Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Így csinálj véresszájú urbanistából eccerű, alföldi srácot! Ja, nem...

M. Kovács Róbert

2021.05.15. 12:20

Gyermekkora színterén, Nyírtasson jelentette be Karácsony Gergely, amit már mindenki tudott: igen, ő is miniszterelnökjelölt-jelölt lesz. Vajon a bevallottan lenyúlt homokozólapátot visszavitte az óvodába, miközben eljátszotta az egyszerű vidéki gyereket?!

 

És igen, Godot megérkezett... Mármint, persze nem az történt, hogy progresszívék már Samuel Beckett darabját is átírták, csupán annyi, hogy az ellenzéki előválasztási showműsor újabb csúcspontjához ért:

a nem titkos favorit is bejelentette, hogy elindul a miniszterelnök-jelölt választáson.

Igen, úgy van: Karácsony Gergely is rajthoz állt. Nem is akárhogy. A maga egyszerű vidéki valójában. Mit?! Hogy eddig ilyen nem volt neki?! És akkor mi van?!

Miért ne lehetne egy ízig-vérig urbánus, álzöld főpolgármesterből a vidéki magyarsághoz szóló miniszterelnök-jelölt aspiráns egyetlen nap leforgása alatt,

ha a baloldal politikai döntéshozói és kreatív szemfényvesztői úgy akarják?!

Már hogyne lenne lehetséges. Hiszen megtörtént. Szombat reggel Esze Tamás kései leszármazottjai, a talpasok falujában, Nyírtasson (csak őt idézem...) jelentette be Karácsony Gergely, hogy ő annyi helyen lakott, annyit tapasztalt,

sokoldalúsága egy gömbével vetekszik, így már nem csak egyszerűen „vékony és magas”, ergo: alkalmas kihívója lehet Orbán Viktornak.

A bejelentés megszerkesztettsége és időzítése előtt le a kalappal. A KariGeri-team szépen kivárta, hogy elüljenek a Dobrev Klára miniszterelnökjelölt-jelölti „kereskedelmi tévés” one-man-showja után kelt médiahullámok, majd skandináv (vagy spártai?!) egyszerűséggel jelentette be: „többgyökerűsége” alapján alkalmas lehet minden magyarok miniszterelnökének.

De hiába a baloldali szemfényvesztés, a képekről lerí, hogy

KariGeri ma annyira érzi magát otthon Nyírtasson, mintha a húsvéti bárány próbálna beköltözni a veresegyházi farkaskifutóba.

De miért csodálkoznánk ezen, hiszen ő maga mondja el, hogy már szülei is agrármérnökök voltak, ő és három testvére is lediplomázott és megtalálta hivatását. Ő speciel a politikában. Sőt:

Karácsony egy olyan baloldali politikában találta meg magát, amely egyértelműen a városokra, azon belül is a nagyvárosokra és azok lakóira koncentrál, de közben olyan filléres gegekkel vakítja a vidékieket, mint egy pirosaranyas-parizeres kenyér, vagy egy nyírtassi bejelentkezés...

Karácsony arról is beszélt, hogy az elmúlt 10 éves munkája szolgálat volt annak a Magyarországnak, amely megosztott, s amelynek egyesítése az ő egyik fő célja, de „bizonyos döntéseket csak hosszas gondolkodás” után tudott meghozni.

Ezen a ponton válik teljesen hiteltelenné a színjáték,

amellyel Geri az őszinte, egyenes, karakán szabolcsi gyerek szerepét próbálta megformálni.

Részint mert már

jó előre miniszterelnök-jelöltként, Orbán kihívójaként adott interjút az E-Communistnak (bocs..., a The Economistnak),

másrészt mert ő maga vallja be, hogy a döntési folyamata lassú, mint a tetű. Ha Esze Tamás most is a dolhai vereségén agyalna, akkor talpasai sosem jutnak el Kálló, Tokaj vagy Szatmár ostromáig...

De hát, tudjuk:

Karácsony nem talpas, hanem biciklis. Orrvérzésig...

Mondjuk azt sem a megszokott vidéki módon teszi, az út szélén kerekezve, inkább kerékpársávosítja, amit csak lehet. Eszetlenül, éket verve kerékpárosok és autósok közé.

Mert, ugye

a megosztottság megszüntetése a célja – állítja fennhangon. De mivel is?!

Folytonos támadással, a másként gondolkodó választók által demokratikus módon kiválogatott politikusok, kormánytagok de leginkább a háromszor is kétharmaddal megválasztott miniszterelnök ellen?! KariGeri – bizony -

úgy akar megbékélni a jobboldali emberekkel, hogy egyetlen aktív tevékenységeként a politikusaikat ekézi, ahol csak lehet.

Ja, meg facebookozik...

Volt szerencsém sokat járni Szabolcs-Szatmár-Bereg megye településeit, megismerni a térség lakóit gondolkodásmódját, s – bevallom – néha sajnáltam, hogy nem onnan, hanem kissé dél-nyugatabbról származom.

Kedvelem a szabolcsi (és szatmári) emberek egyenességét, alig akadtam olyannal, aki elsajátította volna a nagyvárosi értelmiség hátulról-mellbe dumáját.

KariGeri azonban ilyen. Nyoma sincs benne a szabolcsi tökösségnek, a szatmári vendégszeretetnek vagy úgy általában az egyenesgerincű, paraszti gondolkodásmódnak (nem pejoratív, a szó „eredeti szerb” jelentése: egyszerű, nyers, durva).

Nos, Karácsony úgy néz ki paraszti környezetben, mint majom a köszörűkövön. Hiszen

sem nem egyszerű, sem nem nyers, és ami durva benne, az legfeljebb a hozzá-nem-értés vagy az, ahogy kreatív csapata megint megpróbálta hülyének nézni a vidéki Magyarország lakóit.

De hogy segítsek is nekik ennyi ekézés után, megmutatom szívesen, hogy milyen egy mindmáig alföldi gyerek, aki nem 10, hanem több mint 30 évnyi zenei szolgálat után is megmaradt egyszerűnek, nyersnek és durvának, miközben dalszövegeiből kitűnik: pontosan látja a magyar társadalom problémáit.

 

Kösz, Lukács Laci, de persze ettől még te sem lehetnél Magyarország miniszterelnöke... Ahogy az az ember sem, aki már bizonyítottan alkalmatlan és álságos, sőt: mint kiderült, nem csak Shakespeare, de még Esze Tamás nyelvét sem beszéli...

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Szivárványos zászlót tűzött ki a polgármesteri hivatalra Zugló polgármestere

Szivárványos zászlót tűzött ki a polgármesteri hivatalra Zugló polgármestere

Horváth Csaba, Zugló polgármestere a kormányt a fasisztákhoz hasonlította, és az LMBTQ-zászló kitűzését a folyamatos jogfosztások elleni tiltakozással indokolta, ami szerinte a történelem legsötétebb időszakát idézi.

A mosolygós Dobrev egyéb gazságokra is képes

A mosolygós Dobrev egyéb gazságokra is képes

Dobrev Klára legutóbbi ATV-interjújában megint előjött ezzel a nyüves euróval.

Orbán: Az előttünk álló évtized a járványok és a tömeges migráció korszaka lesz

Orbán: Az előttünk álló évtized a járványok és a tömeges migráció korszaka lesz

Orbán Viktor miniszterelnök a NATO jövőjéről beszélt a NATO-csúcs előtt.

Karlendítéssel küzd a melegek jogaiért Fekete-Győr András

Karlendítéssel küzd a melegek jogaiért Fekete-Győr András

Másoknak egy ilyen mozdulatért hamut kell szórni a fejükre, nála elég, ha szivárványszín zászlóba csavarodik.

Orbán levélben gratulált az új izraeli miniszterelnöknek

Naftali Bennett új izraeli miniszterelnöknek levélben gratulált Orbán Viktor magyar miniszterelnök.

Karácsony szerint a tönk szélére juttatta hazai riválisait a Strabag, most mégis két fővárosi közbeszerzést nyert

Először a piac tönkretételével vádolta Karácsony Gergely a Strabagot, most pedig két nagy budapesti beruházást ad nekik.

Elképesztő mértékben nőtt a gyerekműsorokban szereplő LMBTQ-karakterek száma

Elképesztő mértékben nőtt a gyerekműsorokban szereplő LMBTQ-karakterek száma

Az Insider kimutatása szerint 2017 és 2019 között 222 százalékkal nőtt a gyermekek számára készített mesékben a valamilyen másságot bemutató szereplők aránya.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére