Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsányék tőkéje a piaci sülthal-mutogatás

Horváth K. József

2021.05.05. 19:40

Gyurcsány sült hallal a kezében pózolt büszkén Facebook-bejegyzésében. Elgondolni is nehéz, hogy a baloldali koalíció vezetője képes abba a mélységbe alámerülni, ahol politikai alattvalói, Jakab Péter meg Szabó Tímea parizeres, paprikás krumplis fotókat posztolgatnak. Jelezve, hogy ők is azon kis keresetű, egyszerű emberek közé tartoznak, akiket reménybeli szavazóiknak tekintenek.

 

Furcsa ez a rendre megjelenő arcpirító szemfényvesztés, amit ez a társaság még saját szimpatizánsaival szemben is bevet a választások közeledtével. Nyilván azt gondolják, hogy azok mit sem tudnak például a milliárdos Gyurcsány tényleges anyagi helyzetéről, aki a leggazdagabb magyarok listáján nem is olyan régen még az 50. helyet foglalta el. S azóta csak azért nincs rajta, mert bizonyosan kínos lenne neki ott évről évre megjelenni.

S arra is emlékszünk: noha megtehette volna, hogy az azóta sajnos elhunyt édesanyjának nélkülözésmentes körülményeket biztosítson, mégsem tette meg. Ő maga mondta még miniszterelnökként: „Tudom és ismerem, milyen nyugdíjasnak lenni ebben az országban. Látom édesanyámon, aki kétszobás lakótelepi lakásban lakik, aki csak akkor kapcsolja be a konvektort, hogyha nagyon muszáj, a konyhában pedig azért nem, mert a gáztűzhely úgyis ad elég meleget.” Adódik a kérdés, hogy ha a saját édesanyjával ilyen mostohán bánt, akkor a választókkal, akiknek ezúttal a sült hallal igyekszik – ahogy anyukája hívta anno – az egyszerű Ferikét eljátszani, nem így fog-e.

Ezer és egy példát sorolhatnánk arról, hogy a hívei fülbemászó ígéreteit készpénznek véve naivul hatalomhoz juttatták, aztán úgy csapta be őket, ahogy csak tudta. Zokszó nélkül, kegyetlenül, szívtelenül. Elég csak a többszörös gázáremelésre utalni – ami nem lesz, mondta akkori politikai háttérembere, Lendvai Ildikó. Aztán mégis mentek az árak az egekbe.

Most Dobrev Klára, Gyurcsány kimagasló elutasítottsága miatt előtérbe tolt felesége hirdette meg „ingyenvíz, -gáz, -villany” programját. Hadd harapjon rá az általuk csak mucsai, büdös lábú magyarként számontartott szavazótáboruk, aztán majd jól megnézheti magát, ha rájuk voksol. Emlékszünk, nem volt régen: európai minimálbér, európai minimálnyugdíj. Gyurcsányék annyira semmibe veszik választóikat, hogy Dobrev még most is azt ismételgeti, hogy lesz minimálbér, lesz minimálnyugdíj. Pedig hát tudjuk, mi lesz belőlük...

Mindig bizonyítják, hogy Gyurcsányék igazi tőkéje a hazudozás, az átverés. A piacon vásárolt sült hal is ennek a szimbóluma. Egyébként ki a nyavalya lenne rá kíváncsi, hogy amikor Ferike éppen nem iszik, akkor mit eszik?

Főleg ott, a moralitásdeficit zavaros vizének mélyén, ahol a „szegény sorsú” Jakabbal és a rászoruló Szabó Tímeával árul egy gyékényen. Akik ugyancsak gazdagok, miközben több millió forintos havi fizetéssel szintén azt bábozzák el a nagyérdeműnek, hogy nekik ugyanarra futja csak, mint a szavazóknak. Ezt már Orbán Viktor sem hagyhatta szó nélkül. „Miért tesz úgy, mintha nem lenne milliomos?” – kérdezte a Jobbik elnökét. „Miért játssza el a szegény embert, miközben sofőrje van, és lakást bérel? Ez kétszínűség!” – mondta a kormányfő.

De ha már piac és sült hal, akkor ne feledkezzünk meg Szaniszló Sándorról sem, a XVIII. kerület polgármesteréről, aki ezt az egész médiaszereplést megszervezte. Gyurcsány fotójáról természetesen ő sem maradhatott le, jelezve ország-világnak, hogy ő legalább úgy át tudja verni a választóit, ahogy Ferike.

Emlékezhetünk, hogy a Fővárosi Közgyűlésben még meg sem melegedett a szék alatta, amikor az őt oda juttató MSZP-szavazóknak fityiszt mutatva egyszerűen átült a Demokratikus Koalíció frakciójába, ahova a demokrácia szabályai szerint nem küldte senki. Többséget biztosítva Gyurcsány Ferencnek, hogy a városházán is az történjen, amit ő akar, s amit a választók eredetileg nem biztosítottak számára. A morális deficittől bűzlő mutyi azonban igen.

S ez az a Szaniszló Sándor, aki a vakcinaháború legnehezebb időszakában letagadta a kerület lakói előtt, hogy a háziorvosoknál van keleti vakcina. Kásler Miklós minisztertől pedig azt követelte, hogy olyan szert küldjön a kerületbe, amelyet az Európai Gyógyszerügynökség már jóváhagyott. Amikor a városrész lakói az oltás reményében követelték a keleti vakcinákhoz való hozzáférést, egyszerűen törölte a Facebookról az ezzel kapcsolatos bejegyzést.

Szaniszló a DK akaratának megfelelően – a Demokratikus Koalíció többi polgármesterével egyetértésben – egyszerűen távol tartotta a polgárokat az életet mentő, a lakosság által igényelt vakcináktól. Hány emberélettel fizettek ezért? Miközben emberkísérletekkel vádolták a kormányt, és volt képük rendszeresen halálkampányt emlegetni.

De továbbra sem bírnak nyugodtan maradni a fenekükön. Mikor látták, hogy oltásellenességük komoly népszerűségvesztéssel jár, látszólag oltáspárti kommunikációba kezdtek. Egyéb területeken azonban ugyanúgy gáncsolják a járvány elleni védekezést, mint korábban.

Szaniszló Sándor például legutóbb azt követelte, hogy a kerületéből elvezényelt, a védekezéshez szükséges orvosokat, ápolókat haladéktalanul irányítsák vissza. Mintha ő nem tudná, hogy tart a járvány elleni háború.

Ferikééknek tehát továbbra is az első a zavarkeltés, az elbizonytalanítás. Még a látszatát sem akarják kelteni annak, hogy a kormánnyal összefognak, hogy nekik is az ember az első. S nem Orbán Viktor az ellenfél, hanem a vírus.

A kommunista-liberális lélek már csak ilyen. Ők a piacon legfeljebb sülthal-mutogatással próbálnak bizalmat szerezni.

Igaz, emberközpontú tettekkel, a demokrácia szabályait betartva eddig még soha nem sikerült.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Egészségügy: Gyurcsány magyarszívató ostobaságai

Egészségügy: Gyurcsány magyarszívató ostobaságai

Ne vessen meg a kedves olvasó, de legutóbb nagyon odavoltam Gyurcsány parlamenti felszólalásától. Ha rajtam múlt volna, én is azt tanácsoltam volna neki, csak rajta, rajta, beszéljen részletesen arról, hogy kormányra kerülésük esetén ismét bevezetnék a fizetős egészségügyet. Jelezve, hogy tényleg a múlt akar visszatérni Magyarországra.

A 888 megmondja a tutit: Franciaország–Németország

A 888 megmondja a tutit: Franciaország–Németország

Öt évet kellett várni, de végre itt van, ismét labdarúgó Európa-bajnokságot rendeznek az öreg kontinensen. Európa legjobb csapatai – köztük Magyarország is – egy hónapon keresztül mérik össze tudásukat, de a végén csak egy együttes örülhet. A 888.hu is kiveszi a részét a szurkolásból, a torna ideje alatt mindennap egy slágermeccs győztesét tippeljük meg párokba osztva, nem feltétlenül futballszakmai szempontok alapján. A mai menü: Franciaország–Németország.

Orbán Viktor megmutatta, melyik zenével hangolódik a válogatott mérkőzésre

Ma este 18 órától Magyarország–Portugália Európa-bajnoki mérkőzés.

Megszavazták a pedofilellenes törvénycsomagot, a baloldal nem támogatta

Megszavazták a pedofilellenes törvénycsomagot, a baloldal nem támogatta

Így a DK, az MSZP, az LMP és a Párbeszéd a pedofilok oldalára állt.

A meccs előtt nyerésre állunk a tizenegy fejű portugál sárkány ellenében

A meccs előtt nyerésre állunk a tizenegy fejű portugál sárkány ellenében

Szinte már minden a fociról, a ma este hat órakor kezdődő Magyarország–Portugália Európa-bajnoki mérkőzésről szól. Már kora délután megkezdődött a szurkolói zarándoklat a Puskás Aréna felé. A szerencsések a lelátóról, a jegy nélküliek a városligeti szurkolói zónából vagy kisebb-nagyobb vendéglátóhelyekről figyelik majd a mérkőzést.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére