Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hol a komornyik?

Pozsonyi Ádám

2021.12.05. 09:00

 

Egy szabadságharcos néni tombolását nézem a Boldogkői oldalán. (Boldogkői Zsolt Endre molekuláris biológus, az MTA doktora, a Szegedi Tudományegyetem Orvosi Biológiai Intézetének tanszékvezető egyetemi tanára.) A Boldogkői Zsolt elvileg egy balos figura, de becsülöm benne, hogy a józan ész talaján áll, és a tudománytalan ostobaságok ellen kitartóan veszi fel a harcot. Elsősorban oltásügyben csetepatézik a neten – a facebook oldalain -, meg különféle rádió és tévé adásokban, de ha elveihez illeszkedik, a kormány hirdetéseit is osztja.

Szabadságharcos néni meg egy néni. Nem tudom pontosan hány éves, a néniség nem okvetlen életkor kérdése, és nem pontosan belőhető, hogy mikortól és mitől is áll be ez a létállapot. A néniség megjelenés, hozzáállás, szellemi szint, megközelítési és kifejezési mód egyszerre. Vannak, akik harminc évesen bácsik, s vannak hatvan éves „jó pasik”. Ezt sokan nem értik, minden bizonnyal szabadságharcos néni se, aki ha értené, nem így nézne ki, nem beszélne ilyeneket, és ha tisztában lenne a szintek és a minőség létével, nem tenné, amit tesz.

Szabadságharcos néni falhoz támasztja kissé a partvist, nyekkenve leteszi a földre a felmosórongyot, és kopácsol a neten. Bár lehet, kinyomja a távkapcsolóval a kedvenc sorozatát, végül is tökmindegy.

„Agyon verni kit akarsz, te patkány?” – így a korlátok létének nem tudomásul vevője. „Lehet, hogy bunkó vagyok, de a szabadságomért jogomban áll harcolni. Önnek kedves uram még a kinézete sem megnyerő.”

Boldogkői Zsolt (molekuláris biológus, az MTA doktora, a Szegedi Tudományegyetem Orvosi Biológiai Intézetének tanszékvezető egyetemi tanára, egyetemi adjunktus, docens) a sokadik köpködést már próbálja hárítani: „Harcoljon a saját oldalán, és foglalkozzon a saját kinézetével”.

Ámde szabadságharcos nénit nem lehet megalázni udvariaskodással, és sárba tiporni a méltóságát, kétségbe vonni a köpéshez való jogát! „Adja vissza a diplomáját. Nincs jogába emberi életekkel szórakozni.”

Boldogkői Zsolt (2003 óta a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Orvosi Biológiai Intézetének munkatársa, 2008-tól az intézet igazgatója. Jelenleg az alábbi tantárgyak oktatásában vesz részt: Sejtbiológia és molekuláris genetika, Molekuláris biológia határai, Orvosi molekuláris biológia és genomika) elhallgat, ráhagyja. Szabadságharcos néni gondolom elégedetten visszakapcsolja a sorozatát, vagy megragadja a felmosórongyot.

A burzsuj, a gróf, az elnyomó meghátrált. A Sans-culotte diadalmaskodott. Mert itt voltaképp erről van szó.

„Molekuláris biológus, az MTA doktora, a Szegedi Tudományegyetem Orvosi Biológiai Intézetének tanszékvezető egyetemi tanára”. Ez körülbelül annyit tesz ma, mint valamikor az, hogy, du Vallon de Bracieux de Pierrefonds vagy Tirol hercegesített grófja, az aranygyapjas rend lovagja. Igen, ez körülbelül ennyit tesz, vagy legalábbis kellene tennie.

De felesleges visszamennünk a középkorig. Száz éve egy ilyen mosónő – itt tanult: az élet iskolája – nem is találkozhatott egy professzor úrral, mert köztük állt a komornyik és az dirigált neki. De legalábbis egy inas.

De még a gimnáziumi fizikatanár ajtajában is ott állt Maris, aki a pimaszkodóra ráüvöltött: „Maga meg mit keres itt? Hordja el az irháját, mert szólok a csendőrnek a ház előtt!” De az biztos, hogy egy tanszékvezető egyetemi tanár nem kiabált ki hátulról a dolgozószobájából, hogy „Maga téved, az a tudományos tétel nem úgy van!”

Boldogkői már látja, hogy az egyenlősdi a természet rendjével ellenkezik, vannak, akiket nem lehet felemelni. és azt is látja, hogy a józan ész hátrálásra kényszerül korunkban. Érdekelne, hogy ha az oltások kapcsán ezt látja, vajon, a transz, a gender, meg az összes tudománytalan és terrorisztikus PC ostobaság láttán látja-e?

Szeretem az osztályokból álló társadalmat! És a haladók mindig azt akarják eltörölni. Előbb utóbb vissza kell hoznunk a komornyikot, de legalább Marist, aki az ajtóban áll köztünk, és az élet iskolájában képzett szabadságharcos néni közt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére