Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ha ezt Ferenc József látná

Bohár Dániel

2020.07.10. 16:00

Rendkívül jó ütemben halad az osztrák integrációs program. Bécsben kurd és török bevándorlók verik össze egymást.

Szinte nem is emlékszem az elmúlt időszakban olyan évre, amikor nem Bécs lett a világ legélhetőbb városa. Ezen nem is kell csodálkozni, hiszen a GDP-t tekintve a világ 21. leggazdagabb országának fővárosa tele csodálatosabbnál csodálatosabb műemlékekkel, épületekkel, látnivalókkal, kulturális lehetőségekkel.

Bécs az Bécs, na. Nekünk, magyaroknak nem kell hosszasan bemutatni az osztrák fővárost.

Pontosabban nem kellett, hiszen ez a Bécs már nem az a Bécs, amely az emlékeinkben él.

2019-es adatok szerint Ausztria lakosságának már 20 százaléka migrációs hátterű, ami összesen 1,7 millió embert jelent. A bevándorlók leginkább a nagyvárosokat szeretik, ennek köszönhető, hogy a Bécsben élő lakosok 40 százaléka nem osztrák gyökerekkel rendelkezik. Illetve a trendeket az is tökéletesen mutatja, hogy a német fővárosban tanuló diákok közül minden másodiknak nem német az anyanyelve.

A számokat elnézve egyáltalán nem kell csodálkozni a bécsi folyamatokon. Június végére annyira elmérgesedett a helyzet, hogy az osztrák főváros Favoriten kerületében élő török és kurd lakosság háborúba kezdett egymással. A kurdok a nők bántalmazása ellen kezdtek tüntetésbe, hozzájuk csatlakoztak a radikális baloldali Antifák is, majd a törökök megtámadták őket, köztük a szélsőségesen nacionalista Szürke Farkasok csoport is.

„Ha folyik is a vérünk, a győzelem az iszlámé” – ez a Szürke Farkasok egyik legismertebb harci jelszava. A szervezet legfőbb ideológiája, hogy a török nemzet minden felett áll. A Szürke Farkasok már a létrejöttükkor azzal kezdték, hogy mindent támadtak, ami baloldali. Lehet szó politikai pártokról, értelmiségiekről vagy újságírókról. Ezt látva egyáltalán nem meglepő, hogy minden erejükkel szembeszálltak Bécsben az Antifával.

Ez az egyik ellentét. Nemcsak az Antifa vonult utcára az osztrák fővárosban, hanem a kurdok is. A török-kurd konfliktusról pedig első körben annyit érdemes tudni, hogy 1984 óta zajlik és eddig majdnem 40 000 ember vesztette életét miatta. A kurdok saját államért, de legalábbis autonómiáért küzdenek (többek között) Törökországgal szemben. Legújabban már Bécsben is.

Az ausztriai török-kurd konfliktus olyan szintre jutott, hogy Sebastian Kurz kancellár behívatta a bécsi török nagykövetet, ugyanakkor a tüntetésekbe politikai haszonért beszálló Antifák ellen semmilyen lépést nem tett.

Az Allah akbar!”-ozás során tucatnyi osztrák rendőr sérült meg. A zavargásokat elítéKarl Nehammer belügyminisztert és Susanne Raab integrációs minisztert kommandósok védik, mivel életveszélyesen megfenyegették őket a török radikálisok. Ez még mindig Ausztria!

A világ legélhetőbb városa a török-kurd háború egyik legforróbb helyszíne lett. És eközben a nyugat-európai döntéshozók még mindig arról beszélgetnek és konferenciázgatnak, hogy mennyire sikeres az integráció.

A bevándorlók nem azon törik a fejüket, hogy éppen hova iratkozzanak be német nyelviskolába, hanem anyaországuk” függetlenségért vagy éppen az elszakadás ellen tüntetnek/háborúznak.

Milyen integráció?

Sokszor jártam Bécs Favoriten kerületében, elég jól ismerem a városrészt. Az osztrák örökségből egyetlen tégla sem maradt, viszont az iszlám térhódítás mindenhol tetten érhető. A X. kerületben ugyanolyan piac működik, mintha mondjuk Erbilben lennénk. A lakók sem a kimért osztrák életet élik, hanem a harsány muszlimot.

Mit szólna hozzá Ferenc József, ha tudná, hogy egykori birodalmában 2020-ban az a legnagyobb probléma, hogy a törökök a kurdokat verik?!

Szép új világ!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Jakab Péter kilépett a Jobbikból

Gyöngyösi Márton, a Jobbik Elnöke nyílt levélben kérte föl Jakab Pétert a lemondásra. Jakab válaszlevelében úgy fogalmazott: „Ha a nép és a Jobbik között kell választanom, nem kérdés, melyiket választom”.

Zelenszkij kitiltaná az orosz turistákat Európából

Az ukrán humorista-elnök ismét vette magának a bátorságot, hogy megmondja, mi a teendője az európai országoknak.

Filipp: Ez a tél maga lesz a pokol!

Filipp: Ez a tél maga lesz a pokol!

Ez a tél maga lesz a pokol. Igaz, nem meleg lesz, hanem hideg, de legalább sötét is. Meg szenvedős. A benézett szankciós politika hatására Európában az összes grafikon elkezdett függőlegesen felfele emelkedni. Kár, hogy ezek olyan grafikonok, amelyeknél nem célszerű növekedést észlelni. Az infláció az egekben, az üzemanyagárak sosem voltak ilyen magasak, a rezsiköltségekről pedig sírás nélkül beszélni sem lehet. Ilyen körülmények között kisebb csoda, hogy egyáltalán az átlagfogyasztásig meg tudjuk tartani a rezsicsökkentést. De az emberek mintha nem lennének tisztában azzal, hogy mennyire súlyos a helyzet. Az egy dolog, hogy nem tudják majd kifizetni az óriási rezsiszámlákat és az energiacsapda miatt áramszüneteket is kockáztatnak, de mi lesz a gazdasággal? A recesszió elkerülhetetlen. Mi lenne, ha egyszer megérnénk azt, hogy Európa nem világhatalmi erők közé pozicionálja magát, hanem kiáll a saját jól felfogott érdekei mellett? Amíg viszont olyan vezetők állnak az EU élén, akik megelőzni nem tudják a bajt, okozni viszont annál inkább, addig ez csak lázálom marad.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére