Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsány vezír a hadtáptól vár haditervet

M. Kovács Róbert

2020.02.21. 15:15

„Közös ügyünk” címszó alatt választóitól vár online konzultáción ötleteket az összefogáshoz az ellenzék nagyvezíre, Gyurcsány Ferenc. Persze senkinek ne legyen illúziója, ez nem a demokratikus alulról építkezésről szól, csak újabb trükk a sima modorú Böszmétől, hogy rátegye kezét a szövetséges pártok politikusaira és választóira. Gyurcsány mindig Gyurcsány marad.

Gyurcsány Ferenc pártja mára rosszindulatú daganathoz kezd hasonlítani, amely

felfalja az egészséges sejteket, ha a gazdaszervezet immunrendszere nem elég erős.

Legújabb szerzeménye két MSZP-s polgármester, akiket szép csendben bekebelezett az összefogás leple alatt. Persze nem meglepő, hogy a lassan éhen haló szocialista pártot (nehéz ám ennyi ideig, ekkora költségek mellett fenntartani egy ellenzéki színtársulatot…) sorra hagyják el a karrierpolitikusok a Gyurcsány-vagyonnal megtámogatott DK kedvéért.

A Gyurcsány Pac-Man azonban nemcsak a gyümölcsöket zabája fel a képernyőn, de az azokat összekötő pontokat is:

a DK szemet vetett szövetségesei szavazóbázisára,

nem véletlen, hogy egyre inkább erőltetik az összefogást. És – a rákos hasonlathoz visszatérve – aligha mondhatjuk erősnek az alkalmi szövetségesek immunrendszerét.

Kvízkérdés: ki az LMP és az MSZP elnöke? Ugye, hogy nehéz hirtelen felidézni?! Sótlan, semmitmondó politikusok állnak a legtöbb baloldali párt élén, és még a magáról hallató, de pártját éppen felaprózó – immáron inkább Ballik-, semmint – Jobbik-elnök, I., avagy „Keménykezű” Jakab és a metroszexuális yuppie Momentum-vezér, Fegyőr (jó, jó… eszembe fog jutni… na, megvan: Fekete-Győr) András stílusa is fakószürke a „kígyózó” Fletó diplomatikus csűrés-csavarása és nagyhangú igazságérzete mellett.

Hogy hol volt ez az igazságérzet 2006 őszén, amikor tüntetők ellen a legkeményebb fellépésre szólította fel rendőreit, akik helyette is jártak utána a bíróságra, azt nem tudni, de Gyurcsány mostanság demokráciával kel és demokráciával fekszik. Olyannyira, hogy most már a 2022-es stratégiához is a választóktól várja a segítséget. Facebook-videójában arra kéri a „Fidesz ellen szavazókat”, hogy mondjanak véleményt online konzultáción az ellenzéki összefogás mikéntjéről. (Ráadásul azt vizionálja, hogy kicsivel több mint a magyar választók fele van a jelenlegi kormánypártok ellen, ami számszerűen sem igaz, hiszen 2018-ban a Fidesz-KDNP-re 2 millió 824 ezer 551, míg a Jobbik-MSZP-DK-LMP szivárványkoalícióra 2 millió 488 ezer 097 voks érkezett.)

Ennyire elfogyott az ötlet?

Ennyire nincs önálló gondolat ahhoz, hogy milyen újabb köpönyegfordítással terelhetne be még több vele egyet nem értő szavazót saját seregébe?! Dehogy. Pontosan tudja ő, hogy az ellenzéki összefogást úgy képzeli el: valamikor, még 2022 előtt

minden ellenzéki fejet hajt majd Fletó nagyvezír előtt,

aki más zászlók alatt ugyan, de egyetlen – és még véletlenül sem közös, hanem önös hatalmi – célért csatába viszi a megvezetett tömegeket. Persze, aki emlékszik még a 2010 előtt felvett gigantikus hitelekre, az elvett nyugdíjra, netán a vizitdíjra, az pontosan tudja, mi következne egy így kivívott győzelem után. Bár többen emlékeznének...

Mindenesetre a Gyurcsány-féle konzultáció éppen olyan, mintha a nagyvezír csata előtt a biztonságos háttérben működő, fegyvert nem fogó hadtáptól kérne haditervet, hogy éreztesse velük: fontosak számára. Pedig pontosan tudja: csapatai veresége esetén a hátországbélieket semmilyen hátrány nem éri, míg győzelem esetén számíthatnak rá, hogy sokkal többet kell főzniük, mert

visszatérnek a nagyvezír kiéhezett janicsárjai.
Azt pedig már tényleg nagyon zárójelben jegyzem meg: a nemzeti konzultációra online konzultációt indítani olyan gagyi PR-fogás, mintha a McDonald's Big Macjére a Burger King Mac Biggel válaszolt volna.

OLVASTAD MÁR?

Dömötör Csaba: csak most jön a neheze!

Dömötör Csaba: csak most jön a neheze!

A koronavírus-járvány neheze csak most jön, amikor a csoportos megbetegedések szakaszát minden bizonnyal felváltják a tömeges megbetegedéseké – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Telefonon zaklatja az embereket Jakab Péter

Telefonon zaklatja az embereket Jakab Péter

Telefonos hívásokban magyarázkodik a Jobbik, mert nem szavazták meg a veszélyhelyzeti intézkedések meghosszabbítását – tudta meg a HírTv.

Hátráltatta a védekezést az EU járványügyi hivatalának hibás helyzetértékelése

Hátráltatta a védekezést az EU járványügyi hivatalának hibás helyzetértékelése

Másfél hónapig nem kezelte kellő komolysággal a koronavírus-járvány potenciális veszélyeit az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC), derítette ki a V4NA az EU-s intézmény kockázati jelentései alapján. Az ECDC a vírusfertőzés kockázatát még az első európai haláleset napján is „mérsékeltnek” nevezte az Európai Unió és az Egyesült Királyság lakossága számára.

A magyar lakosság közel 20 százalékát veszélyezteti a koronavírus

A koronavírus-járvány szempontjából különösen veszélyeztetettek az idősebb, 65 éves vagy annál idősebb korosztályba tartozók, akik a lakosság 19,3 százalékát képviselik Magyarországon – hívja fel a figyelmet a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) honlapján.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére