Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Így csinál tulkot magából az EP-s Dobrev-brigád

Horváth K. József

2021.01.08. 06:30

Nem tudom, pityeregnek-e vagy inkább tehetetlenül dühöngenek Dobrev Kláráék a szintén konzekvensen nemzetellenes momentumos ifjú hölgyekkel a portugál külügyminiszter friss bejelentésén, hogy a jogállamisággal kapcsolatos rendelet alkalmazását egyáltalán nem siettetik.

Emlékezhetünk, Orbán Viktor december végi brüsszeli hatalmas sikeréről van szó, amikor is a magyar kormányfő elérte, hogy a jogállamisági kompromisszum révén ne fenyegesse veszély az Európai Unió történelmi, 1180 milliárd eurós hétéves költségvetését, illetve a koronavírus-válság miatti 750 milliárd eurós segélyalapot.

Magyarország hazai ellendrukkerei annak örvendeztek, hogy az a bizonyos uniós jogállamisági rendelet, amely alapján hazánkkal szemben el szeretnének járni, már januártól hatályos, így le tudják blokkolni a nekünk járó uniós forrásokat. „Ha nincs pénz, nem tudnak tovább rombolni” – ujjongott akkor Donáth Anna, mert szerinte az uniós pénzek felhasználásának leállításával a kormány nem tudja tovább leépíteni a jogállamot. Dobrev Klára meg azért harcolt, hogy az Unió vegye el az Orbán-kormány jogát, hogy ők osszák el az uniós forrásokat. Ők azt szeretnék, hogy közvetlenül az önkormányzatok – Karácsonyék – és a szintén sorosista civil szervezetek kapják meg a támogatásokat, hogy az ellenzéki brigád jól „rálásson” a pénzre. Elvégere kell a lóvé a választásokra, nemde? Ezzel persze valószínűleg úgy járnánk, mint 2010-ben, amikor a Gyurcsány által eladósított, tönk szélére taszított ország gazdaságát kellett az Orbán-kormánynak stabilizálni és tartós fejlődési pályára állítani. Hiába beszélnek ők állandóan lopásról, meg korrupcióról, a tények azt mutatják, hogy az ország éppen akkor volt óriási bajban pénzügyileg is, amikor Gyurcsány Ferenc kormányozta a szakadék szélére.

Most is ez következne, mert nekik sohasem az ország a fontos, hanem a hatalom megszerzése. A magyarok sorsa? Ugyan már. Tudják ők jól, hogy az unió költségvetésének pénzeit minden tagállamban szigorú és többszörös európai felügyelet alatt tartják. Ergo, nem lehetett „lopni” eddig sem, csak dumálni róla, mocskolódni vele. Ha nekik lenne igazuk, akkor nyilván nem sikerült volna Merkellel megállapodnia Orbán Viktornak, hiszen a németek sem most jöttek le a falvédőről.

Igyekeznek lejáratni a kormányt az OLAF-nál (Európai Csalás Elleni Hivatal) is, mondván itthon nem követi eljárás az OLAF-tól érkező figyelmeztetéseket. Pedig azzal is tisztában vannak, hogy ennek éppen az ellenkezője igaz. Magyarországon több eljárás indul az OLAF jelzése alapján, mint minden más európai ország esetében. A szintén állandóan napirenden tartott ügyészségi függetlenségről pedig csak annyit, hogy Magyarországon ez a szervezet valóban független, nem a kormány, hanem a parlament felügyelete alá tartozik. Nem úgy, mint Németországban, ahol az igazságügyi miniszter utasítást adhat az ügyészségnek különböző eljárások lefolytatására.

Dobrevéknek tehát a jogállamiság tekintetében sincs érdemi mondanivalója a magyaroknak, csak a semmit szajkózzák, meg a dehonesztáló rágalmakat a kormánnyal kapcsolatban azt gondolva, ha ezt sokszor elmondják, akkor abból előbb-utóbb igazság is válik. Mondják, ha a nyúl fejét kalapáccsal ütögetik, megtanul köszönni. Bocsánat a nyulaktól a szörnyű gondolatért, de ez nyilvánvalóan olyan sületlenség, mint amilyet az ellenzék a kormánnyal kapcsolatban folyamatosan állít.

Azt kell mondjam, hogy gazdijuk, Soros György minden tekintetben egyenesebb náluk, hiszen ő egyáltalán nem állította be kudarcnak Orbán brüsszeli teljesítményét, sőt kifejezetten a kormányfő óriási győzelmeként beszélt róla. Már akkor látta, hogy valószínűleg az uniós rendelet a jogállamisági kitétellel csak a 2022-es választások után lép majd életbe. Igaz, neki nem kellett magyarázkodni a rossz bizonyítvány miatt saját maga előtt, mint Dobrevéknek, hiszen mégiscsak ő fizeti a zenét, a többiek meg táncolnak rá. Már ahogy tudnak.

A portugál külügyminiszter friss tájékoztatójából éppen a sorosi logika olvasható ki. Tehát az, hogy egyhamar valószínűleg nem születnek uniós szintű retorziók azokkal a tagállamokkal szemben, amelyekben ilyen-olyan okokból szerintük sérülnek az EU pénzügyi érdekei. Tudni lehet, hogy Budapest és Varsó februárban fogja bíróságra vinni az uniós rendeletet, így az ítélet leghamarabb 2021 utolsó negyedében születhet meg. Tehát igen, valószínű, hogy a jogszabály csak a 2022-es választások után fog életbe lépni.

A nyughatatlan Donáth Anna sem tud beletörődni a vereségbe. Azzal igyekszik fönntartani a kormány elleni gyűlölet hőfokát, hogy ők a bírósági döntésig is figyelnek és minden gyanús ügyet egy dobozban fognak összegyűjteni.

Rajta, kedves Anna! Hozzá lehet kezdeni. Ahogy eddig sem találtak semmi érdemit, leszámítva a gyurcsányi időkből származó 4-es metró botrányát, úgy ezután sem fognak. De addig is az lenne a legjobb, ha legalább a gazdijuktól megtanulnának őszintén beszélni.

Higgyék el, még mindig jobb volna, mint dühhel vagy pityeregve, de rendszeresen tulkot csinálni magukból.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Felszínesen, de annál hangosabban politizálnak a „mai fiatalok”

Felszínesen, de annál hangosabban politizálnak a „mai fiatalok”

„A fiatalokat nem érdekli a politika” – mondják sokan. Valójában nem érdekli, vagy csak mélységeiben nem? Na nem mintha én nagymama korú lennék, viszont mégis inkább közéjük tartozom a politikafogyasztásomat tekintve, ugyanis a témában egészen nagy eltéréseket vettem észre, különböző generációkat figyelve.

A budapesti szemétkáosz felelősei: Karácsony Gergely és a „Gyurcsány-fióka”

A budapesti szemétkáosz felelősei: Karácsony Gergely és a „Gyurcsány-fióka”

Kedd óta nem viszik el a szemetet Budapesten. A helyzet legfőbb felelőse Karácsony Gergely és multimilliárdos cégvezér haverja, Mártha Imre. Mártha korábban azzal került a hírekbe, hogy elképesztő luxusban él. A baloldali városvezetés annak ellenére nem képes kezelni a válsághelyzetet, hogy soha nem látott pluszbevétele van Budapestnek – írta meg az Origo.

Nemzetközi Energiaügynökség: csökkenteni kell az áramfogyasztást minden európai háztartásban

Az energiaügynökség szerint az európai háztartásoknak és vállalkozásoknak jelentősen csökkenteniük kell az energiafogyasztást, hogy a következő télen is megmaradjanak a tartalékok.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére