Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Háborúban állunk, amit csak a nemzeti szolidaritás teljes körű megvalósításával nyerhetünk meg

Horváth Tamás

2020.03.16. 20:14

Elérkezett az idő, amikor a szavak helyett a TETTEK beszélnek.

Mostanra bizonyossá vált, hogy Magyarország hadat visel. No, nem egy idegen országgal, ahogyan arra a történelem során már számtalanszor volt példa, hanem a koronavírusnak nevezett láthatatlan ellenséggel.

Egy háborús helyzet maximális fegyelmet és altruizmust követel meg a nemzet tagjaitól. Ilyenkor a közösség érdeke az egyén érdeke fölé helyeződik, egy közös cél lobog mindenki szeme előtt: MEGNYERNI A HÁBORÚT.

A háború sajátja, hogy nem tudhatjuk, mikor ér véget. Napokig, hetekig, hónapokig, évekig, akár évtizedekig is eltarthat – nem lehet megjósolni. Emlékezzünk vissza az első világháborúra, amikor 1914 nyarán II. Vilmos német császár azt mondta: „Mire a levelek lehullanak, katonáink hazatérnek!”

Nem így lett. A Blitzkrieg elmaradt, helyette több mint négy évig öldösték egymást a felek vérben, sárban, hóban, fagyban, hőségben.

Nyilvánvaló, hogy az első világháborúval ellentétben a koronavírus-pandémia miatti veszélyhelyzet nem fog évekig eltartani. A fertőzés első országa, Kína példáján láthatjuk, hogy 3-4 hónap alatt ki lehet lábalni a járványból. Ezzel az időtartammal viszont mi is nyugodtan számolhatunk, s kizárólag a fegyelmezettségünkön múlik, hogy ennél kevesebb vagy több ideig kell a megszokottól eltérően élnünk a mindennapjainkat.

Ha valódi közösségként, valódi nemzetként tudunk együttműködni, és ki tudjuk terjeszteni az egész országra a nemzeti szolidaritást, akkor büszkén, elhivatottan, a siker érzésével vethetjük bele magunkat az újjáépítési munkálatokba, miután lecsillapodott a járvány.

Fontos leszögezni azt is, hogy háború idején nincs helye a pártoskodásnak. Hazaárulással ér fel, ha egyes politikai erők, újságírók és közéleti személyiségek a saját önös érdekeik mentén, álhírek terjesztésével lázítanak, uszítanak az állam és a kormány ellen.

Mert mindenkinek el kell fogadnia (aki nem képes elfogadni, azzal pedig el kell fogadtatni), hogy most egy olyan szituációt élünk, amikor a szavak helyett a TETTEK beszélnek. Zéró toleranciát kell hirdetni a károgókkal, a mocskolódókkal és a rosszmájúakkal szemben.

A mostani helyzetben teljes körű nemzeti szolidaritásra van szükség. Önszerveződő, helyi szolidáris akciócsoportokra, akik – a felesleges személyes érintkezéseket elkerülvén – elsősorban online szervezik meg magukat és azt, hogy ki, mikor, kinek és miben tud segíteni.

Rendkívül fontos, hogy vigyázzunk egymásra, de még fontosabb, hogy segítsünk is egymásnak. A koronavírus főként az idősebb honfitársainkra veszélyes, tehát az ő esetükben hatványozottan indokolt, hogy otthon maradjanak. Akinek a hozzátartozói nem tudják megoldani a létfenntartáshoz szükséges bevásárlást, vagy a gyógyszerek beszerzését, azt segíteni kell a helyi önkormányzaton vagy a szolidáris akciócsoporton keresztül.

Ugyancsak a helyi közösség tud segítséget nyújtani akkor, ha az óvoda- és iskolabezárások miatt egy család számára megoldhatatlanná válik a kiskorú gyermek felügyelete.

Továbbá gondolni kell azokra a honfitársainkra is, akik a koronavírus-járvány miatt veszítik el a munkahelyüket, az ilyen esetekben a közösségnek minden tőle telhetőt meg kell tennie, hogy mérsékelje a károkat.

Én hiszek a magyar nemzetben, hogy – a sztereotípiákkal ellentétben – igenis képes az összefogásra.

Hiszek az idősekben, hogy a saját és a környezetük érdekében képesek otthon maradni.

Hiszek a dolgozó és tanuló magyarokban, hogy amennyiben a munka és a tanulás mellett jut idejük rá, a megfelelő óvintézkedéseket betartva, segíteni fogják a segítségre szorulókat.

Mert jelen pillanatban csak ez az egy út járható, a teljes körű nemzeti szolidaritás.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Morawiecki a lengyel gazdaságvédelmi pajzsról

Morawiecki a lengyel gazdaságvédelmi pajzsról

Lengyelország a kormányprogramokból is tudná finanszírozni a járvány utáni gazdasági beruházásokat, ha az Európai Unió (EU) helyreállítási alapjáról folytatott tárgyalások zátonyra futnának – jelentette ki pénteken Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő.

Először választotta meg az Év Gyermekét az amerikai Time magazin

Először választotta meg az Év Gyermekét az amerikai Time magazin

Mintegy százéves történetében először megválasztotta az Év Gyermekét az amerikai Time magazin, 2020 legbefolyásasobb gyermekének egy televíziós műsort is szentel péntek este.

Visszapillantó tükör

Visszapillantó tükör

Orbán Viktor több mai nyilatkozata jelentett intellektuális izgalmat pénteken, a kormány buszokat adna Budapestnek, a fővárosnak azonban mintha nem kellenének, Hardy Mihály a Klubrádióban a „zsarnokság” megdöntésére bíztat.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére