Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsányék az euróval akarják tönkretenni az országot

Horváth K. József

2021.02.24. 18:00

Normális ember nem megy ki az utcára, ha tudja, hogy a fejére fog esni a tégla. Ez gyurcsányosra fordítva úgy hangzik, hogy essen rám a terépcsecső, ha még egyszer a Fideszre szavazok.

Ez persze legyen az ő magánügye. Ha azonban egy ország sorsában gondolkodunk, akkor bizony egyáltalán nem mindegy, akarja-e, hogy esetleges kormányzása idején az ország fejére essen a tégla, vagy nem akarja. Abba ugyanis akár bele is pusztulhatunk. Jobb esetben is súlyos egészségkárosodás lehet a vége.

A téglát esetünkben az euró bevezetése helyettesíti. Gyurcsány és csapata ugyanis kifejezetten kívánja, hogy az euró feliratú tégla az ország fejére essen. Nem volt olyan régen, amikor a Demokratikus Koalíció kezdeményezésére jött létre az euró bevezetését segítő bizottság az Európai Parlamentben.

A közelmúltban Gyurcsány Ferenc szervezett egy internetes fogadóórát fiataloknak, ahol ő is egyértelműen kiállt az euró bevezetése mellett.

A téma azért került napjainkban fókuszba, mert amikor Fekete-Győr András, a Momentum elnöke bejelentette, hogy ő a párt miniszterelnök-jelöltje, s indulni óhajt az előválasztáson, fontosnak tartotta megemlíteni – más programpontok mellett – az euró bevezetésének szükségességét is. És a Gyurcsány-párt tagjai közül senki nem kezdett el sikoltozni, hogy ez egy kifejezetten rossz ötlet. Magyarán a ballib táboron belül mindenki örömmel fogadná, ha az ország fejére esne a tégla, gyurcsányosan a terépcsecső.

Szerencsére Schiffer András, az LMP egykori alapítója, exelnöke nem hagyta szó nélkül ezt a szemfényvesztő kijelentést. Facebook-oldalán tette közzé: „Aki egy 2022-es kormányváltás után – nem függetlenül Orbán Viktor visszatérése miatti félelmétől – be akarja vezetni az eurót Magyarországon, lemond azokról a monetáris politikai eszközökről, amelyekkel Magyarország versenyhátrányát csökkenteni lehetne Európa centrumához képest. Lemond Magyarország felzárkózásáról, és odadobja az országot az európai pénzügyi elitnek. Nem a mindenkori miniszterelnök, hanem az ország szuverenitását szűkíti le végzetesen. Jobban fél Orbán Viktortól, mint amennyire szereti a hazáját.”

Bár Schiffer nem közgazdász, ettől még jellemzése tűpontos. Ki is húzta a gyufát Bodnár Zoltánnál, a Magyar Nemzeti Bank volt alelnökénél, aki még a Gyurcsány-világon belül Simor András nevű főnökével együtt jelentette a zuhanó terépcsecsőt Magyarország számára.

És most megint erre áhítoznak. Bodnár ugyanis a liberális felsőbbrendűségétől fűtötten mélységesen lekezelő módon minősítette az ATV-ben Schiffer megállapítását. „Ez egy zöldség, sületlenség, hülyeség, akkor is zöldség, még ha a kormányzat mondja is. A pénzügyi szuverenitás is egy meglehetősen üres dolog” – állapította meg ellentmondást nem tűrően, ám akaratlanul is rámutatva arra, miért táncolt a szakadék szélén Magyarország 2010-ben, amikor az Orbán-kormány átvette tőlük az irányítást.

Bodnárral szemben Lentner Csaba közgazdászprofesszor éppen portálunknak fejtette ki, hogy amennyiben Gyurcsányék propagandaötlete nyomán tagjai lettünk volna az eurózónának, a Magyar Nemzeti Bank nem tudott volna abban részt venni, hogy a 2013 után helyreállt pénzügyi-költségvetési egyensúly is fenntartható legyen. Az euróövezetbe való belépéssel ugyanis a nemzeti bank önálló monetáris politikája megszűnt volna, a magyar jegybank az Európai Központi Bank felügyelete alá került volna, s a nemzeti érdekeket, a nemzeti sajátosságokat aligha tudta volna érvényesíteni. Búcsút inthettünk volna a növekedési hitelprogramnak, az állampapírpiacon sem történhetett volna meg a nemzeti bank aktivizálódása. Pórul jártak volna a devizathitelesek is, mert a Magyar Nemzeti Bank saját hatáskörben nem tudott volna arról dönteni, hogy devizatartalékai egy részét felszabadítsa, és konszolidálja a devizahiteles családokat. A Magyar Nemzeti Bank az euróövezetben, alárendelt helyzetében, az elmúlt egy évben növekedési hajrát szolgáló hitelprogramot sem indíthatott volna. Nem dönthetett volna a hiteltörlesztési moratóriumról, nem csökkenthette volna az alapkamatot. Épp azért, mert nem függetlenül, hanem az Európai Központi Banknak alárendelten működött volna. Az Európai Központi Bank szabályai ugyanis normatívak, nem egyes országok jegybankjaira vonatkoznak, hanem minden tagállaméira.

Hát ennyire üres dolog a pénzügyi szuverenitás, kedves Bodnár Zoltán.

Gyurcsány azért sózza az emberek agyát az ország kiszolgáltatottságát jelentő euróbevezetés mantrázásával, mert az elvileg vonzó, hogy euróval fizethetünk, mint a nyugati emberek, ezáltal mégiscsak egy lépéssel közelebb kerülhetünk az áhított fejlett világhoz. Az állam ugyanakkor az euró bevezetésével elveszti az önálló monetáris politika alakításának jogát, így hozzájárul az ország gazdasági gyengüléséhez, a fejlődés megtorpanásához. Ez pedig hozzásegíti a Nyugatot migrációs és genderterveinek hazánkra erőltetéséhez. Lentner Csaba kiemelte: Gyurcsány nem kevesebbet akar, mint levágni a kormány jobb kezét. És ebben a teljes Gyurcsány-párti koalíció támogatja, azaz a teljes ballibb szövetség fundamentálisan rosszat akar az országnak.

Még szerencse, hogy van a politikában, aki jót akar a magyaroknak. Az Alaptörvény nem véletlenül mondja ki: „Magyarország hivatalos pénzneme a forint.” Ezt akár kőtáblába is lehetne vésni, annyira tartós szándék.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Bezzegsvédország most kap észbe: szigorítanak

A kórházak leterheltsége miatt szigorítana a mostani intézkedésein a svéd kormány.

Fegyőr előre menekülve kapitulált

Fegyőr előre menekülve kapitulált

A momentumos „miniszterelnök-jelölt” megirigyelhette Jakab Péter TikTok-táncát, mert most éppen úgy halad előre, mint aki meghátrál. Górcső alatt Fekete-Győr András szavai...

Elégedettek a magyarok az oltakozás gyorsaságával és szervezettségével

A Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) legfrissebb kutatása szerint minden második válaszadó szerint javulni fog a vírushelyzet a következő egy hónapban, a nyitási intézkedéseket pedig a járványügyi és gazdasági adatok alapján kell meghozni.

Putyin: Akik provokációt szerveznek Oroszország ellen, meg fogják bánni!

Putyin: Akik provokációt szerveznek Oroszország ellen, meg fogják bánni!

Oroszország megtalálja a módját annak, hogy megvédelmezze érdekeit, ha más országok megtagadják a párbeszédet vele, egyúttal mindenkit óv attól, hogy túllépje a határt – jelentette ki az orosz elnök a parlament két házához szerdán intézett éves üzenetében.

Kocsis Máté Gyurcsányról: Sosem szerette, ha szembesítik a bűneivel, pedig most ez fog történni

Kocsis Máté Gyurcsányról: Sosem szerette, ha szembesítik a bűneivel, pedig most ez fog történni

A bukott exminiszterelnök azt nehezményezte közösségi oldalán, hogy a kormány telefonos kampányt indított a baloldal oltásellenességéről. Kocsis Máté ezt nem hagyta annyiban, és jól helyretette a baloldal vezérét.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére