Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsány ráncfelvarrással akar oltáspárti lenni

Horváth K. József

2021.04.07. 17:10

Most, hogy a gyurcsányista baloldal mantrát váltott, s a keleti vakcinák ócsárlása után hirtelen ráncfelvarrott oltásbarátként kacagtatja halálra a szemlélőt, Mihail Solohov Sztálinról megfogalmazott gondolata jutott eszembe. „Sztálin hatvanéves lett. Jó ember. Isten éltesse még egyszer ennyi esztendőig!”

 

Hát igen, még a Csendes Don Nobel-díjas szerzője is szenvedhetett némi jellemgyengeségben. Senki sem szeretne még százmillió halottat a jó embertől, sőt egyetleneggyel sem többet, akit a koronavírus legsúlyosabb lefolyása miatt már nem lehet megmenteni.

Most, hogy reményeink szerint ujjunkkal már-már érintjük a szabadulást, a két és fél milliónál is több beoltott mind többek számára teszi egyértelművé, hogy a kormány jó úton jár. Soha nem volt kérdés, hogy az emberek életéért, a betegség leküzdéséért cselekszik, de a tömegessé váló oltások most mégis többek számára tették még világosabbá a választott út helyességét. Azt, hogy Orbán Viktor nem hagyatkozott az uniós vakcinákra, hanem igazi kormányfőként viselkedett. Vállalva a rázúduló bírálatokat, a magyarok érdekében keletről is rendelt. Ha nem merte volna megtenni, akkor ma egymillió emberrel kevesebb lenne beoltva, ennyivel több honfitársunk lenne kitéve a halálos veszélynek. S éppen egymillióval több honfitársunk újságolja boldogan környezetében, hogy már kapott oltást, hálát adva a sorsnak, hogy így talán megmenekül a halálos veszedelemtől.

Ami a kormány számára kifejezhetetlenül nagy siker, az a gyurcsányista baloldal számára egy hatalmas fiaskó. Beleestek a maguk által ásott gödörbe. Ők ugyanis az oltással kapcsolatban minden bizonnyal politikai megfontolásból bizalmatlanságot igyekeztek kelteni a társadalomban. Abban reménykedhettek, hogy minél hosszabb ideig vannak érvényben a korlátozó intézkedések, annál jobban növekszik az emberekben a kiszolgáltatottsággal kapcsolatos tehetetlenség s az ebből fakadó düh. A felgyülemlő feszültség pedig elképzeléseik szerint a kormány ellen fordulhat, aminek komoly következményei lehetnének a jövő évi választási eredményekben.

Csakhogy a tegnap átlépett 2,5 milliós beoltottsági határ s a terveknek megfelelően alakuló oltási dinamika május végére még látványosabb átoltottsági eredményekkel kecsegtet. Így aztán Gyurcsány, nem akarván beleőrülni elbukott oltásellenes kampányába – mint Ágnes asszony, aki véres lepedőjét a patakban mosta, mosta, de a vérfolt csak nem akart eltűnni a szeme elől –, egy gombnyomással vészhelyzeti üzemmódba kapcsolt.

Kiadta az új jelszót, miszerint a DK vezette baloldal soha nem volt oltásellenes. Ennek persze éppen az ellenkezője az igaz, de ők napjaink liberálisnak hívott kommunistái, akik úgy érzik, ezt is megtehetik. Tudjuk, Sztálin sem volt soha rossz ember, csak jó!

Gyurcsány tehát kiosztotta a szerepeket, és megkezdődött az eddigi kudarcos kommunikáció oltáspártivá alakítása. Autósnyelven szólva a ráncfelvarrás. Az indulást bemutató videóról tegnap már írtunk. Az új mantrát azonban bele kell sulykolni a fejekbe, hogy senkinek még csak eszébe se jusson, hogy ez valaha másképp is történhetett.

Barkóczi Balázs DK-szóvivő például az ellenzéki csatorna híradójában azt nyilatkozta, hogy ők nem a keleti vakcinák ellen, hanem a szabad vakcinaválasztás mellett indítottak petíciót. Szabó Tímea meg úgy mosakodott ugyanott: „A gyártó nem adta be a kínai vakcina engedélyeztetési kérelmét az Európai Gyógyszerügynökségnek.” Hozzátette: „Mi nem mondtuk azt, hogy nem szabad ezeket a vakcinákat beadni. Mi azt mondtuk, hogy az Európai Gyógyszerügynökség által engedélyezett vakcinákat kell Magyarországra is hozni.”

Eközben a DK január 18-ai Facebook-posztjában pirossal bekeretezve a következő szöveg olvasható: „Írd alá a petíciónkat, hogy tiltsák be az EU által nem engedélyezett kínai vakcinát.”

Varga Zoltán DK-s frakciószóvivő pedig így fogalmazott a Hír TV-ben: „A kormány fejezze be az oltási hajlandóságra rendkívül káros kínaivakcina-kampányát.”

Földiné Rácz Judit meg azzal akarta szépíteni a párt szegénységi bizonyítványát, hogy kijelentette: „Nehogy már a kormány azt mondja, hogy mi hazudunk. Csak nem gondolja, hogy azt akarom, hogy meghaljon az anyám?”

Majd mélyen hallgatva egyetértett az előtte szóló „független szakértővel”, amikor ő azt vágta a nézők képébe: „Szemenszedett hazugság, hogy az ellenzék nem volt oltáspárti.”

Hát, ilyen a gyurcsányisták tőrőlmetszett „oltáspártisága”.

Vannak azonban ők annyira pofátlanok, hogy az igazságot soha nem ismerik el. Helyette olyan nyálas, nyúlós videókat tesznek majd közzé, mint a DK mai szörnyűsége, amelyben mézes-mázos hangon köszöntik az egészségügyi dolgozókat áldozatos munkájukért. Hogy mutassák, ők mennyire jó emberek, mennyire együttérzők. Ahogy Solohov Sztálinnal.

Ettől még mi bizony emlékezni fogunk oltásellenességükre. Nagyon is!

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére