Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hozzák vissza a NATO-csapatok Veiszer Alindát!

Gábor László, az Origo főszerkesztője

2019.11.16. 12:00

Az utóbbi időben konzervatív elemzők, publicisták gyakran írnak arról, hogy vajon melyik (volt) a kártékonyabb, vagy ha úgy tetszik, az ellenszenvesebb párt? Az egykori SZDSZ vagy a most éppen létező Momentum? Egyvalamit könnyű állítani: butaságban (írhatnánk akár ostobaságot is, ha durván szeretnék fogalmazni) a Momentum néhány szereplője felülmúlhatatlan. Képzeljünk el mondjuk egy hatalomelméleti vitát Tölgyessy Péter és Fekete-Győr András között. Esetleg Kis János és Cseh „Katka” beszélgetését a társadalom szerkezetéről. De igen szórakoztató persze Donáth Anna is. Ő hasonló bölcsességekre képes, mint Cseh „Katka”, azt viszont nehéz eldönteni, hogy melyik előadásmód a viccesebb. „Katka” hangja állandóan remeg az izgalomtól, kiszárad a szája, nem bízik saját magában (ezt jogosan teszi), izgul, míg Donáth Anna egyáltalán nem látja magát kívülről, álmagabiztossággal hadarja a butaságait. Cseh mintha szégyellné magát egy kicsit, hiszen olyan dolgokról kell beszélnie, amiről fogalma sincs. Donáthot ellenben nem zavarja saját tudatlansága, ez kétségtelenül nagy segítség neki.

Cseh „Katka” Facebook-oldalánál persze kevesebb mulatságos olvasmányt ismerek. Repkednek az „álláspontunk szerint” meg az „arra hívtam fel a figyelmet”, és hogy el ne feledkezzünk róla, naponta megoldja a környezetvédelem valamennyi problémáit. Na de amit a NATO-ról ír, az tényleg új! „A NATO-nak is szerepet kell vállalnia a jogállamiság normáinak kikényszerítésében – akár a NATO-országokon belül is”. Hú… ‎

Jó, lépjünk túl azon, hogy Cseh „Katka” szerint elviselhetetlenborzalmasiszonyatos diktatúra van Magyarországon, lépjünk túl azon a bolsevik trágya viselkedésen, hogy külföldre rohan feljelentgetni. Lépjünk túl azon, hogy csak olyan világot tud elképzelni, ahol valamelyik nagyhatalomnál panaszt lehet tenni a saját országa ellen, ráadásul eredményesen lehet panaszt tenni. Lépjünk azon is túl, hogy Törökország is NATO-tag, pedig Csehék éppen most jajgattak Erdogan látogatása ellen, nyilván mennek Trumphoz is tiltakozni, hogy merte ő is fogadni. Ne is foglalkozzunk azzal, hogy mi van a NATO alapszerződésében. Csak azt gondoljuk végig, hogyan képzeli el ezt a gyakorlatban?

A NATO ugye egy katonai szervezet. Mit lehet remélni egy katonai szervezettől? Nyilván azt, hogy megtámadja a renitens országot. Kezdje el mondjuk bombázni. Na de Magyarország is tagja a NATO-nak. Akkor viszont a NATO bombázza saját magát? Jó, persze, miért is ne, elvégre a mostani önkormányzati választáson is kiderült, hogy országos összesítésben az a kérdés, hogy meglenne-e ismét a kétharmada a Fidesznek, vagy esetleg csak a képviselői helyek 64%-át szerezné meg – azaz, Cseh „Katka” tudatáig is feltehetően eljutott, hogy parlamenti választást belátható időn belül nem fognak nyerni. Rendben, akkor viszont nincs más megoldás, mint hogy a NATO segítsen. Teljesen logikus.

Az is lehet, hogy Cseh „Katka” ennél azért realistább. Jó, sajnos bombázni nem fogja Magyarországot a NATO, annak ellenére, hogy oktatásegészségügy. Na de azért csak megfenyegeti Magyarországot, csak követel majd valamit egy ilyen szép nagy katonai valami! Megvan, maradjon itt Soros egyeteme. Á, ezt nem fogják kérni, hiszen itt maradt, itt van, ők is tudják. Akkor viszont… Azonnal húzzanak fel egy kórházat a Ligetbe, ott most úgyis lesz hely? Ez sem jó ötlet, éppen most állították le ők maguk a szuperkórházat. Vagy… rombolják le legalább az összes stadiont? Ez elsőre nem rossz ötlet, de ajjaj, a kispesti szocialista polgármester éppen most hisztériázott, hogy követeli a Honvéd-stadiont. Megvan! A média, igen, ott azért lehetne követelőzni. Hát persze. Veiszer Alinda. Őt akarta a Momentum indítani főpolgármester-jelöltnek. Követeljen neki a NATO egy tévéműsort, ahova minden nap bemehet Alföldi Róbert és együtt megbeszélhetik, hogy Magyarországon semmiről nem lehet beszélni, legfőképpen két teljesen független értelmiségi nem beszélgethet Magyarországon.

Igen, hozza vissza a NATO Veiszer Alindát, aki éppen – ha hinni lehet az általa generált szomorú sajtóhíreknek – egy felvidéki rádióban éli száműzött életét. Legfeljebb akkor merészkedik Magyarországra, ha éppen az RTL Klub hívja egy mókás családi vetélkedőbe palacsintát sütni.

És ha már szóba került a kispesti polgármester… Egészen röviden ejtsünk róla is szót. Úgy érzem, idetartozik. Az önkormányzati választási kampányról sok ellenzéki szakértő okoskodott már, az ilyen durva volt meg olyan durva volt, nem beszélve arról, hogy még sohasem volt ilyen durva és a többi közhely. Karácsony Gergely demagóg, soha nem teljesíthető ígérgetései senkit nem leptek meg, ez amolyan szocialista kampánytechnika. Ami új volt: a kispesti MSZP-s polgármester. Na, az igen. Ott a barátja, a sípartnere, a focipartnere, a politikustársa a felvételen, látja egy egész ország, ott van, látjuk, és erre azt mondja, hogy nem ismeri fel. Nem ismeri fel, egészen a kampány végéig. Ez tényleg új. Ez a szürrealizmus, az abszurd gátlástalanság és (sajnos) a kampányracionalitás valami egészen bizarr kotyvaléka. Mintha azt mondaná a fehér falakra, hogy piros. Szégyelli egy kicsit, amikor mondja, láttuk a Hír TV felvételén, amikor zavartan szerencsétlenkedett, lebukva, megalázottan is fölényt mímelve Bohár Dániel riporter vállára tévé a kezét. Szégyelli, szégyellte – de azért mondta. Ez tényleg új volt, ez a fajta (nem találok rá jobb szót) szürrealizmus.

Új dimenziókat nyitott a valóság ilyetén átalakítása, és ezek az új dimenziók azóta tovább nyíltak. Ha a fehér falra azt lehet mondani, hogy piros, miért ne lehetne a NATO-tól segítséget kérni egy NATO-ország ellen? Persze, hogy a Momentum érezte meg, hogy lehet újabb próbát tenni. Abszurd, persze, hogy abszurd, de egy Cseh vagy egy Donáth, nem beszélve Fekete-Győrről, feltehetően még el is hiszi. A mögöttük álló okosabb emberek egymás között persze nagyon röhögnek ezen, a NATO foglalkozzon mondjuk az oktatásegészségüggyel, hahahahahaha! Viszont aki mondja, aki leírja, és aki mögötte van, mind tudja, hogy az ellenzéki propagandamédiumok egészen biztosan megjelentetik, mit megjelentetik, reklámozzák is. Azt gondolják, a befogadó (a választó) úgyis hülye, úgyis elhisz mindent, miért ne lenne illetékes egy katonai szövetség ebben is, a fő üzenet meg érthető: iszonyatosan nagy gond van Magyarországon, mi az erős világhoz fordulunk. Ennyit akarnak közölni. Hazug üzenetet, hazugsággal.

Meg persze azt is akarják mondani: Komoly politikusok, a világpolitikában résztvevő emberek vagyunk, nem icike-picike, külföldre szaladgáló feljelentőcskék. Pedig dehogynem.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Szijjártó: migrációra hivatkozva nem lehet biztonságos országok határait megsérteni

Szijjártó: migrációra hivatkozva nem lehet biztonságos országok határait megsérteni

A külgazdasági és külügyminiszter a Russia Todaynek adott interjújában beszélt arról, milyen témákban gondolkodik másképpen Budapest Brüsszeltől.

A menetrend szerinti klímahiszti az amszterdami reptérre érkezett

A menetrend szerinti klímahiszti az amszterdami reptérre érkezett

Most éppen holland klímahippiket volt kénytelen előállítani a helyi határvédelmi rendőrség, az amszterdami Schiphol nemzetközi repülőtéren tartott, hatósági engedéllyel nem rendelkező szombati tüntetésen.

Bécsben, Karácsonykor akart robbantani két migráns

Bécsben, Karácsonykor akart robbantani két migráns

Terrorizmus gyanúja miatt vizsgálati őrizetbe vettek két férfit Bécsújhelyen – erősítette meg szombat este Erich Habitzl ügyészségi szóvivő az APA osztrák hírügynökség megkeresésére.

Az a fránya nyelvtan

Az a fránya nyelvtan

A kultúrrendőr – Pozsonyi (b)irodalma 30.

Jónak lenni jó! – A koraszülöttek mentését támogatja a közmédia egész napos műsora

A koraszülöttek mentését támogatja az idén a közmédia Jónak lenni jó! című vasárnapi jótékonysági műsora, amelynek kedvezményezettje a 30 éve működő Peter Cerny Alapítvány.

„A klímaváltozás elleni küzdelem árát fizessék a szennyezők, a multinacionális vállalatok és a nagy országok”

„A klímaváltozás elleni küzdelem árát fizessék a szennyezők, a multinacionális vállalatok és a nagy országok”

„Nem győztünk”, de van esély győzelemre a karbonsemlegesség uniós kezelése ügyében – mondta a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Megerősíti a karácsonyi vásárok biztonságát a TEK

Megerősíti a karácsonyi vásárok biztonságát a TEK

Idén is a Terrorelhárítási Központ (TEK) biztosítja a legnagyobb fővárosi adventi és karácsonyi vásárokat.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére