Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsány-terminátor megint Orbán bukásáról vizionál

Horváth K. József

2020.08.02. 17:05

Miközben Gyurcsány és DK-s társai hazudozásban, fenyegtőzésben és más gonosz, társadalomellenes veremásásban verhetetlenek, aközben egyre kevésbé tudják elviselni, ha valami nem úgy van, ahogy ők gondolják.

Szombaton a nagyfőnök, maga Gyurcsány Ferenc borította ki a bilit annak kapcsán, hogy Vidnyánszky Attilát, a Nemzeti Színház igazgatóját választották a Színház- és Filmművészeti Egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumi elnökének. Ez a lépés a Kossuth-díjas rendező teljesítménye alapján egyáltalán nem csoda, hiszen a Nemzeti például a 2017/18-as évadban a 130 ezres látogatottságával nézői rekordot döntött a teátrum eddigi – Alföldi Róbert munkásságát is magában foglaló – történetében. De a csúcsok között említhetjük a Csíksomlyói Passió gigantikus előadását is, amelyet 25 ezer néző látott egyszerre a csíksomlyói Nyeregben.

Nem kérdés tehát, hogy egy-egy teljes szezonban nagyvárosnyi közönségnek nyújt kulturális élményt a Vidnyánszky vezette Nemzeti Színház művészi munkája. Ezek után a laikusnak is természetes, ha egy a Színház- és Filmművészeti Egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriuma elnököt keres, akkor joggal fordul Vidnyánszky Attila, az itthon és külföldön egyaránt sikert sikerre halmozó színházi fejedelem felé.

Szerencsés esetben minden kultúrával foglalkozó felelős személyiségnek csak egyetlen célja lehet, hogy a Nemzeti Színház által megteremtett közönségcentrikus előadáskultúrát a Színház- és Filmművészeti Egyetem hatékony működése révén minél szélesebb körben tegye általánossá. Gyurcsány azonban szerencsétlen eset, neki valamiért nem ilyen céljai lehetnek. Lépten-nyomon bebizonyítja ugyanis, hogy ami tömegeknek gyönyörűség, az számára kifejezetten keserűség.

Facebook-bejegyzésében példátlan elvetemültséggel a következőket bírta leírni: „Készülni kell. Vidnyánszky és társai addig maradnak, amíg Orbán. Utána buknak. Sőt! Minden értelemben földönfutók lesznek. Nem lesz árokbetemetés. Zárójel lesz. Levegőtlen világ azoknak, akik megölték a magyar szabadságot.”

Hogy merészel ez az ember földönfutózni? Egy egyszerű állampolgárral kapcsolatban sem jelentünk ki ilyen, nemhogy a közjót ilyen magas szinten szolgáló művésszel összefüggésben, akit egy népszerűségi versenyben minden bizonnyal csak a nézői több szavazathoz juttatnának, mint Gyurcsányt politikai szimpatizánsai.

A DK elnöke lépten-nyomon bizonyítja, mekkora demokrata is ő. Mennyire számít nála ténylegesen az emberek akarata. A kommunista időkben szocializálódott embertípus nem győzi bemutatni, hogy semennyire.

Az általuk elképzelt jogállamról, az Európai Egyesült Államokról is azért delirálnak, mert ott nem lenne jelentősége a választásnak. Jogi manipulációkkal hoznának létre egy olyan birodalmi központot, amely kénye-kedve szerint dönthetné el, mi történjen az egyes országokban, saját birodalmi, hatalmi érdekeik alapján, fittyet hányva 500 millió európai ember, köztük a magyarok akaratára.

Ha tudnák, nemcsak Vidnyánszky Attilát tennék földönfutóvá, hanem minden más magyart, aki nem az ő akaratukat hajtja végre.

Gyurcsány magát álmaiban terminátornak képzelheti, aki minden és mindenki helyett megmásíthatatlan ítéleteket hozhat és hajthat végre. Az, hogy demokráciában, jogállamban bárkit csak bírói ítélettel lehet bármiféle jogától megfosztani, az fel sem merül benne. Nyilván azért, mert esetleges hatalomra kerülése esetén úgy kívánja irányítani a bíróságokat, mint a marionettfigurákat.

Ő Gyurcsány, aki álmában egy trónon ül, s életről vagy halálról egy személyben dönt hüvelyujjának fölfelé vagy lefelé tartásával.

Hagyjad már, részeg volt akkor is, amikor ezt írta! – mondja ismerősöm.

Nem így gondolom. Amikor a kígyók alkoholgőzben kígyóztak ki belőle, akkor elképzelhető, hogy az alkohol hatására nem találta a szavakat. Mert akkor már – a 2018-as választások éjszakáján – tudta, hogy újfent óriási bukással néznek szembe. Most azonban más volt a helyzet. Nem zagyva beszédet rögtönzött, hanem nyugodt körülmények között, rákészülve a Facebook-posztra írni kezdett a klaviatúrán. Tudatosan, szándékosan, félelmet keltően. A lányomnak mondom, hogy a menyem is értsen belőle. Ha tetszik, a társadalom minden tagja, aki Orbán Viktor kormányzását merészeli támogatni.

Mert ha Orbán bukik, akkor nemcsak Vidnyászky fog bukni és teszik földönfutóvá, hanem mindenkit, aki a nemzet, konzervatív kormányt támogatta.

Nem temetik be az árkokat? Persze, hogy nem, hiszen éppen azért ásták őket, hogy jól elválaszthatók legyen egymástól a békés, nyugodt, demokratikus fejlődést akaró magyarság milliói és ők, az erőszakosság bajnokai, akik szovjet szuronyok, majd választási csalások nélkül, pusztán a magyarok tiszta akaratából soha nem lehetnek ennek az országnak „választott” vezetői. A földönfutózás ékes bizonyítéka annak, hogy még véletlenül se akarnak olyan politikát, ami megfelel a társadalom legszélesebb rétegeinek.

„Levegőtlen világ azoknak, akik megölték a magyar szabadságot” – írja Gyurcsány.

Ők csak tudják, mit akarnak, hiszen már konkrétan fojtották vérbe a magyar szabadságot. A 301-es parcella ékes bizonyítéka ennek.

Azt gondolom, mennél durvábban fenyegeti Gyurcsány a magyarokat az Orbán bukása utáni világ általa foganatosítani tervezett szörnyűségeivel, azzal valószínűleg csak keményebbé teszi az ellenállást a politikájával szemben.

A közvélemény-kutatások adataiban ez már most is látszik, 2022-ben viszont minden bizonnyal az Orbánra adott szavazatokkal púpozottan megtöltött urnákban fognak testet ölteni.

Ha ebből darabot rendezne Vidnyánszky, minden bizonnyal újabb csúcsot döntene a Nemzeti Színház nézettségi rekordja.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Csaknem kéttucat migráns halt meg Líbia partjainál

Huszonkét mali migráns, köztük három gyermek vesztette életét Líbia partjainál – közölte kedden a bamakói vezetés.

Foglalkozunk nőügyekkel: Amikor a szülés trauma

Foglalkozunk nőügyekkel: Amikor a szülés trauma

A 888 podcastjának vendége: Bálint Katica, a Bábakalács születésház bábája.

Rövid zuhany, „dog hug”, hulahopp verseny – Nyugat-Európa készül a télre

Rövid zuhany, „dog hug”, hulahopp verseny – Nyugat-Európa készül a télre

Az Oroszország elleni szankciók eddig csak pofán csapták az európai liberális politikusokat, de ez várhat a félmilliárdos lakosságra is, ha a vezetők nem szedik össze magukat végre.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére