Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hiányzik az ellenőrzés a Frontexnél, mindenekelőtt azonban hiányzik a jogállamiság az EU-ból

Jog és Szabadság

2021.12.07. 18:40

Soros karmestere, Gerald Knaus újra aktivizálta magát.

Az elmúlt napokban több interjút is adott Gerald Knaus, akit korábban a Magyar Nemzet hosszas kutatómunka során beazonosított mint azt a személyt, aki – a Soros-hálózat tagjaként – a hazánk elleni lejáratóakciók irányítója, végrehajtója. A Euro­pean Stability Initiative (ESI) elnöke az elmúlt hónapokban újabb és újabb kommuniká­ciós offenzívát indított Magyarország ellen.

A tagesschau.de német közszolgálati portállal folytatott beszélgetés úgy summázható, hogy legyen szó Lengyelországról, Görögországról vagy az USA-ról: a világ minden táján az államok egyre inkább elzárják magukat a határaikon. Knaus migrációs szakértő a menekültügyi egyezmény súlyos válságáról beszél, és megmutatja a módot annak megmentésére. Kritikaként említést tesz arról, hogy „Orbán Viktor magyar miniszterelnök 2015-ben az illegális migrációról mint nemzetbiztonsági veszélyről beszélt. Ma az EU ezt teszi, tekintettel a keleti határán élő néhány ezer emberre. Ami pedig a nemzetbiztonságot illeti, elképzelhetővé válnak a menedékjogban kizárt cselekvési lehetőségek – az emberek visszaszorítása anélkül, hogy megvizsgálnák a védelem iránti igényüket. Ezt a jelenlegi uniós és menekültügyi törvény tiltja.” Az ESI elnöke méltatta a felálló német kormány bevándorlási terveit, kiemelve, hogy a koalíciós megállapodás az emberi jogi és menekültügyi egyezmény megőrzését és több legális migrációs csatornát szorgalmaz.

A közelmúltban egy másik interjúban az uniós határvédelmi ügynökséget bírálta. „Soha nem volt világos, hogy pontosan mi a Frontex hozzáadott értéke. Mit csinálnak jobban a finn vagy ír határőrök, mint a görögök Görögországban? Drágábbak, és EU-s jelvényük van. És különben?” Szerinte „Európának Európának kell maradnia”. A menekültek védelme és a menedékjog is 1951 óta része a modern európai identitásnak. Reméli, hogy a német pártok komolyan veszik a kérdést, és reális stratégiákat dolgoznak ki a következő kormány számára.

Jutott Magyarországnak is a bírálatból – Knaus szerint Orbán Viktor tudta, hogy 2016-ban a visszaszorításokat lehetővé tevő törvényével uniós jogot sért. Ezután két évbe telt, amíg az Európai Bizottság megindította a kötelezettségszegési eljárást, és további két évig tartott, mire megszületett az EB ítélete. Egy nap múlva a magyar igazságügyi miniszter kijelentette: Magyarország figyelmen kívül hagyja a döntést. „A Bizottságnak most másodszor is a Bíróság elé kellene vinnie Magyarországot, és pénzbírságot kellene kérnie” – olvashatjuk Soros karmesterének ünnepi jókívánságait. Bizonyos tényeket azonban valamennyi megszólalásában kerül a migrációs „szakértő”. Az Európai Unió egyre komolyabb biztonságpolitikai kihívásként szembesül az illegális migráció jelenségével, tekintettel arra, hogy évről évre illegális migránsok áradata érkezik Európába. A legális és illegális migráció ténylegesen egyidős az emberiséggel. Valós veszélye ugyanakkor az ellenőrizhetetlenség, továbbá a hozzá kapcsolódó és abból hasznot húzó cselekmények (pl. az embercsempészet, emberkereskedelem, szervezett bűnözés, hamis úti- és személyi okmányok előállítása, feketegazdaság növekedése, korrupció stb.). Számos gazdasági, egészségügyi és szociális feszültség okozója. És a súlyos egészségügyi kockázatról még nem is ejtettünk szót.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Vancsa Zalán ötmillió euróért ír alá a Manchester Cityhez

Vancsa Zalán ötmillió euróért ír alá a Manchester Cityhez

Orvosi vizsgálaton vesz részt Vancsa Zalán pénteken Manchester Citynél. Az MTK 17 éves futballistájának angliai pályafutásáról alig néhány hete állapodtak meg. Az angol bajnokcsapatot is működtető City Football Group holding ötmillió euróért veszi meg a fiatal magyar csatár játékjogát.

Megjelent a Szamizdat 16

Megjelent a Szamizdat 16

A miniszterelnök új írásában az Európai Bíróság hamarosan elkészülő ítéletéről és annak hatásáról értekezett. A szamizdatot módosítás nélkül közöljük.

Karácsonyék ellen vallott egy tanú, Bajnai és MZP Londonban egyeztetett

Karácsonyék ellen vallott egy tanú, Bajnai és MZP Londonban egyeztetett

Egy tanú részletes vallomást tett arról, hogy a Karácsony Gergely vezette főváros Berki Zsolt közreműködésével miként próbált vevőt találni a Városházára. Londonban pedig Bajnai és Márki-Zay tartott hosszú megbeszélést. Tízéves gyerekeket vettek fel egy LMBTQ-klubba, szüleik tudtán kívül.

Kálmán Olga és a hülyének nézett magyarok

Kálmán Olga és a hülyének nézett magyarok

A gyűlölet erőt ad. Sokkal több erőt ad, mint a hit, remény, szeretet. Kálmán Olgáról jutott eszembe ez a bölcsesség, aki úgyis mint egykori baromira függetlenobjektív műsorvezető, elment egykori munkahelyére, az ATV-be és tíz percen keresztül folyamatosan gyűlölködött.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére