Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hiába provokálják Orbán Viktort, csak a magyarok érdeke számít

K. Gaál István

2022.03.26. 09:00

 

Távol álljon tőlem az önzésnek még csak az árnyéka is, de most országosan, sőt nemzetileg is csak saját magunkkal szabad foglalkozunk. Pedig látjuk, hogy sokak szeretnék a mi farkunkkal verni a csalánt, de nekünk ehhez egyáltalán nincs kedvünk és nem is megyünk bele semmiféle olyan alkuba, amely háborúba sodorná az országot.

Van ugye ez a közepesen nézhetetlen színész Volodimir Zelenszkij, aki momentán ukrán elnök és akad neki egy hű fegyverhordozója, Ljubov Neopop, aki budapesti nagykövet és valami egészen érthetetlen módon bele akarnak minket rángatni a háborújukba.

Adnak munkát Orbán Viktor miniszterelnöknek és a kormánynak bőséggel, ám továbbra is feleslegesen kötözködnek a magyarokkal.

Két dolgot kértek az ukránok a magyaroktól: ne vegyünk a továbbiakban orosz gázt és kőolajat, továbbá engedjünk át fegyverszállítmányokat az országon és küldjünk mi is fegyvereket. Szokás erre mondani mifelénk egy mondatot, amelynek az első szava itt nem idézhető, de a vége az, hogy „nem kéne még?!”.

Orbán Viktor – természetesen – sokadszor is nemet mondott az ukrán kérésre, márpedig azért, mert mifelénk nem sok fontosabb dolog van a békénél. És itt van az a pillanat, amikor önzőnek kell lennünk és nem foglalkozhatunk mással csak magunkkal. Miközben persze egyáltalán nem vagyunk önzőek, hiszen elképesztő segítséget nyújt az ország a háború elől menekülőknek, sőt már Ukrajnába is küldtünk segélyszállítmányt – kétmilliárd forint értékben.

Ha nem vennénk többet az orosz gázból és kőolajból, akkor úgy járnánk, mint a „fejlett” Nyugat, ahol a magyar árak sokszorosába kerül a rezsi. Nem ragaszkodnánk ehhez… Amennyiben ez történne, akkor a magyar emberek fizetnék meg a háború árát, pedig ehhez a harchoz semmi közük. Az meg csak egy apróság, hogy jelenleg nem is lenne lehetőség az orosz földgáz pótlására, továbbá az olajfinomítók átállítása is igénybe venne néhány évet. Vagyis konkrétan lehetetlen dolgot várnak el tőlünk.

Az megint egy más kérdés, hogy miért kell a magyar miniszterelnöknek állandóan ezekkel a kérdésekkel foglalkoznia. Csak nem azért, mert közeledik a választás, amelynek az eredményét minden irányból szeretnék befolyásolni, hogy jöjjenek a háborúpárti, a Nyugatot minden szögből kiszolgáló baloldaliak a hatalomba? Vélhetően igen.

Ugyanakkor láthatóan hiába teszik. Orbán Viktornak egyedül több esze van, mint a provokátoroknak, akik újra és újra hiába próbálkoznak vele, mert a magyar miniszterelnök kiáll a magyar emberekért. Csak értük. Hogy klasszikust idézzünk: „nem másért, egymásért”.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére