Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hozzák vissza a NATO-csapatok Veiszer Alindát!

Gábor László, az Origo főszerkesztője

2019.11.16. 12:00

Az utóbbi időben konzervatív elemzők, publicisták gyakran írnak arról, hogy vajon melyik (volt) a kártékonyabb, vagy ha úgy tetszik, az ellenszenvesebb párt? Az egykori SZDSZ vagy a most éppen létező Momentum? Egyvalamit könnyű állítani: butaságban (írhatnánk akár ostobaságot is, ha durván szeretnék fogalmazni) a Momentum néhány szereplője felülmúlhatatlan. Képzeljünk el mondjuk egy hatalomelméleti vitát Tölgyessy Péter és Fekete-Győr András között. Esetleg Kis János és Cseh „Katka” beszélgetését a társadalom szerkezetéről. De igen szórakoztató persze Donáth Anna is. Ő hasonló bölcsességekre képes, mint Cseh „Katka”, azt viszont nehéz eldönteni, hogy melyik előadásmód a viccesebb. „Katka” hangja állandóan remeg az izgalomtól, kiszárad a szája, nem bízik saját magában (ezt jogosan teszi), izgul, míg Donáth Anna egyáltalán nem látja magát kívülről, álmagabiztossággal hadarja a butaságait. Cseh mintha szégyellné magát egy kicsit, hiszen olyan dolgokról kell beszélnie, amiről fogalma sincs. Donáthot ellenben nem zavarja saját tudatlansága, ez kétségtelenül nagy segítség neki.

Cseh „Katka” Facebook-oldalánál persze kevesebb mulatságos olvasmányt ismerek. Repkednek az „álláspontunk szerint” meg az „arra hívtam fel a figyelmet”, és hogy el ne feledkezzünk róla, naponta megoldja a környezetvédelem valamennyi problémáit. Na de amit a NATO-ról ír, az tényleg új! „A NATO-nak is szerepet kell vállalnia a jogállamiság normáinak kikényszerítésében – akár a NATO-országokon belül is”. Hú… ‎

Jó, lépjünk túl azon, hogy Cseh „Katka” szerint elviselhetetlenborzalmasiszonyatos diktatúra van Magyarországon, lépjünk túl azon a bolsevik trágya viselkedésen, hogy külföldre rohan feljelentgetni. Lépjünk túl azon, hogy csak olyan világot tud elképzelni, ahol valamelyik nagyhatalomnál panaszt lehet tenni a saját országa ellen, ráadásul eredményesen lehet panaszt tenni. Lépjünk azon is túl, hogy Törökország is NATO-tag, pedig Csehék éppen most jajgattak Erdogan látogatása ellen, nyilván mennek Trumphoz is tiltakozni, hogy merte ő is fogadni. Ne is foglalkozzunk azzal, hogy mi van a NATO alapszerződésében. Csak azt gondoljuk végig, hogyan képzeli el ezt a gyakorlatban?

A NATO ugye egy katonai szervezet. Mit lehet remélni egy katonai szervezettől? Nyilván azt, hogy megtámadja a renitens országot. Kezdje el mondjuk bombázni. Na de Magyarország is tagja a NATO-nak. Akkor viszont a NATO bombázza saját magát? Jó, persze, miért is ne, elvégre a mostani önkormányzati választáson is kiderült, hogy országos összesítésben az a kérdés, hogy meglenne-e ismét a kétharmada a Fidesznek, vagy esetleg csak a képviselői helyek 64%-át szerezné meg – azaz, Cseh „Katka” tudatáig is feltehetően eljutott, hogy parlamenti választást belátható időn belül nem fognak nyerni. Rendben, akkor viszont nincs más megoldás, mint hogy a NATO segítsen. Teljesen logikus.

Az is lehet, hogy Cseh „Katka” ennél azért realistább. Jó, sajnos bombázni nem fogja Magyarországot a NATO, annak ellenére, hogy oktatásegészségügy. Na de azért csak megfenyegeti Magyarországot, csak követel majd valamit egy ilyen szép nagy katonai valami! Megvan, maradjon itt Soros egyeteme. Á, ezt nem fogják kérni, hiszen itt maradt, itt van, ők is tudják. Akkor viszont… Azonnal húzzanak fel egy kórházat a Ligetbe, ott most úgyis lesz hely? Ez sem jó ötlet, éppen most állították le ők maguk a szuperkórházat. Vagy… rombolják le legalább az összes stadiont? Ez elsőre nem rossz ötlet, de ajjaj, a kispesti szocialista polgármester éppen most hisztériázott, hogy követeli a Honvéd-stadiont. Megvan! A média, igen, ott azért lehetne követelőzni. Hát persze. Veiszer Alinda. Őt akarta a Momentum indítani főpolgármester-jelöltnek. Követeljen neki a NATO egy tévéműsort, ahova minden nap bemehet Alföldi Róbert és együtt megbeszélhetik, hogy Magyarországon semmiről nem lehet beszélni, legfőképpen két teljesen független értelmiségi nem beszélgethet Magyarországon.

Igen, hozza vissza a NATO Veiszer Alindát, aki éppen – ha hinni lehet az általa generált szomorú sajtóhíreknek – egy felvidéki rádióban éli száműzött életét. Legfeljebb akkor merészkedik Magyarországra, ha éppen az RTL Klub hívja egy mókás családi vetélkedőbe palacsintát sütni.

És ha már szóba került a kispesti polgármester… Egészen röviden ejtsünk róla is szót. Úgy érzem, idetartozik. Az önkormányzati választási kampányról sok ellenzéki szakértő okoskodott már, az ilyen durva volt meg olyan durva volt, nem beszélve arról, hogy még sohasem volt ilyen durva és a többi közhely. Karácsony Gergely demagóg, soha nem teljesíthető ígérgetései senkit nem leptek meg, ez amolyan szocialista kampánytechnika. Ami új volt: a kispesti MSZP-s polgármester. Na, az igen. Ott a barátja, a sípartnere, a focipartnere, a politikustársa a felvételen, látja egy egész ország, ott van, látjuk, és erre azt mondja, hogy nem ismeri fel. Nem ismeri fel, egészen a kampány végéig. Ez tényleg új. Ez a szürrealizmus, az abszurd gátlástalanság és (sajnos) a kampányracionalitás valami egészen bizarr kotyvaléka. Mintha azt mondaná a fehér falakra, hogy piros. Szégyelli egy kicsit, amikor mondja, láttuk a Hír TV felvételén, amikor zavartan szerencsétlenkedett, lebukva, megalázottan is fölényt mímelve Bohár Dániel riporter vállára tévé a kezét. Szégyelli, szégyellte – de azért mondta. Ez tényleg új volt, ez a fajta (nem találok rá jobb szót) szürrealizmus.

Új dimenziókat nyitott a valóság ilyetén átalakítása, és ezek az új dimenziók azóta tovább nyíltak. Ha a fehér falra azt lehet mondani, hogy piros, miért ne lehetne a NATO-tól segítséget kérni egy NATO-ország ellen? Persze, hogy a Momentum érezte meg, hogy lehet újabb próbát tenni. Abszurd, persze, hogy abszurd, de egy Cseh vagy egy Donáth, nem beszélve Fekete-Győrről, feltehetően még el is hiszi. A mögöttük álló okosabb emberek egymás között persze nagyon röhögnek ezen, a NATO foglalkozzon mondjuk az oktatásegészségüggyel, hahahahahaha! Viszont aki mondja, aki leírja, és aki mögötte van, mind tudja, hogy az ellenzéki propagandamédiumok egészen biztosan megjelentetik, mit megjelentetik, reklámozzák is. Azt gondolják, a befogadó (a választó) úgyis hülye, úgyis elhisz mindent, miért ne lenne illetékes egy katonai szövetség ebben is, a fő üzenet meg érthető: iszonyatosan nagy gond van Magyarországon, mi az erős világhoz fordulunk. Ennyit akarnak közölni. Hazug üzenetet, hazugsággal.

Meg persze azt is akarják mondani: Komoly politikusok, a világpolitikában résztvevő emberek vagyunk, nem icike-picike, külföldre szaladgáló feljelentőcskék. Pedig dehogynem.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Letöltendő börtönbüntetést kaptak a Röszkénél támadó migránsok

Letöltendő börtönbüntetést kaptak a Röszkénél támadó migránsok

Egy év letöltendő börtönbüntetéssel sújtotta jogerősen a Szegedi Törvényszék kedden azt a négy férfit, aki januárban egy nagyobb csoport tagjaként Röszkénél, a közúti határátkelőhely kerítésén át, illegálisan jutott be Magyarország területére.

Ismét vesztegzár alá került Melbourne

Ismét vesztegzár alá került Melbourne

A koronavírus terjedése miatt ismét vesztegzár alá került kedden Ausztrália második legnagyobb városa, Melbourne.

Így terjeszt álhíreket Karácsony és a baloldali lakájpropaganda

Így terjeszt álhíreket Karácsony és a baloldali lakájpropaganda

Hiába harsogja a baloldal, hogy a „sokáig indokolatlanul fenntartott” ingyenes parkolás nyomán emelkedett meg Budapest levegőjének légszennyezettségi mutatója, még az eredeti – szakmailag semmivel alá nem támasztott – MFOR-cikkben használt hivatkozások is ellentmondanak állításaiknak. Nem baj, hogy kamu következtetésen alapul az írás, azért a körúti dugót előállító Karácsony Gergely is képes erre hivatkozni...

Brüsszel szerint jövőre 6 százalékos gazdasági növekedés lesz Magyarországon

Az Európai Unió gazdasága a gyors és átfogó uniós és tagállami reagálás ellenére idén mély recesszióba süllyed a koronavírus okozta járvány miatt, és mivel a rendkívüli intézkedések feloldása a vártnál visszafogottabb, a válság a vártnál erőteljesebb hatást fog gyakorolni a gazdasági tevékenységre – közölte az Európai Bizottság a kedden közzétett nyári időközi gazdasági előrejelzésében.

Áder János az ukrán és a román elnökhöz fordult a folyószennyezések miatt

Levélben fordult Áder János államfő Volodimir Zelenszkij ukrán, valamint Klaus Johannis román elnökhöz a Tiszán és a Szamoson át Magyarországra érkező nagy mennyiségű hulladék miatt. Áder János azt kérte a keleti szomszédos országok államfőitől, vessék latba befolyásukat a szennyezés megállítása érdekében.

Szlávik János: a koronavírus nem fog eltűnni

Szlávik János: a koronavírus nem fog eltűnni

Még Magyarországon sem ért véget a koronavírus-járvány első hulláma, hiszen mindennap érkeznek hírek újabb megbetegedésekről – mondta Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa az M1-en.

Pszichiátriai kezelésre vonul el a Horthy-szobor megrongálója

Pszichiátriai kezelésre vonul el a Horthy-szobor megrongálója

Önkéntes pszichiátriai kezelésre vonul be egy pomázi kórházba T. Edit, az a 45 éves nő, aki maga büszkélkedett el vele, hogy vörös festékkel leöntötte Horthy Miklós szobrát. Minderről maga számolt be közösségi oldalán, hozzátéve: „így kapom a legkevesebb gyógyszert”. Nagy kérdés, vajon ez a lépés az elmeállapotának vagy az ellene indult eljárásban alkalmazott védekezési taktikának tudható-e be.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére