Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hitviták a libsi térfélen

Pozsonyi Ádám

2021.05.09. 12:13

G. K. Chesterton angol író (1874-1936) írja egy helyütt, hogy ha a kereszténység, és a hit eltűnik az emberek életéből, ha kiveszik a társadalomból, akkor nem az lesz, hogy az emberek majd nem hisznek semmiben, hanem az, hogy bármiben.

A haladó gondolkodás – melynek világi végrehajtója a ballib politikai erőtér, és hangosbeszélője a libsi sajtó – is hit, valódi hit híján a bármiben hisz. A haladók által megtérített emberek is hit híján a bármiben hisznek, és hirdetik a bármiben hívás igéit.

Miközben az evangélium igéit megtagadja, és materiális mértékegységekkel közelít a hit kérdéseihez – elsősorban a kereszténységhez ugyebár, mert az iszlám összes értelmetlen és életre, egészségre, társadalomra veszélyes szokásrendszerét tiszteletben tartja – szintúgy kézzel foghatatlan és bizonyítatlan dogmákat hirdet: Egyenlőség, gender, független sajtó stb.
Csak amíg a szeplőtelen fogantatás vagy az üdvözülés ténye pusztán csak nem bizonyítható, és mindössze nem megmérhető, addig a fentebb említett fogalmak – egyenlőség, gender, független sajtó – kézzelfoghatóan, mérhetően hazugságok.
Feltéve ugye, ha a szemünknek hiszünk, ahogy haladóék mondják, miközben gúnyosan rajzolgatják a felhők közé a mennyországot, és kacarásznak kifelé a repülőgép ablakán, komoly pofával odalökik a negyvenhetedik társadalmi nemet, meg azt, hogy valaki délelőtt nő, és esete már férfi, de ezeken törvényileg, fővesztés terhe mellett tilos röhögni.

A feltámadás, vagy a csodálatos kenyérszaporítás történetén gúnyosan elfintorodnak, s veszik elő a fizikakönyvet, vagy valamilyen tudományos értekezést, majd elénk állítanak egy százhúsz kilós benga fickót, akiről nekünk el kell hinnünk, hogy ő nő. És ha ilyenkor cipeled a biológiakönyvet, vagy valami tudományos értekezést, akkor eretneknek, akarom mondani gyűlölködőnek, kirekesztőnek stb.-nek neveznek, mert megsértetted a politikailag korrektség dogmáját.

„Orbán nem tudta kifúrni a „gender” szót az uniós csúcs zárónyilatkozatából” – örvendezik a 444.hu nevezetű ellenzéki hírportál, mely magát függetlennek titulálja. Függetlennek, miközben minden bizonnyal kacarászna azon, ha egy szerzetes azt állítaná, hogy látott már csodákat.
Ha egy szent életű remete ráteszi valakire a kezét, s az meggyógyul, az röhejes kamu, ha egy kizárólag a kormányt kritizáló, és kizárólag az ellenzék érdekeit képviselő lap azt állítja, hogy független, az maga a realitás.

„Orbán Viktor és Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő is ki akarta húzni a „gender” szót a portói uniós csúcstalálkozó zárónyilatkozatából, végül háromszor is olvasható benne, írja az Eurologus. Péntek délután még arról szóltak a hírek, hogy a magyar és a lengyel kormány ellenállása miatt kell kihagyni a kifejezést, ami helyett a “férfiak és nők” került volna.”

Tehát a zárónyilatkozatba férfiak és nők kerültek volna, ami létező, mérhető, és tudományosan igazolható fogalmak, de szerencsére belekerült a gender, ami értelmezhetetlen, nem létező, soha senki nem látta, soha senki nem mérte és senki nem találkozott vele. És a haladó tábor ennek örül, mert, ahogy a zseniális G. K. Chesterton fogalmazta meg több, mint száz évvel ezelőtt: Ha a kereszténység, és a hit eltűnik az emberek életéből, ha kiveszik a társadalomból, akkor nem az lesz, hogy az emberek majd nem hisznek semmiben, hanem az, hogy bármiben.

„A téma nem most került elő először, egy tavalyi csúcson például 45 percet vitatkoztak a gender szóról Orbánnal.”
Igen. Az ő beteg felfogásuk szerint ez egy hitvita, és a magyar miniszterelnök eretnek.

Azért a reakció tábora mennyivel felvilágosultabb. Könyves Kálmán királyunk már a XII. század legelején törvénybe foglalta, hogy boszorkányok márpedig nincsenek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Gyurcsány Ferenc megsemmisült

Gyurcsány Ferenc megsemmisült

Örömmel jelenthetem, Kedves Olvasó, hogy Gyurcsány Ferenc – amint legutóbbi Facebook-bejegyzése árulkodik róla – megsemmisült! A magyar-francia meccs sikerét fogadó zászlólobogtató nemzeti lelkesedést és összefogást látva nem mert ismételten stadionozásba fogni.

A 888 megmondja a tutit: Olaszország–Wales

A 888 megmondja a tutit: Olaszország–Wales

Öt évet kellett várni, de végre itt van, ismét labdarúgó Európa-bajnokságot rendeznek az öreg kontinensen. Európa legjobb csapatai – köztük Magyarország is – egy hónapon keresztül mérik össze tudásukat, de a végén csak egy együttes örülhet. A 888.hu is kiveszi a részét a szurkolásból, a torna ideje alatt mindennap egy slágermeccs győztesét tippeljük meg párokba osztva, nem feltétlenül futballszakmai szempontok alapján. A mai menü: Olaszország–Wales.

Az Eb eddigi legnagyobb meglepetését szerezte a magyar válogatott

Az Eb eddigi legnagyobb meglepetését szerezte a magyar válogatott

Elkápráztatta a futballvilágot a magyar válogatott. Az Európa-bajnokság F csoportjának budapesti, telt házas mérkőzésén 1-1-es döntetlent játszott a világbajnoki címvédő Franciaországgal. A vendégek szerint a nagy meleg mellett a több, mint hatvanezer magyar szurkoló biztatása is hozzájárult a pontvesztésükhöz. A magyar csapat továbi sorsáról a németek elleni meccs dönt.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére