Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsányék jobb országot teremtenek

Bohár Dániel

2021.02.14. 13:00

Nem a hazugságok és nem is a demagógia, ami a legmegdöbbentőbb a bukott miniszterelnök szavait hallva. Gyurcsány Ferenc úgy tud beszélni Magyarország kormányzásáról, mintha legalábbis nem lett volna erre lehetősége már a múltban.

Gyurcsány Ferenc évet értékelt. Felmerülhet a teljesen jogos kérdés, hogy mi szüksége és értelme van egy ellenzékben lévő párt elnökének, hogy elemezze az elmúlt évet, de valószínűséggel ez arra vezethető vissza, hogy a DK elnöke még mindig miniszterelnöknek képzeli magát. Addig jó, ameddig csak képzeli.

Bevallom őszintén többre számítottam. A gyurcsányi ripacsság közel sem lett kimaxolva, Ferencben ennél sokkal több van. Az első percekben az okokat kerestem, miközben azért titkon vártam, hogy majd belendül a rétor. Az az igazi DK-s kellően hergelő primitívség elmaradt. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy ne lettek volna gyöngyszemék a beszédben, de csalódtam Fletóban.

Az ugyanakkor ténykérdés, hogy a délután háromra meghirdetett évértékelő biztosan nem élőben ment, ugyanis Gyurcsány életviteli szokásait már ismerjük annyira, hogy délutáni rendezvényeken való részvételt nem kockáztat meg.

Az értékelés eleje teljesen érdektelen volt. Nem is tudtam hova tenni az érzelmet és tüzet nyomokban sem tartalmazó Gyurcsányt. 10 perc elteltével kezdett üzemi hőmérsékletre melegedni, amikor hosszasan fejtegette, hogy ők, mint DK nem fentről néznek le a magyar társadalomra, mint Orbán Viktor és Fidesz. Gyurcsány szájából ez rendkívül hiteles, hiszen Buda legdrágább kerületének egyik legértékesebb villájában él fent a hegyen, miközben milliárdos vagyonnal rendelkezik. A jobboldali kormányzat gyalázását azzal folytatta, hogy így lassan 11 év elteltével kiderült, hogy Orbán Viktor és kormánya igazából nem is tudja irányítani az ország dolgait. Ferencünktől ez ugyancsak annyira eredeti, mint az előbbi gondolatai. Neki 5 év alatt sikerült megmutatnia azt, hogy miniszterelnökként melyek az alapvető hibák. Könnyen elképzelhető, hogy a történelem könyvekben, mint elrettentő példa majd helyet is kap ez az időszak.

Szellemi börtönről is vizionált a nagy szónok utalva az SZFE-s hisztitüncizőkre, akiket egyébként Gyurcsány szerint dicsőség illet. A dicsőség fizikai megtestesülését látjuk is a napokban, ugyanis a DK erzsébetvárosi embere, polgármestere gondolkodás nélkül odaadott a “forradalmároknak” egy olyan épületet, amely 600 kerületi zeneiskolásnak készült. Ezen eszmefuttatás során Gyurcsány hozott konzervatívan gondolkodó embereket példáként, mint szabadon ténykedő alkotók. Ekkor beszélt David Scrutonról, akit valójában Sir Roger Scrutonnak hívnak. Tehát egy olyan filozófusról beszélt, akinek a nevét sem tudja. Ahogy mondani szokták: érdemes akkor okoskodni, hogyha van némi szellemi muníció mögötte.

Jaj, azt is nagyon elhittem neki, amikor arról beszélt, hogy az Orbán-kormány a hazaszeretet égisze alatt csak lop. Valószínűleg a legfőbb probléma ezen kijelentéssel, hogy Gyurcsány nincs tisztában a hazaszeretet fogalmával, de legalábbis érezni biztosan nem érezte soha. Viszont hazaszeretet nélkül is tudott lopni. Itt ismét egy fontos megjegyzés. A DK elnöke sokszor emlegette a lopást, az elmúlt 11 évben elég sok minden felépült, elkészült, fejlődött az országban, arról nem is beszélve, hogy az emberek több pénzt keresnek. Ha valóban annyit lopna a jelenlegi kormányzat, mint amennyit beszél róla Ferenc, akkor ezt nehezen lehetett volna megvalósítani. Hiszen ugyancsak Fletó idején megtapasztalhattuk, hogy milyen az, amikor tényleg csak lop a politikai elit. Torzók országa.

A lagymatag értékelésben ugyanakkor volt egy nagyon erős rész, amikor Gyurcsány arról beszélt hálálkodva, hogy végre összeállt a “hazafias ellenzék”. Hagyok időt. “Hazafias ellenzék.” A hazafias Gyurcsány nemzetről, határontúli magyarságról és egymásra vigyázó politikai közösségről beszélt. Vegyük sorjába. Az önmagában aggályos szerintem, hogy Gyurcsány Ferenc egyáltalán kimondja azt a szót, hogy “hazafias”. A külhoni magyarságot pedig zsigerből gyűlöli, ezt már ezerszer bebizonyította. Egyetlen pozitívum, hogy a külhoni magyarok ugyanígy éreznek Gyurcsánnyal szemben. Egymásra vigyázó közösség? Egy kanál vízben kinyírnák egymást.

Gyurcsány már most biztos benne, hogy Orbán Viktor bukni fog és akkor a baloldal egy “jobb országot épít”. Sajnos itt vége lett az évértékelésnek, pont akkor, amikor ki lehetett volna fejteni, hogy mitől is lesz jobb a Gyurcsány-féle Magyarország.

Alapvetően pont ez a probléma az egész baloldallal. Addig mindig jól haladnak, hogy amennyire csak tudják támadják a kormányzatot, nincs olyan ügy, amelyben törekednének a nemzeti egységre (lásd: koronavírus), viszont amikor eljön a bizonyítás ideje, akkor elfogynak. Elfogynak az ötletek, elfogy majd a pénz is és újra elfogy az emberek türelme. Aztán kezdhetjük az egészet elölről.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Gyurcsány nyakig a córeszben

Gyurcsány nyakig a córeszben

Gyurcsány Ferenc érdekes ember. Belenavigálta magát a koronavírusos córeszbe s most úgy gondolja, ha ezt letagadja, akkor a baj egyszerűen megszűnik. Mintha nem is létezett volna. Pedig nem szűnik meg, inkább egyre csak terebélyesedik.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére