Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hazai és nemzetközi mérések szerint is nő a Fidesz előnye

Szűcs Gábor

2022.03.25. 11:50

Migráció, koronavírus, gyermekeink az agresszív propaganda célkeresztjében és háború. Ezek egyike sem pozitív, sőt kivétel nélkül veszélyt jelentenek a magyar társadalom egészének jelenére és jövőjére. Kemény éveket élünk, nehéz időkben pedig erős, határozott, összeszedett és mindenekelőtt hazaszerető vezetőkre van szükség. Ezek azok a tulajdonságok, amikkel Orbán Viktor fel van vértezve, és amik a jelenleg előtérbe tolt baloldali politikusokból, Márki-Zay Péterből és Karácsony Gergelyből abszolút hiányoznak. Bár az ellenzék közös kormányfőjelöltje szerint a választók ostobák és aberráltak, a valóság az, hogy az állampolgárok pontosan látják, ki, milyen politikus, ezt pedig tükrözik a közvélemény-kutatások eredményei is.

A Társadalomkutató legfrissebb felmérése szerint „ingatag a baloldali tábor”. Tíz nappal a választások előtt, „ha ma tartanák a választásokat”, a Fidesz-KDNP pártszövetség a szavazatok 52, míg az ellenzéki összefogás a voksok 41 százalékát szerezné meg. 2021 novemberében ez az arány még 51-46 százalék volt, idén januárban pedig 51-43 százalék. Ebből azt a következtetést lehet levonni, hogy a polgári, nemzeti oldal szavazóinak a száma stabil, minimálisan növekszik, míg a baloldal támogatottsága szignifikáns csökkenést mutat. A felmérést végző cég szerint az ellenzék konstans gyengülése Márki-Zay Péter és a hatpárti koalíció közötti feszültségre és bizalmatlanságra, valamint a háború témakörében (is) tanúsított átgondolatlan kommunikációra vezethető vissza. A magyarok egyértelműen békepártiak, Magyarországon pedig abban a tekintetben is antagonisztikus ellentét mutatkozik a bal- és a jobboldal között, hogy míg előbbi fegyvereket és katonákat küldene Ukrajnába, ezzel belesodorva Magyarországot egy értelmetlen háborúba, valamint lemondanának a jelenleg nélkülözhetetlen orosz gázról, addig a kormánypártok pacifisták, a béke diplomáciai úton történő megteremtésén fáradoznak, illetve elsődleges célnak tekintik a magyarok életének és Magyarország gázellátásának a védelmét és biztosítását. A Mi Hazánk és a Kétfarkú Kutya Párt a szavazatok 3-3 százalékát tudhatják magukénak, illetve 1 százalékot kapnának a felsorolt politikai erőkön kívüli egyéb pártok.

Szintén ötödik Orbán-kormányt vizionál április 3. utánra a jobboldali elhajlással korántsem vádolható Politico. A brüsszeli székhelyű hírszervezet a kormánypártok támogatottságát 50, míg az egyesült baloldalét 43 százalékon méri. A szimpatizánsok arányát folyamatosan monitorozó Politico grafikonján jól látszik, hogy az elmúlt egy évben kizárólag az előválasztásnak nevezett, adatgyűjtési célzatú színjátékot megelőzően tudta növelni valamelyest a támogatottságát az ellenzék, egyébként – politikai teljesítmény hiányában – amióta bejelentették az összeállást, csak gyengülnek. Pontosan egy évvel ezelőtt még 49-47 százalék arányban a baloldalt hozta volna ki győztesnek a Politico, május végére viszont már átvette a vezetést a Fidesz-KDNP, az olló pedig azóta – leszámítva egy augusztusi és egy decemberi megtorpanást – csak egyre nagyobbra nyílik a két tábor támogatottsága között.

Bár minden jel arra mutat, hogy a nemzeti oldal áll nyerésre, nem szabad elfelejtenünk, hogy egyrészt, választást kell nyerni, nem közvélemény-kutatást; másrészt összeállt a baloldal, így a választókerületekben az egyéni jelölteknek nagyobb esélyük lesz, mint a korábbi voksolások során. Egy biztos megoldás van: ha április 3-án minél többen elmegyünk, és szavazunk a béke és a gyermekeink védelme érdekében.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére