Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Herr Tusk, a hû szolga

Bertha László

2018.11.13. 16:30

Tusk kiváló példa arra, mit jelenít meg ma Brüsszel: olyan politikusokat, akik a brüsszeli/berlini elitnek tett hûséges szolgálataikért pozíciót kaptak, és akiket árulónak tartanak saját hazájukban.

Néhány évvel ezelőtt a jó szerencsém egy olyan konferenciára kalauzolt, ahol lengyelekkel tudtam cincogni kicsit. Akkoriban még Donald Tusk volt nyeregben, aki viszonylag jó színben volt feltüntetve mindenfelé, de én furcsamód nem a média általi megítélésére voltam kíváncsi, hanem arra, hogy maguk a lengyelek mit mondanak róla. Ez természetesen nem volt reprezentatív felmérés, de érdemes megjegyezni, hogy a mainstream média véleménye még kevésbé számít annak.

A lengyel honfiak állították, hogy Tusk áruló, Berlin és Brüsszel seggnyalója, de hogy leegyszerűsítsék nekem a képet, tört magyarsággal azt mondták: ő a „lengyel Gyurcsány“. Ezen akkor meglepődtem, és ma is némiképp túlzásnak érzem, hiszen Brüsszelben mégsem Tusk a mi saját isiászos kópénk megfelelője.

A lényeget viszont értettem. A lengyel ifjak azt állították: Tusk Merkel pincsije, és a germánok csicskájának lenni Lengyelországban fölér több Megyó-féle koccintással a Kempinskiben. A lengyeleknél ezért fut leginkább „Herr Tusk“ néven.

Ez most csak arról jutott eszembe, hogy a birodalom visszavágott Tusk segedelmével Orbánnak az Európai Néppárt kongresszusán. Hallhatunk mondatai után nagy vastapsot és ujjongásokat. Ahogy Orbán beszéde közben/után is. Ez is jelzi, hogy a megosztottság továbbra is fönnáll, és hogy a néppárt rendesen fel van töltve liberális puhapöcsökkel, még ha akadnak is ott nemzeti-konzervatívok. (A videó alatti kommenteket pusztán saját szórakoztatásunkra is nézegessük kicsit!)

De kik ujjongnak itt?

Bukott és eltemetett politikusok, valamint azok a Vichy-konzervatívok, akik épp a jutalmul kapott nyugdíjas éveiket töltik a liberálisoknak tett szolgálataikért. Õk a liberális bürokrácia és média megbízottjai, nem a nemzeteiket képviselik. A jutalmát pedig mindenki megkapta, köztük a beszélő Tusk is, aki a Berlinnek tett szolgálataiért megkapta hőn áhított brüsszeli pozícióját. Hálából felmondja a kötelező leckét: NGO-k, liberális demokrácia, obligát putyinozás, antiszemitizmus, Ukrajna (az ukrán szabadságharcosok nácizmusa nem zavarja Tuskot).

Vagyis szolgálatát továbbra is teljesíti, a leköszönni készülő Bundeskanca ezt a feladatot rá szignálta ki, végül is – gondolhatják úgy, hogy – ezek mégiscsak jobban hangoznak egy lengyel szájából, mint egy holland fogtündéréből. Kár, hogy egyedül a „lengyel Gyurcsány“ volt megbízható ezzel a feladattal, de mit lehet tenni, Berlin és Brüsszel is abból főz, ami van, és azt a germánok már tudhatják évszázadok óta, hogy ők úgyse tudnak sok mindenből (ezért is érdemes bizonyos időközönként felprédálni Európa többi részét, ahol van miből).

Tusk kiváló példa arra, mit jelenít meg ma Brüsszel: olyan politikusokat, akik a brüsszeli/berlini elitnek tett hűséges szolgálataikért pozíciót kaptak, és akiket árulónak tartanak saját hazájukban.

Danke für Ihre Leistungen, Herr Tusk!

A 888.hu véleményrovatának szerzői: Bertha LászlóFalusi VajkFűrész GáborGFGGábor LászlóH.I.Ifj. Lomnici ZoltánKetipisz SztavroszMegadja GáborPozsonyi ÁdámSzentesi Zöldi LászlóVincze Viktor Attila.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Kedves Hollywood! Attól még nem lesz jó egy film, hogy női főszereplőt raktok bele

Kedves Hollywood! Attól még nem lesz jó egy film, hogy női főszereplőt raktok bele

Helyette mondjuk kéne rendes forgatókönyv, némi eredetiséggel megfűszerezve. Sötét zsaruk a Föld körül-kritika.

Így emlékeztek meg a politikusok a 30 éves rendszerváltásról

Így emlékeztek meg a politikusok a 30 éves rendszerváltásról

Az éppen ma 30 éves bátor, hazaszerető szókimondás máig alakítja hazánk sorsát.

Donald Trumpról nevezetek el egy települést

Az izraeli kormány a Szíriától elfoglalt Golán-fennsíkon ülésezve vasárnap úgy döntött, hogy települést hoznak létre a térségben, amelyet az amerikai elnökről neveznek el.

Van olyan hely Magyarországon, ahol egy zsák szeméttel is tudsz fizetni

Van olyan hely Magyarországon, ahol egy zsák szeméttel is tudsz fizetni

Amellett, hogy pénzt takarítasz meg, a környezetedért is tehetsz.

Így üzenték meg a magyarok 1989-ben: szabadságot akarnak

Így üzenték meg a magyarok 1989-ben: szabadságot akarnak

Harminc éves a magyar szabadság. Nagy Imre 1989. június 16-i újratemetése volt az utolsó szög a kommunista rezsim koporsójában, a gyásszertartáson több tízezer ember vett részt. | GALÉRIA

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére