Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsányék megcélozták a béka fenekét

Horváth K. József

2021.04.01. 19:00

A DK elnöke maga jelentette be közösségi oldalán, hogy ma megkapta az oltást.

Amikor jött a hír, nem tudom, átfutott-e az agyán, hogy ő egy olyan pártot vezet, amely hangosan agitálta az embereket, hogy csak az EU által engedélyezett vakcinákkal oltassák be magukat. Szerintük ugyanis csak az a védőoltás biztonságos. Emberkísérletekről beszéltek, a DK-s kerületek által vezetett városrészekben a polgármesterek próbálták lebeszélni a háziorvosokat, hogy keleti vakcinákkal oltsanak. Penz András DK aktivista életével fizetett azért mert meg akart felelni Gyurcsánynak, s nem oltatta be magát kínaival. Felesége viszont igen. Ő most is él, Penz András viszont belehalt a Gyurcsány feltétlen kiszolgálásba. (Érdekes módon azóta eltüntették honlapjáról az oltásellenes kampánybejegyzéseit.)

Az élet pillanatok alatt cáfolta mindazt, amit a Gyurcsány vezette Demokratikus Koalíció kampánystratégiaként elképzelt. Hogy elbizonytalanítsák az embereket, hogy minél többen tartsák távol magukat az oltakozástól, mert azzal a káoszhoz vezető utat kövezik, növelve Orbán Viktor járványkezelésért viselt felelősségét, ami Gyurcsány-koalíciónak nagyon jó.

Terve azonban látványosan megbukott. Az emberek oltakozási kedve robbanásszerűen megnőtt, az oltások száma látványosan gyarapodik, s az Orbán Viktor által felvázolt, karnyújtásnyira lévő újraindítási terv mögött érezhetően tömegek sorakoznak föl.

Érdekes módon Gyurcsány ma már másképp látja a helyzet. A legnagyobb elismeréssel, élénk kalapemelések közepette beszél azokról az egészségügyi dolgozókról, akik ma ellátták őt. „Végtelenül udvariasak voltak. Aztán talán két perc múlva már jött az oltás. Az egész nem volt tíz perc. (…) Felkészülten, udvariasan tette mindenki a dolgát. Nagyon köszönöm.”

Ehhez csak azért teszem hozzá saját, hasonlóan ragyogó tapasztalataimat, amelyet a Bajcsy Zsilinszky Kórház oltópontján szereztem, hogy senkinek ne legyen olyan kósza gondolata, hogy Gyurcsányhoz azért voltak megkülönböztetetten udvariasak, mert ő a Gyurcsány. Nem. Ez az általános eljárás. Rákosmenti ismerőseimtől, barátaimtól ugyanolyan pozitív visszajelzéseket kaptam, mint amilyeneket magam is nagy örömmel begyűjtöttem.

Az utóbbi napokban Gyurcsány láthatóan módszert változtatott. Oltáspártiságát többször nyomatékosan hangsúlyozta. Talán észrevette, hogy oltásellenes kampányával nagyon melléfogott. Jakab Pétert például azonnal föltolta legnépszerűbb miniszterelnök-jelöltnek. S kampányának „hála” a megkérdezettek 2,5-szer tartják kormányképesebbnek a jelenlegi kormánypártokat, mint a gyurcsányista közös listát. Sőt a magukat kormányellenesnek mondók közül is csak 39 százalék tartja kormányképesnek a baloldalt.

Persze tudjuk jól, Gyurcsány esetében az sem igaz, amit kérdez. Most is csak a választókhoz beszélve ilyen engedékeny az oltakozással. Ugyanabban a bejegyzésben ugyanis, amelyben az oltás mellett, a regisztráció érdekében érvel, s a nagyszerűen dolgozó egészségügyiseket dicséri, Orbán Viktorba nem mulaszt el belerúgni. „Amit a kormány nem tud kezelni, azt a túlhajtott egészségügyi dolgozók oldják meg. Nélkülük ma nem működne az ország!”

Visszaolvasva a szöveget talán Gyurcsány maga is belátja, hogy amit ír, az úgy hülyeség, ahogy van. Hiába tesznek ugyanis a dolgozók emberfeletti erőfeszítéseket, ha objektív okok miatt nem tudnák ellátni feladatukat. Ha például nem volna vakcina, elég kórházi ágy vagy lélegeztetőgép. Azért lehetnek a magyarok lakosságarányosan kétszer annyian beoltva, mint az Európai Unió átlagában az emberek, mert ott Brüsszel hibája, lassúsága miatt nagyon kevés az oltóanyag. Ha a magyar kormány nem lett volna észnél, nem rendelt volna időben keleti vakcinákat, akkor ma hat-hétszázezer emberrel kevesebben lennének beoltva, aminek következményeibe belegondolni is rossz.

És erre mondja azt Gyurcsány, folytatva Orbán pocskondiázását, hogy „Egyem az érzékeny szívét. Zavarják a rossz hírek. Angyalbögyölő!” Bár ez az ’angyalbögyölő” vicceskedés nem túl szerencsés. Ugyanis Kunhalmi és Bangóné helyesírási szintjét idézi, akik demonstrációs táblán hercigeskedve kérdezték: „Képviselőkbe folytani a szót illendő?” A ’fojtani’ szót elipszilonnak, folytatninak írva. Az ’angyalbögyölőt’ pedig magyarul angyalbögyörőnek írják, aminek a tévesztése durva hiba Gyurcsánytól. A tartalmáról nem beszélve. A szó egyik jelentés ugyanis nudli, azaz burgonyás hengeres tészta. A másik viszont pikánsabb: a kisfiúk hímvesszője.

Az ember ilyenkor elgondolkodik. Mit keres a krumpli alapú hengeres tészta, a magyar konyha egyik hagyományos étele Gyurcsány Orbánt gyalázó bejegyzésében. Nem illik oda. Arra gondolni se merek, hogy a böszme annyira lesüllyedt volna, hogy a kormányfőt a szó másik jelentésével méltóztatott volna illetni, kisfiú nélkül természetesen. Bár tőle még akár ez is kitelik. A jelek mindenesetre nagyon erre utalnak.

Gyurcsány ugyanis nem tud megváltozni, s nyilvánvalóan nem is akar. Most is csak azért váltott az emberkísérletezésről szónokoló DK vezérből oltáspártira, mert érezte, hogy járványstratégiája nagyon gáz. Ahogy tovább nő a beoltottak száma, ahogy közeledik az újraindítás ideje úgy emelkedik a Fidesz-KDNP népszerűsége és süllyed az övék a béka feneke alá.

Oda, ahol milliók reménye szerint a közös politikai jövő várja őket.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére