Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hogyan öltöztessük gyermekünket farsangkor?

Pozsonyi Ádám

2021.02.14. 10:00

(Egy agglegény töprengéseiből)

 

Jó, hát az ember a házasságba már beletörődött – ahogy azt naplóm egy korábbi fejezetében már leírtam, előbb-utóbb mindenkire sor kerül, mint a fogászaton -, de most újabb kétségeim támadtak.
Pontosabban, töprengő gondolataim.
Hogy min is töprengek? Hogy mi váltotta ki szemöldökráncoló gondolataimat?
Ránéztem a naptárra. És feltűnt, hogy nincs már messze húshagyó kedd. És hát addig tart a farsang!

Hogyan öltöztessük gyermekünket farsangkor? Hogyan öltöztessük úgy, hogy megfeleljünk a nyárspolgári elvárásoknak, a szülői munkaközösség minden lében kanál, fontoskodó anyukáinak, és mi se menjünk tönkre anyagilag.
A gyerek az mindegy. Ő úgyis elfelejti. Ha felnő az ember, senki se emlékszik a nyolc éves kori farsangi jelmezeire, pusztán csak arra kell ügyelnünk, hogy utólag minden fényképet gondosan megsemmisítsünk.

Nézegettem a neten a különféle rendelhető jelmezeket, de mivel igencsak drágák, rájöttem, hogy én a csináld magad mozgalom híve vagyok.
Bizonyára minden leendő apuka számára ijesztő a gondolat, hogy egy szülőnek mennyi mindenhez kell érteni, de ha se varrni, se más hasonlót nem tud az ember, hát fő a találékonyság!
Különben se gazdagítsuk a multikat feleslegesen.
Nos, az alábbi jelmezeket eszeltem ki, amikhez semmiféle szaktudás nem szükséges, és az előállításuk is gazdaságos.

Nindzsa.
Hozzávalók: Fekete nadrág, fekete póló, fekete cipő – ez minden háztartásban előfordul -, egy fekete kendőt elől kilukasztunk, azt annyi. Proccosabb szülő esetleg beszerezhet valahonnan egy fakardot.

Takarítónő.
Fehér nadrág, fehér póló, gumikesztyű, egy régi szivacs – beáldozunk egyet a fürdőszobából, ami már úgyis ramaty állapotban van -, plusz egy hipót, meg vödröt a kezébe nyomunk. (Fel kell rá hívni a gyerek figyelmét, hogy a hipót ne pocsékolja, és a vödröt meg hozza szépen vissza.)

Kukás.
Narancssárga póló, fehér nadrág, a pólóra ráírjuk fekete filccel, hogy Fővárosi Közterületfenntartó ZRT. És ennyi. Induláskor gyorsan a gyerek kezébe nyomjuk a konyhából a szemetes zacskót, így azt se nekünk kell ezután levinni.

Természetvédő.
Zöld nadrág, zöld póló, lábára egy régi, kitaposott cipő, fejére meg egy halászsapka – az most úgyis jön vissza a divatba, bár visszataszító -, nyakába meg egy távcső. Hogy az összképet dúsítsuk, és mégse menjen üres kézzel, kezébe nyomjuk az iskoláskorunkból megmaradt Simon Tibor-Csapodi Vera-féle Növényhatározót. A kis könyvecske már csak azért is hasznos lesz, mert amikor majd jön az eredményhirdetés, hogy melyik jelmez lett az első három vagy öt nyertes, mivel ő úgysem szerez helyezést, majd elolvasgat, amíg a díjazottakat kihirdetik, és üdvözlik.

Lázadó.
Ez a jelmez tán a legegyszerűbb. Előállítása fillérekből megoldható. Nem kell mást csinálni, csak lemásolni azt, amit a média tol az arcunkba. Fekete póló, fekete nadrág, fekete cipő – ha megmaradt kamaszkorunk bakancsa, akkor ráadjuk, legfeljebb kitömjük elől újságpapírral, ha nem, akkor erre felesleges költeni, jó a kínai tornacsuka is. Ha a kölyök húzza a száját, a szeme közé nézünk, s csak ennyit mondunk: Ramones.
Ha azt szeretnénk, hogy a lányok / fiúk kedvence legyen (nem kívánt törlendő), adjuk rá az aktuális sztár pólóját. (Most épp Billie Eilish). Ami ugyan egy fikarcnyit nem lázadó, de hát olyan dolgokért, amik valóban szembe mennek a korszellemmel, és valóban botrányt, meg felháborodást váltanak ki, nem jár soha taps, oklevél, és lelkes anyukák puszija.
Ha valóban azt akarnánk, hogy lázadjon, elég lenne annyit írni a pólóra: „FEHÉR EMBER VAGYOK”. De ne tegyük tönkre a karrierjét. Járja csak ki a sulit békében, egy érettségi ma már úgyse ér szinte semmit.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Gyurcsány hallgatásával elismerte Orbán Viktor igazát

Gyurcsány hallgatásával elismerte Orbán Viktor igazát

Csodálkozva olvasom Gyurcsány bejegyzéseit a közösségi oldalán, amelyekben nem válaszol Orbán Viktornak, így hallgatásával elismeri a kormányfő igazát.

Milák Kristóf az Európa-bajnokságon az egész világot elkápráztatja

Milák Kristóf az Európa-bajnokságon az egész világot elkápráztatja

Most jön még csak a java: hétfőn megkezdődnek az egy hete tartó budapesti vizes Eb-n a medencés úszószámok. Ráadásul, Milák Kristóf lehet az esemény egyik sztárja. Aki már azért is megérdemli a kiemelt figyelmet, mert hét számban áll rajthoz. Abszolút esélyesként.

1 százalékos Karácsony

1 százalékos Karácsony

1 százalék Karácsony Gergelyék pártjának a Párbeszédnek a támogatottsága. 1 százalékos az angol nyelvtudása is és 1 százaléknyi beleszólása van a baloldalon zajló folyamatokba. 1 százalék nem sok, ezzel szemben 99 rengeteg.

„Nem ringathatjuk magunkat továbbra is abba a tévhitbe, hogy a pedofília jelentéktelen dolog”

„Nem ringathatjuk magunkat továbbra is abba a tévhitbe, hogy a pedofília jelentéktelen dolog”

A Magyar Nemzet interjút készített Don Fortunato di Noto szicíliai plébánossal, aki elsőként vette fel sikeresen a küzdelmet a gyermekpornográfia ellen.

Megérkezett az újabb 1,2 millió adag kínai védőoltás

A vasárnapi szállítmánnyal összesen 6,5 millió keleti vakcina érkezett Magyarországra.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére