Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Itt a lista Joe Biden és Hunter Biden meghatározó korrupciógyanús ügyeiről

Jog és Szabadság

2020.11.06. 18:40

Ha ezeknek csak a fele igaz, egy nagyon sötét figura áll nyerésre az amerikai elnökválasztáson.

Számos kellemetlen történet kering Hunter Biden körül, amelyektől a demokrata párti elnökjelölt igyekezett folyamatosan elhatárolódni. Ugyanakkor a legfrissebb hírek szerint Joe Biden bizonyíthatóan tudott fia számos korrupció gyanús ügyéről. Íme néhány a legfontosabb esetek közül, amelyek árnyékot vethetnek egy esetleges Biden elnökségre.

  • Az FBI pénzmosás gyanújával nyomozást indított a Hunter Biden laptopján talált dokumentumok ügyében pénzmosás gyanújával.
  • Hunter Biden már egy évvel azelőtt bemutatta apját – aki akkor a demokrata Barack Obama alelnöke volt – a Burisma ukrán energetikai nagyvállalat legfőbb vezetőinek, hogy Joe Biden pozíciójával visszaélve nyomást gyakorolt volna Petro Porosenko akkori ukrán elnökre annak érdekében, hogy kirúgja a Burisma korrupciógyanús ügyeit vizsgáló főügyészt, Viktor Sokint, mivel a korrupcióban érintett lehetett Hunter is, akinek az ebben játszott szerepét külön vizsgálták. Biden 1 milliárd dollár amerikai kormányzati támogatás megvonásával zsarolta Porosenkót, aki végül engedett és kirúgta Sokint. Hunter Biden 2014 áprilisától volt a Burisma igazgatótanácsának tagja.
  • A Rosemont Seneca Partners nevű, befektetési és pénzügyi tanácsadással foglalkozó amerikai cég „tanácsadás” címén 3,5 millió dollárt kapott Elena Baturinától, aki Jurij Luzskov volt moszkvai főpolgármester özvegye. A Rosemont Seneca Partnerst Hunter Biden, Christopher Heinz (John Kerry volt demokrata elnökjelölt, illetve külügyminiszter mostohafia) és Devon Archer alapították 2009-ben, és ők voltak a tulajdonosai is. Devon Archer 2014 áprilisában tagja lett az ukrán Burisma nevű energetikai vállalat igazgatótanácsának, Hunter Bidennel egyidőben. Archer 2018 tavaszán hagyta el a Burismát, júniusban első fokon elítélték egy sziú indián törzs kötvényértékesítésből származó bevételeinek elcsalása, illetve több magánnyugdíjalap pénztőkéjével történő visszaélés miatt. Az amerikai szenátus is vizsgálta az ügyet, szerintük a pénz tisztázatlan forrásból származott, ez magyarázatot ad arra is, hogy miért 11 részletben utalták. Hogy Hunter Bidenék valójában miért kaptak 3,5 millió dollárt az orosz oligarchától, majd ezt követően miért ment át a cégükön ugyanannak az oligarchának 242 ezer dollárja, csak találgatások vannak, de az a legvalószínűbb, hogy pénzmosás történt.
  • Hunter Biden a Kínai Kommunista Párt oligarcháival is üzletelt. Az első ügylet megkötésére 2013 decemberében került sor, amikor Biden Obama alelnökeként Pekingben hivatalos látogatást tett. Az alelnököt elkísérte Hunter Biden is, aki 1,5 millió dollár értékben kötött befektetési megállapodást a családi cégük nevében a kínai jegybank egyik fiókintézményével. Továbbá 2017 augusztusában Hunter Biden a legnagyobb, papíron magánkézben lévő kínai energetikai vállalat, a CEFC China Energy Co.-ban 50 százalékos részvénnyel rendelkező Ye Jianming nevű oligarchával is kötött egy rendkívül jövedelmező üzletet, amely évi több mint 10 millió dollár haszonnal járt volna a Biden család számára.
  • Hunter Biden Romániában megpróbálta az egyik korrupt üzletember barátját megmenteni az igazságszolgáltatástól, és ezért cserébe pénzt kaphatott. 2015-ben Puiu Popoviciu román üzletember ellen eljárást indítottak a bukaresti Băneasa-farm területén lévő, 224 hektár nagyságú telekvásárlás alatt történő befolyással való üzérkedés és vesztegetés miatt. A kiváló amerikai kapcsolatokkal rendelkező Popoviciu azonban Hunter Bidenhez fordult, hogy vessen latba befolyását a vádak ejtése érdekében. Hunter korábban Popoviciu tanácsadója volt. A dolog érdekessége, hogy ekkor Joe Biden volt az amerikai alelnök, és azelőtt egy évvel Bukarestbe látogatott, ahol Victor Ponta miniszterelnöknek a korrupció elleni harc fontosságáról beszélt. Popoviciut hét év börtönre ítélték, de elhagyta Romániát. Román sajtóhírek alapján az első és a másodfokú ítélet között Hunter Biden megpróbálkozott közbejárni Popoviciu mellett, megkérve Mark Gitensteint – aki 2009 júliusa és 2012 decembere között Amerika bukaresti nagykövete volt -, hogy az üzletember felmentése érdekében lépjen kapcsolatba Louis Freeh-vel, aki Bill Clinton elnöksége alatt, 1993-2001 között volt az FBI vezetője és kiváló demokrata kapcsolatokkal rendelkezik. Vélhetően úgy gondolták, hogy a demokrata adminisztráció tud hatni a román hatóságokra. Azt nem lehet tudni, hogy Louis Freeh végül fellépett-e Popoviciu érdekében.
  • A New York Post korábban arról is beszámolt, hogy birtokukba került egy 12 perces szexvideó, amelyen Hunter Biden egy ismeretlen nővel szexel, közben pedig cracket szív.
  • Egy 14 éves és több másik kiskorú lány fotóit találták meg Hunter Biden merevlemezén, ami felveti a pedofilgyanút vele szemben.

A felsorolás korántsem teljes, annak a Joe Bidennnek (és fiának) a viselt dolgairól, aki minden valószínűség szerint a lengyeleket és a magyarokat készül demokráciából kioktatni. Van még kérdés?

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére