Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hideg lábak és forró háború

Georg Spöttle

2022.04.27. 12:00

Sajnos a háború egy új szakaszába lépett és ezzel az emberi hülyeség is, legalábbis Németországban. Egyre őrültebb ötletekkel próbálják térdre kényszeríteni az orosz medvét. Pár napja még a „nefürgyéle” volt a szlogen. A napi sok tízmilliós számban olvasott Bild-Zeitung motiválta honfitársaimat, hogy legyenek koszosak, mert az a leghatásosabb fegyver Moszkva ellen. Na, nem az emberi szagot akarják tömegpusztító fegyverré alakítani, hanem csökkentenék a gázimportot. Ha nem zuhanyozunk, akkor kevesebb gázt használunk, az meg ugye Oroszországból érkezik, és így sokkal kevesebb rubelt kell utalni a Gazpromnak. A Bild és egy megkérdezett bőrgyógyász még azt is elmagyarázta, hogy ez jót is tesz a bőr baktériumflórájának és a kellemetlen szag három hét után magától elmúlik.

Nem vagyok dermatológus (diematológus/dasmatelógus, hogy politikailag is korrekt legyek), de ha a nyolcas buszra felszáll random csövibácsi, akkor megdől ez a tézis, mivel mindenki menekül a közeléből és nyilván nem azért mert illatneutrális. Nyolcvanmillió büdös Fritz pancsiháborúja Putyin ellen. Mi lesz, ha egyszer Kína lesz az ellenség, nem isznak több szója lattét? A téboly itt nem ért véget. Tegnap azt is kifundálták, hogy az uszodák vizét is 2 Celsius fokkal csökkentik, mert az ám a balneológiai atombomba. Már látom magam előtt, ahogy hatéves kicsik szederkés lábakkal kalimpálnak a jéghideg vízben, hogy megszerezzék a csikóhal jelvényt az úszásoktatáson. Elképzelem ahogy Putyin és a Gazprom elnöksége térdüket csapkodva kacagnak és a felesleges köbmétereket eladják Kínának és Indiának. A két nagy, energiaéhes ipari nagyhatalom boldogan lépnek az Unió helyébe és hajlandóak még akár többet is fizetni.

Kevésbé vicces viszont, hogy a háború kezd forró fázisába lépni. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter kijelentette, hogy már a NATO áll szemben Oroszországgal. Nehéztüzérség és páncélozott járművek szállítása már komoly dolog. A szociáldemokrata Olaf Scholz kancellár engedett mind az USA, mind pedig koalíciós partnere, a Zöldpárt nyomásának és engedélyezte „Gepard” légvédelmi páncélosok és harckocsik szállítását Ukrajnának. Ezek már nem védelmi, hanem támadó fegyverrendszerek. Igaz, a Krauss-Maffei Wegmann cég által gyártott „Gepard” a '70-es évek technikája. A páncélozott jármű egy radarral van felszerelve, amely 15 km-es rádiuszt tud lefedni és ellenséges légi járműveket rakétákkal és fedélzeti gépágyúval semmisíti meg. A cég 50 darabot birtokol még, amelyeket át tudna adni Kijevnek. Szépséghibájuk, hogy nem azonnal bevethetőek, hanem alapos javításra szorulnak, fel kell mérni, hogy mennyi muníció áll még rendelkezésre és hogy ezek szavatossága nem járt-e le. Ezután következhet az ukrán katonák kiképzése. Az eszközök eljuttatása lesz a következő probléma, mivel az Orosz Föderáció igyekszik minden szállítmányt elpusztítani, mielőtt azok eljutnának a frontra.

Hollandia Panzerhaubize 2000 típusú ütegeket szállít Ukrajnának, amelyekkel a lövedék függvényében 30–40 km-ről lehet célokat megsemmisíteni. Ezt Moszkva nem fogja szó nélkül hagyni és ha belegondolunk, hogy Hollandia teljes mértékben az orosz gáztól függ, akkor el is tudjuk képzelni a választ. A NATO tagok masszív beavatkozása nyilván keményebb orosz katonai reakciót fog kiváltani. Hol lesz a határ?
Már Scholz kancellár is tart egy atomháborútól, pedig félő, hogy a nyugati beavatkozás miatt pont abba az irányba sodródunk.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére