Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hiányzik az ellenőrzés a Frontexnél, mindenekelőtt azonban hiányzik a jogállamiság az EU-ból

Jog és Szabadság

2021.12.07. 18:40

Soros karmestere, Gerald Knaus újra aktivizálta magát.

Az elmúlt napokban több interjút is adott Gerald Knaus, akit korábban a Magyar Nemzet hosszas kutatómunka során beazonosított mint azt a személyt, aki – a Soros-hálózat tagjaként – a hazánk elleni lejáratóakciók irányítója, végrehajtója. A Euro­pean Stability Initiative (ESI) elnöke az elmúlt hónapokban újabb és újabb kommuniká­ciós offenzívát indított Magyarország ellen.

A tagesschau.de német közszolgálati portállal folytatott beszélgetés úgy summázható, hogy legyen szó Lengyelországról, Görögországról vagy az USA-ról: a világ minden táján az államok egyre inkább elzárják magukat a határaikon. Knaus migrációs szakértő a menekültügyi egyezmény súlyos válságáról beszél, és megmutatja a módot annak megmentésére. Kritikaként említést tesz arról, hogy „Orbán Viktor magyar miniszterelnök 2015-ben az illegális migrációról mint nemzetbiztonsági veszélyről beszélt. Ma az EU ezt teszi, tekintettel a keleti határán élő néhány ezer emberre. Ami pedig a nemzetbiztonságot illeti, elképzelhetővé válnak a menedékjogban kizárt cselekvési lehetőségek – az emberek visszaszorítása anélkül, hogy megvizsgálnák a védelem iránti igényüket. Ezt a jelenlegi uniós és menekültügyi törvény tiltja.” Az ESI elnöke méltatta a felálló német kormány bevándorlási terveit, kiemelve, hogy a koalíciós megállapodás az emberi jogi és menekültügyi egyezmény megőrzését és több legális migrációs csatornát szorgalmaz.

A közelmúltban egy másik interjúban az uniós határvédelmi ügynökséget bírálta. „Soha nem volt világos, hogy pontosan mi a Frontex hozzáadott értéke. Mit csinálnak jobban a finn vagy ír határőrök, mint a görögök Görögországban? Drágábbak, és EU-s jelvényük van. És különben?” Szerinte „Európának Európának kell maradnia”. A menekültek védelme és a menedékjog is 1951 óta része a modern európai identitásnak. Reméli, hogy a német pártok komolyan veszik a kérdést, és reális stratégiákat dolgoznak ki a következő kormány számára.

Jutott Magyarországnak is a bírálatból – Knaus szerint Orbán Viktor tudta, hogy 2016-ban a visszaszorításokat lehetővé tevő törvényével uniós jogot sért. Ezután két évbe telt, amíg az Európai Bizottság megindította a kötelezettségszegési eljárást, és további két évig tartott, mire megszületett az EB ítélete. Egy nap múlva a magyar igazságügyi miniszter kijelentette: Magyarország figyelmen kívül hagyja a döntést. „A Bizottságnak most másodszor is a Bíróság elé kellene vinnie Magyarországot, és pénzbírságot kellene kérnie” – olvashatjuk Soros karmesterének ünnepi jókívánságait. Bizonyos tényeket azonban valamennyi megszólalásában kerül a migrációs „szakértő”. Az Európai Unió egyre komolyabb biztonságpolitikai kihívásként szembesül az illegális migráció jelenségével, tekintettel arra, hogy évről évre illegális migránsok áradata érkezik Európába. A legális és illegális migráció ténylegesen egyidős az emberiséggel. Valós veszélye ugyanakkor az ellenőrizhetetlenség, továbbá a hozzá kapcsolódó és abból hasznot húzó cselekmények (pl. az embercsempészet, emberkereskedelem, szervezett bűnözés, hamis úti- és személyi okmányok előállítása, feketegazdaság növekedése, korrupció stb.). Számos gazdasági, egészségügyi és szociális feszültség okozója. És a súlyos egészségügyi kockázatról még nem is ejtettünk szót.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Erős volt a hétfő, mint Bangónénak a vizsgaidőszak

Erős volt a hétfő, mint Bangónénak a vizsgaidőszak

Szóval csak a szokásos: balos bukták és sanyargatások.

Kósa Ádám szégyenteljesnek tartja Márki-Zay Péter megnyilvánulását

Kósa Ádám szégyenteljesnek tartja Márki-Zay Péter megnyilvánulását

A Fidesz európai parlamenti képviselőjét kérdezte a 888.hu arról, hogy mi a véleménye a baloldal miniszterelnök-jelöltjének botrányos kijelentéséről.

Elhunyt Csollány Szilveszter

Elhunyt Csollány Szilveszter

Ötvenegy esztendős korában elhunyt Csollány Szilveszter olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére