Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ha Trianon keresztre feszítés volt, akkor a nemzetegyesítés lesz a resurrectio

ifj. Lomnici Zoltán

2020.06.04. 14:00

A magyar történelem egy passió, a magyar nép szenvedésének története.

Alig találunk ugyanis olyan időszakot ebben a históriában, amely az országban a boldogságról, a békéről és a felemelkedésről szólna. Kijelenthető, hogy számtalan esetben a történelem során a javairól, az identitásáról vagy éppen a határairól nem önszántából mondott le a magyarság, hanem erőszakkal megfosztották tőle. A határok nélküli egységes magyar nemzet eszményét Trianon, a polgári Magyarország XX. századi álmát pedig 1956-ban a szovjet tankok bevonulása és a kommunizmus totális győzelme rombolta szét. Magyarország néhány évtized leforgása alatt elveszítette mindazt, amiért eleink harcoltak és vérüket ontották. Szisztematikusan szétverték hazánk demokratikus jogi hagyományait, lerombolták történelmi ikonjait, és külső támogatással kívánták megszakítani a történeti alkotmány jogfolytonosságát egy sztálini alapokon nyugvó, és toldozott-foltozott mivoltában az új Alaptörvény elfogadásáig hatályban lévő alkotmánnyal.

Fájó valóság, hogy a kommunizmus évei alatt és után is a Trianonban megcsonkított országunkban a külhoni magyarság tabutémának számított, az államszocializmus a kérdést ellentmondást nem tűrő módon a szőnyeg alá söpörte. Ráadásul a rendszerváltást követően harminc esztendőt kellett várni arra, hogy legyen a törvényhozásban olyan többsége a magyar érdeknek, amely változtatni tud ezen a gyalázaton. A nemzeti összetartozás napját 2010. május 31-én 302 igen, 55 nem és 12 tartózkodó szavazat mellett iktatta törvénybe az Országgyűlés. És igen, még mindig vannak olyanok, akik ha külhoni nemzettestvéreinkről van sz,ó gyalázatos módon tartózkodni fognak vagy éppen nemet mondanak. Ők azok, akik 2004-ben azzal az aljas hazugsággal kampányoltak, hogy a kettős állampolgársággal a határon túli magyarság elveszi a munkahelyeinket, elveszi otthonainkat, elveszi nyugdíjunkat, és megélhetésünket.

2011-ben az új kormány tanúságtételének egyik legmeghatározóbb bizonyítékaként megszületett hazánk Alaptörvénye, amely Nemzeti Hitvallásában rögzíti, hogy a magyar nemzet tagjai az új évezred kezdetén felelősséggel tartoznak minden magyarért. Hogy Magyarország az egységes magyar nemzet összetartozását szem előtt tartva felelősséget visel a határain kívül élő magyarok sorsáért, elősegíti közösségeik fennmaradását és fejlődését, támogatja magyarságuk megőrzésére irányuló törekvéseiket.

A nemzeti összetartozás napját életre hívó törvény elfogadásával pedig a jogalkotó kinyilvánította: „a több állam fennhatósága alá vetett magyarság minden tagja és közössége része az egységes magyar nemzetnek, melynek államhatárok feletti összetartozása valóság, s egyúttal a magyarok személyes és közösségi önazonosságának meghatározó eleme”.

Soha ne felejtsük, hogy a határokon átívelő nemzetegyesítés alapvető pillére, hogy Trianonra emlékezni minden magyarnak szent kötelessége. Mert kötelez bennünket az anyaföld védelme, őseink ezer éve ránk hagyott keresztény gyökerű kultúrájából felépített civilizációnk folytatása.

„Hiszek egy Istenben,

hiszek egy hazában:

Hiszek egy isteni örök igazságban,

Hiszek Magyarország feltámadásában.”

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Lengyelországban előállították az első vérplazma alapú vakcinát

Sziléziai bányászok segítettek összedobni a 120 liternyi vérplazmát.

Meghalt Verebély Iván Jászai Mari-díjas színész

Meghalt Verebély Iván Jászai Mari-díjas színész

A sajátos humoráról ismert színész, szinkronszínész és komikus hosszú betegség után távozott. 83 éves volt.

Már fiatalok is vannak lélegeztetőgépen, közösségben terjed a vírus

Már a fiatalokat is fenyegeti a fertőzés, az elmúlt 24 órában csaknem ezer új esetet jegyeztek fel. A vírus közösségekben terjed, ezért a maszk használata kiemelten fontos. A védekezés érdekében szigorodnak a szabályok, a kihágásokért pedig bírságot szabnak ki – az operatív törzs ma délelőtti tájékoztatójának összefoglalója.

BREAKING Leyen bemutatta az új migrációs paktumot

BREAKING Leyen bemutatta az új migrációs paktumot

Az új elv, a „vagy befogadni, vagy hazaszállítani segítesz” viszont tele van buktatókkal. A csehek máris vétóznának.

Gyurcsány vermet ásott Orbánnak, de maga esett bele

Gyurcsány vermet ásott Orbánnak, de maga esett bele

Gyurcsány Ferenc, az ellenzék főnöke megint magas lóról beszélve akarta kioktatni a parlamentben Orbán Viktort. De ahogy korábban már számtalanszor, ezúttal is csúnyán beletört a bicskája a próbálkozásba. Tudjuk, aki másnak vermet ás, maga esik bele.

Tízmilliókat spórolnak az SZFE-hallgatók az államilag támogatott oktatáson

Tízmilliókat spórolnak az SZFE-hallgatók az államilag támogatott oktatáson

Világhírű színészek állnak ki a #freeSZFE jelszó mellett. Olyanok, akik annak idején súlyos pénzeket ruháztak be saját tanulmányaikba, hogy most még súlyosabb pénzeket keressenek. Nálunk viszont államilag támogatott a színészképzés, most megmutatjuk, mennyi pénzt is spórolnak azok a tüntető színészpalánták, akiknek a képzését a „diktatúra” fizeti – adóforintokból.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére