Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Identitáspolitika mint a társadalom rákfenéje

Bertha László

2019.08.15. 16:58

A multik révén az utóbbi időben Magyarországra is egyre inkább begyűrűzik az a baloldali és liberális körökből elburjánzó identitáspolitika, mely sikerrel hullajtotta atomjaira a nyugati társadalmakat.

Az 1968-ban megjelenő, majd később politikai befolyásra szert tevő kozmopolita és antikonzervatív baloldali értelmiség a megújuló ideológiájával egy olyan valláspótlékot teremtett meg, mely a kommunistákhoz hasonlóan a társadalom teljes átalakítását tűzte zászlajára. A közbeszéd és a politikai viták átformálásában a politikai korrektség (píszí), míg a társadalmak alapjainak szétzilálásában az identitáspolitika totális térnyerése játszott és játszik mind a mai napig döntő szerepet.

Napjaink identitáspolitikájának társadalomra gyakorolt negatív hatása megkérdőjelezhetetlen az elmúlt évtizedek tapasztalatai alapján. Hiába a pozitív fogalmak propagálása, a nemesnek tűnő célok artikulálása, az érintett társadalmak szép lassan atomjaira hullanak, és régóta nem látott feszültségeket gerjesztenek; felrúgva ezzel a nemzeti identitáson alapuló kölcsönös együttműködést és lojalitást, mely közös nevezőre hozta azokat az embereket, akik egykoron felekezeti, etnikai vagy a társadalmi ranglétra alapján állandó széthúzásra voltak ítélve.

Az identitáspolitika tehát változó köntösben, de mindig jelen van. Néhány fajtája a valódi társadalmi egységet, míg más válfajai a megosztottságot segítik. Utóbbi közé tartozik a „tudománnyá” fejlődő genderológia, mely a nemek és a szexualitás alapján zilálja szét a közösség szövetét, akárcsak a már-már megszámolhatatlanná váló „áldozati” csoportok szüntelen feltüzelése, ahogyan azt például az amerikai feketék körében láthatjuk.

A nyugati társadalmak néhány évtized alatt megosztottá, humortalanná és túlhiszterizálttá váltak. Egy meggondolatlan poén, vagy az igazság kimondása ugyanis ma már egzisztenciális károkat okozhat valamennyi ember számára, hiszen az ügyeletes jelentgetők, a liberális főpapok és a média munkásai árgus szemekkel figyelnek mindenre és mindenkire.

Magyarországgal szemben tőlünk nyugatabbra elképzelhetetlen lenne, hogy valaki felemelje a szavát a szivárványos IKEA-s zacskók vagy a buzilobbinak szintén behódoló Coca-Cola miatt. A popkulturális szinten terjedő agymosás és a következményektől való félelem ezt már nem teszi lehetővé.

Napjaink mainstream identitáspolitikája egy antiszociális képződmény. Egyenlő jogokat és társadalmi békét hirdet, ám épp ellenkezőleg, a kohézió ellen hat. A cél az elsődleges identitás felváltása: többé elsődlegesen nem amerikai, német vagy magyar, hanem nő, homokos, fekete, vagy ha épp úgy érzed, akkor kutya, esetleg kenyérpirító vagy.

Csak egyvalami ne legyél: a hazáját szerető, heteroszexuális, fehér férfi. Ebben ugyanis minden benne van, mely a többi csoportot „elnyomja”. És mint tudjuk, az „elnyomókkal” nem működünk együtt. Az emberi kapcsolatok ilyen szintű primitív megrontása végső soron saját emberiességünket veszélyezteti. Azt az evolúciós képességünket, hogy a közösség és az együttműködés megteremtését áhítjuk a túlélés reményében.

Ha magunkat magyar helyett elsődlegesen nőkre és férfiakra, homokosokra és heteroszexuálisokra bontjuk, elveszítjük az együttélés legalapvetőbb feltételeit is. A „mi” beszűkül, míg az „én” és az „ők” óhatatlanul kiterjed.

Ildomos lenne, ha ezt megfontolnák azok a multik is, melyek most éppen bútorok és üdítők helyett feszültséget és megosztottságot, romlandó ideológiákat és identitásokat gyártanak.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Tíz évre ítélte a holland bíróság a Geert Wilders elleni támadást előkészítő férfit

Tíz évre ítélte a holland bíróság a Geert Wilders elleni támadást előkészítő férfit

Tíz év börtönbüntetésre ítélte a holland bíróság hétfőn azt a pakisztáni férfit, aki terrortámadást akart elkövetni Geert Wilders holland politikus ellen.

A pufajkás rokonai már a spájzban vannak

A pufajkás rokonai már a spájzban vannak

Öt év alatt közel 50 milliót zsebel be Horn Gyula unokahúga.

Rossi agresszív futballt vár a csapatától Wales ellen

Rossi agresszív futballt vár a csapatától Wales ellen

Marco Rossi szövetségi kapitány nem tudja elképzelni, hogy a magyar labdarúgó-válogatott kedden döntetlent játsszon a walesi csapat vendégeként a sorsdöntő Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen.

Jogerősen elrendelték a Viking Sigyn kapitányának bűnügyi felügyeletét

Jogerősen elrendelték a Viking Sigyn kapitányának bűnügyi felügyeletét – tájékoztatta a Fővárosi Törvényszék sajtóosztálya hétfőn az MTI-t.

Novák Katalin: minden várakozást felülmúl a családvédelmi akcióterv iránti érdeklődés

Átlépte az 50 ezret a babaváró támogatást igénylő fiatal párok száma.

Matolcsy: kivételes korszakban, kivételes országban élünk

Matolcsy: kivételes korszakban, kivételes országban élünk

Kivételes korszaknak nevezte a jelenlegit, és kivételes országnak Magyarországot Matolcsy György jegybankelnök hétfőn a Magyar Nemzeti Bank Kiválósági Ösztöndíjprogram oklevélátadó ünnepségén, ahol megjegyezte, hogy az ország az elmúlt tíz évben kivételes társadalmi, gazdasági és szellemi eredményeket ért el.

Migránsok rejtőztek el egy hajón, majd felgyújtották azt

Hat algériai illegális bevándorló szorult orvosi ellátásra a romániai Konstanca kikötőjében, miután tüzet okoztak azon a panamai zászló alatt közlekedő hajón, amelynek fedélzetén elrejtőztek – közölte hétfőn a román parti őrség.

A fiatal migránsok integrációja különösen nehéz az Európai Unióban

A fiatal migránsok integrációja különösen nehéz az Európai Unióban

Az illegális migráció és a harmadik országbeli személyek integrációja napjainkban az Európai Unióban fontos vita tárgya, különösen a 2015-es migráció hullám jelentkezése óta. A legtöbb tagállam tapasztalja a migráció jelenségét, és ezzel egyidejűleg szembesül a beilleszkedés nehézségeivel is.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére