Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hogyan ismerkedjünk járvány idején?

Pozsonyi Ádám

2020.03.18. 20:32

Ahogy a régi mondás tartja, űzd ki a természetet az ajtón, bemászik az ablakon. Igen, a természettel nem lehet ujjat húzni. (Ezért lesz mindenképp vége előbb-utóbb az LMBTQ... stb. és a nyílt társadalom elmebajának, tehát a mai politikailag korrekt, haladó világnak is, csak éljünk túl addig, lévén ma a koronavírus-adatok mutatják meg egy adott ország fejlettségét, illetve egy adott ország ideológiai haladását és a multikulti szintjét is.)

Az élet mindig utat tör magának. S az élet legfőbb ismertetőjegye, hogy élni akar. Új hajtásokat akar hozni. A férfi és a nő mindig keresi egymást, s igyekszik eljutni a beteljesülésig. Ahogy ezt tették őseink idejében, a bombázások, kitelepítések, török, és tatárdúlások alkalmával is. Miközben a katyusa – Georgij Erihovics Langemak szovjet tervező eme elbűvölő hangú orgonája – szólt a dombok felől, a szerelmes ifjú így szólt a kiszemelt leányzóhoz: „Magácskának lenne kedve eljönni velem holnap a városba? Van két kenyérjegyem, megfelezném magával.” De minden bizonnyal '56 októberében is akadt oly derék fiatalember, aki ezt súgta egy csinos hölgy fülébe: „Annácska drága, holnap várom a Sztálin-szobor tövében. Hozzon kalapácsot! Elbűvölően áll a kezében, láttam a múltkor is, amikor brigádverseny volt a gyárban.”

Miért pont a koronavírus-járvány akadályozná a férfi és női szíveket az egymásra találásban?

“Mélyen tisztelt Nagysád! Engedje meg, hogy megismerkedésünk kedves emlékei ne tűnjenek tova a szürke hétköznapok egyformaságában, hanem virágos ünneppé avathassam azokat.” – Nos, ilyesmi nem várható el korunk emberétől, még akkor se, ha a koronavírus kiváltotta pánik esetleg megmozgatja az udvarló fantáziáját.

Mert miről is szól az udvarlás? Ebben az időszakban lehet megismerni a másikat. Az udvarlás manapság kiveszőben lévő tevékenységformának tekinthető, de még akad egy-egy maszkulin létforma, aki a nők elvárásait kielégítve, képes megtenni effajta férfiúi kötelességét, és udvarol.

Hol? Szinte bárhol.

Ha a férfi a Tesco lerabolt polcait szemlélve meglát egy csinos nőt, amint kecsesen lehajol az utolsó darab kilós cukorért, így szóljon hozzá: „Lenne kedve magácskának megfelezni velem ezt az utolsó darab cukrot?” Ha az illető hölgy e merészség hallatán felháborodik, mondhatja ezt is: „Na, jó, egy mosolyáért odaadom magának az egészet!”
Ha a csinos hölgy az arcán maszkot visel, az udvarlási szöveg így módosul: „Lenne kedve magácskának eljönni velem egy karanténba?”

Ha a Spar áruházban már egyetlen darab cukor és liszt nem található, ám az ifjú lovag szeme megakad a maszk alól előkunkorodó aranyos, csigákban leomló hajfonatokon, legtanácsosabb, ha összeszedi bátorságát, s – természetesen betartva az egy méter távolságot – így szólítja meg: „Megmutathatom a felhalmozott liszt- és cukortartalékaimat?”

Akadhatnak pimaszabb, jampec hajlamú ifjak, akik kissé túllépnek a megengedett határokon, és merészen így szólítják le az épp lábujjhegyen állva, a polc legtetején billegő repceolajért küzdő szépasszonyt: „Ha feljön hozzám, meghívom magát egy guriga WC-papírra!”

Persze, nem árt, ha a nő óvatos. A férfiak hajlamosak a meggondolatlanságra, főleg, egy ilyen jellegű járvány esetén, mert esetleg azt gondolhatják, ha most nem szerzem meg azt a csinos, miniszoknyás, kék maszkos lánykát, ki tudja, jövő héten lesz-e még lehetőség rá egyáltalán. S ilyenkor vagy gátlástalanabbak a közeledésben, vagy esztelen mutatványokkal akarják fitogtatni erejüket, s bizonyítani rátermettségüket. Minden ifjú leány legyen óvatos. Ha a férfi azzal jön, hogy hajlandó lenne feláldozni az életét, megküzdeni a sárkánnyal, vízbe ugrani, vagy egyéb veszélytelen sületlenségek, az még hagyján. De ha egy ifjú odáig megy a hevességben, hogy férfiasságát bizonyítandó, átmászik a tömegközeledési járművek előterében kialakított, a vezető és az utastér közé húzott kordonon, akkor ne találkozzon vele. Az ilyen ember mindenre képes, és majdnem biztos, hogy Index-olvasó.

Persze, az is lehet, hogy a nő azzal a férfival jár legjobban, aki semmit nem szövegel. Mert, ahogy a nagy angol krimi író, Agatha Christie megfogalmazta: „Egy férfi, ha udvarol valakinek, tud szívélyes, gáláns lenni, el tudja halmozni apró figyelmességekkel, és általában elbűvölően tud viselkedni. De ha igazán szerelmes, akkor csak bárgyú birkaszemmel tudja nézni.”

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére