Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Harc a vakcináért

Pozsonyi Ádám

2021.01.28. 15:30

 

A világ kifordult magából.
Tudom, ezt már sokan mondták a történelem folyamán, mondták háromszáz éve meg tíz perccel ezelőtt is, de most én is mondom.

És most nem úgy értem, hogy jaj, szörnyűség, ami van, hanem hogy a feje tetejére állt.
Azelőtt a cseléd másolta a kispolgárt, a kispolgár a nagypolgárt, a nagypolgár az arisztokratát. Az Andrássy úti villák a nemesi kúriák lebutított verziói.
Azelőtt a segédmunkás vagy a napszámos másolta a doktor úr fiát – de legalább szeretett volna úgy kinézni –, ma meg a doktor úr fia vagy lánya másolja a börtöntöltelék harlemi bűnözőt, a csavargót, és tépett, rongyos nadrágban jár az egyetemre, és a foltos, rongyos vackokat veszi méregdrágán a butikokban meg a plázákban.

De nem csak ebben állt a feje tetejére minden.
A közösségi médiában napi szinten folyik az őrjöngés, a pánik. A nép, a tömeg, a lakosság valamitől mindig fél, és valamit mindig félt. Hogy majd felhasználják az adatait – megtudja a háttérhatalom az e-mail-címét, és hogy hova jár piacra –, illetve hogy megmérgezik az oltással.
Pedig megfigyelnivaló a milliárdosokon lenne, Zolin legfeljebb annyi, hogy az orra elé dughatják a fűnyírógépreklámot meg a házimozi-hirdetést.

Vicces látni a sokadik hírt, hogy a befolyásos, gazdag emberek hogyan tülekednek az oltásért, hogyan könyökölnek, hogy újra szabadon mozoghassanak, és nyomhassák a bizniszt. Mindeközben az egyszerű Piri nénik és Zoli bácsik rettegnek.
A nagyanyám még két kezét összetéve hálálkodott, most meg Teri néni nem kér belőle. Mert megmérgezik.
De a gazdag emberek és a politikusok olykor még a törvényt is megsértik, csak hogy hozzájussanak. Ők valamiért nem félnek.

„A DK, a Momentum és az MSZP által a gyöngyösi polgármesteri székbe helyezett, 64 éves Hiesz György ugyanis titokban beoltatta magát a helyi kórházban. Ez önmagában véve is botrány, úgy meg különösen, hogy a baloldal hónapok óta azt sulykolja, a vakcinák milyen veszélyesek. Nem mellesleg a volt szocialista politikus annyira védetté szeretett volna válni, hogy hatalmával visszaélve csapott le a felhasználatlan oltóanyagra. Ezek után nem csoda, hogy csupán egy zavarodott magyarázkodásra tellett tőle a helyi televízióban. Érvelése nagyjából így nézett ki: valójában nem is akarta beoltatni magát, csak megkeresték, egyébként nem is regisztrált, és nem is tudja, mi az oltási sorrend. Miután kirobbant a baloldal oltási botránya, kiderült, nem Hiesz volt az egyetlen, aki jogosulatlanul – vagy legalábbis kétes jogosultsággal – oltatta be magát.” (Gyurcsányék a törvényeket is megsértik, hogy a vakcinák ellen kampányolhassanak, Origo, 01. 27.)

De László Imre, Újbuda DK-s polgármestere is elintézte magának a védőoltást. Január 8-án – abban az egészségügyi intézetben, amelyet korábban irányított – kapta meg a vakcinát. Ez azért ellentmondásos, mert korábban valóban az egészségügyben dolgozott, de főállású polgármesterként ma már biztos, hogy nem. Megkapta az oltást a korábban országos tiszti főorvosként dolgozó baloldali politikus-aktivista, a védekezést folyamatosan támadó Falus Ferenc is.

De vannak, akik még ennél is több munkát feccölnek a vakcina megszerzésébe.
Magángéppel utazott az alaszkai határ közelébe Rodney Baker, egy kanadai kaszinóvállalat tulajdonosa a feleségével együtt, hogy beadassák maguknak a koronavírus elleni vakcinát, írja a Guardian kanadai beszámolók alapján.
A vakcinát eredetileg az ott élő őslakos közösségnek szánták, ezért a házaspár csak hazugsággal tudta kijátszani a rendszert, azt állítva, hogy mindketten egy közeli motelben dolgoznak. Amikor azonban a reptérre indultak, a mobil klinika dolgozói gyanút fogtak, és lebuktak. A rendőrök a reptéren fogták el a párost.
Szép történet, lássuk be. Az őslakosok vize nem kéne?

Eközben Ferenc a Facebookon dühös fejet tesz ki, és kijelenti, hogy nem oltatja be magát, Noémi pedig új kirohanást posztol a Normális Élethez Ragaszkodók csoportjában. Kap is rögtön tizenkét lájkot, de csak azért nem többet, mert megfigyelik.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére