Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsánynak fontosabb Orbán támadása, mint az emberi életek megmentése

Horváth K. József

2021.02.15. 18:45

Gyurcsány Ferenc, a Gyurcsány-párt elnöke ma a parlamentben megerősítette, hogy nem az élet oldalán áll. Kijelentette, csak olyan vakcinával támogatja az emberek koronavírus elleni oltását, amelyet az Európai Gyógyszerügynökség jóváhagyott.

Mondta ezt annak ellenére, hogy éppen az Európai Bizottság körülményes, lassú vakcinabeszerzési politikája miatt jut kevés oltóanyag az unió tagállamaiba. Sokkal kevesebb, mint amennyire szükség volna, s a hozzáférhető vakcinák mennyisége országonként jóval alatta marad például a Nagy-Britanniában vagy Izraelben használható mennyiségnek. Gyurcsány tudja jól, hogy ezekben az országokban sokkal előrébb járnak az uniós tagállamoknál az emberi életek megmentésében, mégis erre a rossz irányba vezető politikára szavaz. Bírálja Orbán Viktort, hogy lépéseket tesz az orosz és a kínai vakcina beszerzésére, amelyekkel emberéletek tízezreit lehet megmenteni. Képmutatása ezúttal sem ismert határokat, mert parlamenti beszédében maga is elismerte, hogy előbb-utóbb a keleti vakcinák is megkapják a szükséges engedélyeket. Ő azonban addig is a látszólagos biztonságot előrébb valónak ítéli, mint az emberi életek megmentését.

Természetesen a keleti vakcinák által védett emberi életeket semmi nem fenyegeti, mert az orosz oltóanyagot teljesen biztonságosnak találták a magyar hatóságok, már dolgoznak is vele az orvosok, s a kínai vakcinát szintén vizsgálják Magyarországon. Addig pedig azzal sem kezdenek oltani, amíg a magyar hatóság zöld utat nem ad neki. Józan ember a lelki béke érdekében nem ahhoz ragaszkodik, amit a Gyurcsány-párt mantráz, hogy az európai engedélyig egyetlen szúrást sem lehet elvégezni, hanem ahhoz, hogy a világon már harmincmillió embert beoltottak a kínai vakcinával, és senkinek sem görbült meg tőle a haja szála sem. Az orosz vakcinával pedig a vajdasági magyarokat is nagy számban oltják, tehát aki nem bízik a minisztériumi tájékoztatásban, az átmehet Szerbiába, és megkérdezheti az ottani magyarokat, hogy mi a tapasztalatuk.

Gyurcsány ennek ellenére nagy hangon oltáspártinak hirdeti magát, ami nyilvánvalóan hamis állítás. Csak arra jó, hogy az embereket elbizonytalanítsa, s arra törekszik, hogy minél tovább tartson a járvány, aminek révén tovább tart a bezártság, nő az elégedetlenség, ami a kormány ellen hangolhatja az embereket. Gyurcsány politikája azt példázza: még attól sem riad vissza, hogy úgy üljön be akár a miniszterelnöki székbe, hogy emberek tízezreinek halála szegélyezi az oda vezető utat.

S hogy Ferenc mennyire komolyan gondolja ezt a félrevezető, kétfenekű stratégiát, arra jó példa a párt Facebook-oldalán közzétett online sajtótájékoztatója. Ezen Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes, Gyurcsány budapesti őrmester-helytartója vezetésével DK-s kerületi polgármesterek nyilatkoznak arról, hogy ők csak az Európai Gyógyszerügynökség által jóváhagyott vakcinákat kérik a kerületükben használni.

Szaniszló Sándor, a XVIII. kerület polgármestere: „Kértem a miniszter haladéktalan intézkedését, hogy olyan döntést hozzon, hogy a XVIII. kerületbe kizárólag az Európai Gyógyszerügynökség által törzskönyvezett védőoltások kerüljenek.”

Cserdiné Németh Angéla, a XV. kerület polgármestere: „Minél hamarabb kell minél több embert beoltani. Ezt viszont nem lehet felelőtlenül, a kormány által ki tudja, honnan összemutyizott vakcinával megtenni.”

Dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere: „A kormány egy Európai Gyógyszerügynökség által nem jóváhagyott vakcinával oltaná a kerületünkben élőket.”

László Imre, Újbuda polgármestere: „Csak és kizárólag az Európai Gyógyszerügynökség által jóváhagyott vakcinákban bízhatunk meg.”

Niedermüller Péter, Erzsébetváros polgármestere: „Nagyon jó lenne újraindítani, nagyon jó lenne újrakezdeni az életet. De mindannyian tudjuk, hogy nem lehet újraindítani és újrakezdeni az életet anélkül, hogy ne lenne megfelelő mennyiségű megbízható oltóanyag.”

Még szerencse, hogy nincsenek többen.

Képzeljék el azt az abszurd helyzetet, hogy Budapest nem DK-s vezetésű kerületeiben tervszerűen oltják a védekezőket, míg a fenti városrészekben nincs oltás, nincs életvédelem, üresek az oltópontok. Miért?

Azért, mert Gyurcsány Ferenc szűklátókörű, önző politikai érdekből ezt igyekezett ellehetetleníteni.

Ismert a tragikus adatsor, naponta közel száz ember hal meg a koronavírus-fertőzés miatt. Gyurcsány alvezérei – Gy. Németh, Szaniszló, Kiss László, László Imre, Niedermüller – pedig bokázva végrehajtják az utasításait.

Ez nemcsak a magyar életek elleni támadás, ami a legfontosabb, hanem – ahogy Orbán Viktor fogalmazott a parlamentben – a magyar vakcinaengedélyezési hatóságok megsértése is.

Tudjuk, az ellenzéknek régóta bögyében vannak a nemzeti, konzervatív érzelmű magyarok. A miniszterelnök-jelöltnek készülő Márki-Zay Péter egy lakossági fórumon egyenesen kandelábereket emlegetett, amelyeket másra is lehet még használni, nem csak plakátragasztásra. Kuncze Gábor pedig a Gyurcsány-kormányok időszakában, 2009-ben ciántablettákat osztogatott volna azoknak, akik nem veszik észre, hogy sokkal jobban élnek, mint korábban, mégis letargiában vannak. Most pedig Gyurcsánynál láthattuk, abban reménykedik, hogy minél tovább tart a járvány, minél több ember meghal, az megkönnyíti neki a hatalomba való visszakerülés számára egyelőre megoldhatatlannak látszó feladatát.

Sajnos ki kell mondani, ez a mentalitás jellemző a Gyurcsány-párt háza táján. Orbánnak tényleg minden élet számít.

Gyurcsányról viszont egyáltalán nem lehet elmondani ugyanezt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére