Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hatalmas pofon Gyurcsányéknak

Horváth K. József

2020.04.30. 20:20

A baloldal most igencsak házhoz ment a pofonért.

Ahelyett, hogy legalább a járvány időszakában arra törekedne, hogy együttműködik a kormánnyal a koronavírus-járvány visszaszorítása érdekében, újabb és újabb konfliktusokat gerjeszt, hogy a lakosság elégedetlenségét felkorbácsolja és a közvéleményt szembe fordítsa vele.

Vera Jourová, az Európai Bizottság cseh, egyébként liberális alelnöke rövid időn belül kétszer is kiállt a magyar koronavírus-törvény jogszerűsége mellett. Hatalmas pofont mérve ezzel a Gyurcsány vezette baloldal orcájára.

„Ha elolvassuk a magyar koronavírus elleni védekezésről szóló törvényt, semmi olyat nem találunk benne, amely okot adna kötelezettségszegési eljárás indítására” – hangsúlyozta Jourová.

Hiába tiltakoztak kötelékben az időkorlát nélkül felhatalmazást adó törvény ellen, melynek révén a kormány gyorsan és kiszámíthatóan megteheti a járvánnyal összefüggő intézkedéseket. Kiabálták hetekig, hogy valójában a kormány akadályozza az összefogást, mert nem képes az általuk kért 30, 60 vagy 90 napos határidőt beépíteni a törvénybe. Pedig ők így mennyire összefogtak volna, mennyire támogatták volna a kormányt, mondogatták, noha jól tudták, hogy nem így van. Akkor más miatt ellenségeskedtek volna.

Ahogy Vera Jourová számára egyértelművé vált, úgy Gyurcsányék is láthatták, valójában nincs itt semmi jogi bökkenő, csak éppen az időkorlátok hiány miatta jól lehet Orbánt diktátorozni. Ez pedig nekik sokkal fontosabb, mint a vírus elleni közös fellépés, a magyarok egészségének a védelme. Ugyanúgy nem vettek tudomást azokról az uniós tagállamokban bevezetett intézkedésekről sem, amelyek sokkal nagyobb hatalmat adtak az érintett kormányoknak, mint a koronavírus-törvény Orbán Viktornak.

Gulyás Gergely Gyurcsányék magatartásáról így beszélt: „Kifejezetten szégyenteljes is volt, hogy a magyar baloldal képviselői a Demokratikus Koalíciótól a Jobbikig rohangáltak az elmúlt hónapokban Brüsszelben, hogy saját országukat, saját hazájukat jelentsék fel.”

Sajnos Dobrevék így sem nyughatnak.

Egy ideje azt hányják a kormány szemére, hogy nem használja a gazdaság megsegítésére azt a 2000 milliárd forintot, amit szerintük Brüsszel a koronavírus okozta bajok orvoslására szabadított fel. Az sem zavarja őket, hogy Orbán Viktor már számtalanszor kifejtette, ez az forrás a gyakorlatban nem létezik. Ez a pénz a 2014-2020-as hétéves költségvetés része, amelynek lehetőségeit a magyar kormány már az ország felzárkóztatása érdekében megpályáztatta, lekötötte, ellentétben más tagországokkal, amelyek nem voltak olyan gyorsak és hatékonyak, mint mi. Így Magyarországon tíz év alatt közel egymillió munkahely létesült, s az utóbbi időben már kétszámjegyű béremelésekre is futotta, hogy a 13. havi nyugdíj visszaépítését ne is említsük.

Dobrevéknek egyáltalán nem számít, hogy a 2000 milliárdos mantra épp akkora hazugság, mint a koronavírus-törvénnyel összefüggő, vagy az Európai Egyesült Államok víziója, arra viszont nagyon jó, hogy ártson. Ezzel is belefuthatnak ugyan egy pofonba, de az sem számít.

Nem véletlenül mondta Kövér László házelnök, hogy „a magyar ellenzék nem a magyar nemzet része, hanem a világelitnek a komprádor alakulata. Ilyen értelemben semmiben nem különböznek Rákosi Mátyástól vagy Gerő Ernőtől.”

A komprádor pedig az, aki idegen érdekeket jó pénzért kiszolgál, akár úgy is, hogy ezzel árt a saját hazájának.

Vigasz rá, s nem is sovány: tíz év óta rendre felsülnek próbálkozásaikkal. S a közvéleménykutatások szerint ez a jövőben is így lesz…

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére