nyugat volt számomra tisztaságával, rendezettségével, gazdagságával és azokkal a jólöltözött kulturált osztrák embereivel. Na, mára ebből csupán csipetnyi maradt.

Bécs jóval züllöttebb állapotban van, mint 2–3 évtizeddel ezelőtt. Abba pedig bele sem mennék, hogy az osztrákok a szivárványmániát is annyira túl tudják tolni, hogy nem látni az utcán olyan villamost, amin ne lenne szivárványos zászló, ahogyan természetesen minden középületen is kint van. Ilyen dózisban borzasztóan idegesítő tud lenni ez a propaganda. Arról nem is beszélve, hogy az ártatlan gyermekem mindegyik zászlónak megörült, hiszen fogalma sincs, hogy ez mit jelent. Mára a szivárvány egy ellopott szimbólum lett.

 

Bécsben járva rendszeresen visszatérő motívum az összehasonlítás Budapesttel. Nem véletlenül, hiszen a két főváros lényegében együtt fejlődött. A különbség annyi, hogy Ausztriában a kommunizmus nem okozott olyan sebeket, mint Magyarországon.

Azonban az a helyzet, hogy egy (Karácsony Gergely főpolgármester-mentes) Budapest bőven fel tudja venni a versenyt Béccsel. Miközben az osztrák főváros folyamatosan épül le, aközben a magyar főváros (Karácsony minden megmozdulása ellenére) folyamatosan fejlődik. Ilyen esetben a dinamika a lényeg. Az egyik lefele, a másik felfele. Azon metszéspont környékén járunk, ahol átfordulhat az érzet. És fontos, hogy én most az érzetről írok, arról, milyen élni, létezni a két fővárosban.

Éppen emiatt kedves budapesti barátaim, hamarosan komoly feladat áll majd előttünk. Ismét dönthetünk a fővárosunk sorsáról. Hagyjuk le Bécset? Vagy pusztítsa le újra Budapestet Karácsony? Az én 2024-es döntésem már megszületett.

 

 

A Piszkostizenkettő rovatban megjelent véleménycikkek nem feltétlenül tükrözik a 888.hu szerkesztőségének álláspontját.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Ahol a hazugság az igazság

Ahol a hazugság az igazság

Mennyi mindenben hazudhattak az elmúlt években a független-objektívek? Mennyi kamuhírt oszthattak meg? Mennyi volt ebből tudatlanság vagy szándékos félrevezetés?

Orbán Viktor felszólította Brüsszelt az EU-csúcsot előkészítő videókonferencián

Orbán Viktor felszólította Brüsszelt az EU-csúcsot előkészítő videókonferencián

Orbán Viktor miniszterelnök a csütörtökön kezdődő uniós csúcstalálkozó előkészítéseként közös videókonferencián vett részt a lengyel, a belga, a finn és a máltai kormányfővel, a bolgár államfővel valamint Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével; a téma az ukrajnai háború, az európai gazdasági nehézségek és az illegális migráció volt – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke kedden.

Megbüntetnék a fával fűtő lakosokat

Megbüntetnék a fával fűtő lakosokat

Pénzbüntetést kaphatnak azokat a polgárok, akik fatüzelésű kályhákkal melegítik fel az otthonaikat az Egyesült Királyságban. Az egekbe szökő energiaárak miatt megugrott a kereslet a fatüzelésű kályhák iránt, és többen fordultak újra a kandalló felé, azonban ezekre szigorú környezetvédelmi szabályok vonatkoznak.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére