Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hallod-e, te szelidecske?

Zsigmond Barna

2020.04.01. 13:31

Olvasom az örök civil, közpénzből élő budapesti főalpolgármester Kerpel-Fronius Gábor (KFG) bejegyzését, amelyben szembeállít két nagy Facebook-nézettséget elért produkciót: egyfelől dicséri a több neves zenész által énekelt és feltöltött Neked írom a dalt című LGT-számot, másfelől leszólja az Orbán Viktor miniszterelnök által feltöltött, a Kárpát-medencéből sok ezer magyar által énekelt Nélküled című, Ismerős Arcok által komponált, himnusszá vált zeneszámot.

Miután a demokrata Karácsony Gergely egy személyben (Ferivel) irányítja Budapestet (érdekes: nem olvastam a budapesti diktatúráról a „haladó” nyugati sajtóban), KFG-nek még látszathivatala sincs, ezért ráér, kötekedik. Mondják, hogy sokan nehezen viselik a bezártságot, van, aki a gyereke, van, aki a kutyája, és van, aki a nemzete ellen fordul. Egy jó magyar vörösbor segít, a barátságra kell emelni a poharat! Éljen a Nemzet!

Azt írja a terjengős posztjában, a Nélküledet fikázó, ezáltal több millió magyarba belerúgó KFG: „Két Magyarország-kép egymás mellett. Az ellentét nem is lehetne kiáltóbb.”

Tisztelt Főalpolgármester Úr! Nincs két Magyarország, egy nemzet van és egy ország. Különösen most a vészhelyzetben!

Mindkét zeneszámot sok százezren szeretjük, és mindkét produkció remekül sikerült, magyarok millióit örvendeztette meg. Véleményem szerint – bármilyen gátlástalannak is tűnhet a gondolat Önnek – nem számításból, hanem szívből. Mert a magyarok többsége szívből szereti mindkét dalt, de ha nem is szereti egyformán, mindkét dal esetében látta azt az őszinte törekvést, hogy ebben a nehéz helyzetben a készítők örömöt, reményt akarnak vinni az emberek otthonába. Itt és ott, magyarnak, cigánynak, svábnak, zsidónak, öregnek és fiatalnak, budapestinek és kecskemétinek, marosvásárhelyinek és beregszászinak, nőnek, lánynak, fiúnak és férfinak, fideszesnek és ellenzékinek. Arra szerintem senki nem gondolt, hogy a Momentum megint obstruál. Egyszer az olimpia az ellenség, egyszer a Nélküled, egyszer a magyar egység. A legújabb közvélemény-kutatások alapján a magyar választók is felismerték, hogy a Momentum mindig saját maga és saját nemzetünk ellensége, mondhatnánk, saját magunk ellensége, és a választók büntettek: KFG pártja soha nem látott mélységbe landolt. (Most múlik pontosan.)

Azt írja KFG: „a nemzetről is inkább állampolgársági, mint vérségi fogalmakban gondolkodom.” Nem, tisztelt KFG! A nemzetről nem gondolkodni kell, hanem érezni. Érezni a Nélküled Ismerős Arcok-dalnál és a Neked írom a dalt című LGT-dalnál is. Mindkét zeneszám beleivódott a magyarok zenei gondolkodásába, a szívünkben hordjuk. Nem egymás ellen, hanem együtt, sok más zeneszámmal együtt.

Én például szeretem a Tavaszi szél vizet áraszt népdalt, még a Queen is szerette, és hajnalban álltam sorba Hobó-koncertre jegyért Marosvásárhelyen, gyönyörködtem Mága Zoltán hegedűjátékában a felújított szabadkai zsinagógában, hallgattuk az Eddát, a Bagossy Brotherst és Ákost Tusványoson és ott voltam a Nyugati pályaudvaron az LGT-koncerten is. És ha a szeretet a Felvidéken jár, akkor Szarka Tamást hallgatom nagy odaadással és Rúzsa Magdit is szeretem, ha Presser Gáborral énekel akkor is nagyon, és ha nélküle(d?) akkor is nagyon.

És tisztelt KFG! Kérem nézze meg a legnagyobb videómegosztón a Csík zenekar és Presser Gábor gyönyörű produkcióját, amely egy székelyföldi, vajdaszentiványi nóta feldolgozása. A címe: Én vagyok az, aki nem jó.

És tisztelt KFG! A dal címén, ha elgondolkodik, akkor merüljön fel önben, hogy ez valamilyen lelkiismereti rávezetés, és az is szembejöhet, hogy ez a körülmény a valóssággal valamilyen kapcsolatban van, de semmiképpen nem tükrözi sem az én, és végképp nem az előadók szándékát.

És ha nem kizárólag állampolgársági alapon gondolkodik, akkor javasolom, fogadja el április 2-án, este fél héttől a Kolozsvári Magyar Opera meghívását Verdi Rigoletto című operájának megtekintésére! A művészet egyetemes! Mi a magyart is szeretjük!

Vigyázzunk egymásra!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Schanda: kerékpárosbarát címre pályázhatnak a munkahelyek és települések

Idén is meghirdetik a Kerékpárosbarát település és a Kerékpárosbarát munkahely pályázatokat – közölte Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára a szaktárca szombati közleménye szerint.

Roger Stone – egy meghurcolt konzervatív portréja

Roger Stone – egy meghurcolt konzervatív portréja

Több elnököt szolgált a magyar származású politikai guru, akitől úgy félnek az amerikai liberálisok, mint a tűztől. De ki ez a figura?

Véget érhet a papírszámlák korszaka

A gazdálkodókat egy Európában egyedülálló újítással segíti a NAV: okostelefon használatával ingyenesen és néhány kattintással állítható ki a számla a NAV Online Számlázó programjának mobilalkalmazásával.

Korona-adatok: 3867 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma

Korona-adatok: 3867 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma

Újabb 26 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést.

Vírusjelentés a nyugat-balkánról

Míg Boszniában holnap megszűnik a szükségállapot, az észak-macedón illetékesek ma a rendkívüli intézkedések hosszabbításáról döntenek.

Durvul a helyzet az Egyesült Államokban

Durvul a helyzet az Egyesült Államokban

Minneapolis után több tagállamban kezdenek elfajulni a demonstrációk, az erőszakos tüntetők fosztogatnak és gyújtogatnak.

Feloldják a tartományok közötti utazási korlátozást Olaszországban

Feloldják a tartományok közötti utazási korlátozást Olaszországban

Az olasz kormány a koronavírus-járvány miatti intézkedések oldásának korábbi ütemezéséhez tartja magát, és június 3-tól engedélyezi a tartományok közötti szabad mozgást az egészségügyi miniszter péntek esti közlése szerint.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére