Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsányék pöcegödör-perspektívájából így néz ki a valóság

Horváth K. József

2021.03.05. 17:20

Az embernek mind gyakrabban az az érzése, hogy a szivárványos Gyurcsány-koalíció tagjai szívesen merülnek alá a pöcegödörben. Hívhatjuk szebben is, kerti emésztőnek, a lényeg azonban ugyanaz marad. Így aztán bármit viszel magaddal, annak a mélyben más lesz a képe, az értelme, mint a szabad levegőn.

Ami odafent valóságos, tisztán érthető, az esetükben odalent, a sűrűben egyszerűen eltorzul.

Gyurcsány például a bezárásról szóló hírek után azonnal lerántotta új zsákmányát a gödör mélyére, és ott szemezgetett belőle. Bugy-bugy-bugy – lehetett hallani a gödör szélén, amint odalent munkálkodik. „Nem működött a csodafegyver” – állapította meg Facebook-oldalán. A szmötyiből nyilván nem láthatta, hogy amennyit az ország kapott a csodafegyverből – értsd: az oltóanyagból –, azt mind felhasználta. Azt is nyilván a rossz látási viszonyok miatt nézte félre, hogy az ingyenes parkolás meg a konzultáció nem vakcina, ezért nem is állíthatta meg a vírust. Amikor pedig azt mondta, hogy „elküldtek 5500 orvost és ápolót”, már nagyon mélyen lehetett. Ez torzíthatta el a valóságérzékelését annyira, hogy talán föl sem tudta fogni: egyetlen orvost és ápolót sem küldtek el, ők mentek el maguktól. Nem írták alá a szerződésüket. Mint ahogy 5500 szakemberről sem volt szó sosem, szabad akaratából legfeljebb 4500 munkavállaló állt odébb a 106 ezerből.

Egy öt szóból álló mondatban két hazugság még a pöcegödör mélyén is sok, nem gondolják?

Aztán – folytatta Fletó a mélyből – „kórházaink lassan összeomlanak”, miközben „a fideszes kaszinók nyitva tartanak”. Lehet, hogy a kerti emésztő aljáról úgy látszik, a valóságban azonban a kórházak strammul helytállnak, a kaszinók pedig a többi szolgáltatóhoz hasonlóan lehúzzák a redőnyt. Ez is telitalálat, két állításból kettő álhír, fake news. Magyarul: hazugság.

És hiszik vagy sem, de Klára anyó sem maradt ki a sorból. A mélyből Gyurcsányné is csak torzult látással ítélhette meg a virágboltok nőnapi nyitvatartását. Szintén Facebook-bejegyzéséből tudjuk, hogy egy virágárus azon sopánkodott: nagyon várta már a nőnapot, mert ez az év legforgalmasabb napja. Ha viszont zárva kell tartani, akkor az év legnagyobb veszteségét könyvelheti el, mert a virágokat már megrendelte. Klára anyó ezt persze azonnal közreadta, mert a disznó kormányra így még jobban acsarkodhatnak az emberek. Majd nekiállt dühöngeni, hogy „a kormánynak megint sikerült úgy lezárni az országot, hogy semmiféle segítségről nem gondoskodik. A minimum az, hogy ezek után az állam kifizeti az okozott kárt.” Kedves olvasó, a baj csak az, hogy a virágboltok március 8-án, nőnapon a jogszabály szerint nyitva lehetnek. Nem éri tehát kár a virágárust. Ennyit ér a pöcegödör-perspektíva.

De ne feledkezzünk meg a DK kiváló egészségpolitikusáról, a nagyszerű Komáromi Zoltánról se, akinek a kerti vécé alján bérelt helye van. Ő az a remek pártkatona, aki azt mondta a minap az ATV-ben, hogy jobb a betegség, mint a vakcina. Csókay András világhírű idegsebész, a sziámi ikrek szétválasztója nyílt levélben fel is jelentette az orvosi kamaránál, etikai vizsgálatot kérve az ügyben, mondván: elbizonytalaníthatja az oltásra jelentkező betegeket az orosz és a kínai vakcinával szemben.

Ezek után mit tesz Komáromi Zoltán? Bemegy ismét az ATV-be, és úgy tagadja le, amit mondott, hogy lényegében megismétli ugyanazt, ami néhány nappal korábban elhangzott:

Műsorvezető: A kormányzat azt mondja, hogy bármilyen vakcina jobb, mint a betegség. És ezzel tényleg nehéz vitatkozni...

Komáromi Zoltán (közbevág): Én vitatkozok...

Műsorvezető: ...a Covidba idáig a világon belehalt két és fél millió ember...

Komáromi Zoltán (közbevág): Én ezzel vitatkozok!

Műsorvezető: ...az oltásba még senki.

Komáromi Zoltán: Világos. Én vitatkozom ezzel...

És lássuk a „cáfolatot”: „Én meg azt mondom, hogy ezzel vitatkozom, és ma is azt mondom. Mert két vakcina között lehet különbség mellékhatásban, és a másik, amiről nagyon keveset beszélünk, az az, hogy milyen hosszan tart a védettség.” Bla-bla-bla. Láthatjuk feketén-fehéren, hogy nem cáfol ő semmit. Semmi másról nincs szó, csak az oltással szembeni elbizonytalanításról. Pontosan úgy, ahogy Csókay András nyílt levelében megfogalmazta. Nem véletlen, hogy Komáromi – saját bevallása szerint – fel sem hívta ezután az idegsebészt, hogy szóvá tegye a dolgot.

A DK-sok már csak ilyenek. Pöcegödör-perspektívájukból így néz ki a valóság.

Legyünk velük óvatosak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Trump: a republikánusok 2022-ben visszaszerzik a többséget a törvényhozásban

Trump: a republikánusok 2022-ben visszaszerzik a többséget a törvényhozásban

A republikánusok 2022-ben visszaszerzik a többséget a törvényhozásban, és 2024-ben egy republikánus fog nyerni az elnökválasztáson – mondta sajtóinformációk szerint Donald Trump volt amerikai elnök szombaton Floridában, a Republikánus Országos Bizottság (RNC) adományozói találkozóján.

Fővárosi kampányplakátok a Kerepesen elhelyezett illegális hulladékban

Fővárosi kampányplakátok a Kerepesen elhelyezett illegális hulladékban

Karácsony Gergely, Déri Tibor és Újpest egyik zöldpárti politikusának transzparensei voltak abban az illegálisan lerakott hulladékkupacban, amelyről pár nappal ezelőtt érkezett bejelentés Kerepesen.

Tordai uszít ellene, de oltakozik vele

Tordai uszít ellene, de oltakozik vele

Aljas húzás Ausztriától, Tordai uszít ellene, de oltakozik vele, a baloldal kérjen bocsánatot. A nap eseményei dióhéjban.

A rióinál is hatalmasabb Krisztus-szobrot építenek egy brazil kisvárosban

A rióinál is hatalmasabb Krisztus-szobrot építenek egy brazil kisvárosban

A rióinál is nagyobb, a talapzattal együtt 43 méter magas Krisztus-szobrot építenek a brazíliai Encantadóban. A Rio de Janeiro fölé magasodó világhírű Megváltó Krisztus-szobor „mindössze” 38 méter magas.

Vakcinaügy: Kérjen bocsánatot a baloldal a magyar emberektől!

Vakcinaügy: Kérjen bocsánatot a baloldal a magyar emberektől!

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményben szólította föl a baloldalt a kínai és orosz vakcinák felfüggesztését követelő országgyűlési határozattervezetük visszavonására.

Orosz vakcinával oltakozott az ellene uszító Tordai

Orosz vakcinával oltakozott az ellene uszító Tordai

Az alábbi levelet küldtük Tordai Bence országgyűlési képviselő számára.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére