Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsány lehagyná Magyarországot a robogó vonatról

Horváth K. József

2021.05.14. 18:00

A gyurcsányista oltásellenesség páratlan kudarca miatt a baloldalnak úgy kellett a Fudan Egyetem, mint egy falat kenyér. Ismét egy gumicsont, amelynek rágcsálása közben köpdösni lehet a kormányt.

 

Az alaphangot természetesen ezúttal is a Demokratikus Koalíció adta meg, amikor harsányan kijelentették: „Minden erővel meg kell akadályozni a kínai egyetem megépítését.” Azt mondják, hogy az egyetem célja a párt vezetéséhez szükséges kínai káderek kinevelése, a marxizmus-leninizmus eszméinek terjesztése.

Az ember eltöpreng a kommunista múltját letagadni sem akaró Arató Gergely, Gyurcsány Ferenc bizalmi embere kijelentésén, aki teli szájjal az ellen tiltakozik, amit a baloldal – liberális köntösbe öltöztetve ugyan, de – intézményesen képvisel. A fokozatosan balra tartó Európai Unióval közösen méretes anyahajóként úsznak a neomarxizmus világtengerén. Kikötve olykor felavatnak egy Lenin-szobrot a németországi Gelsenkirchenben, az erőszak, az elnyomás, terrorizmus, a rettenetes emberi szenvedések szimbólumát. Másik lehorgonyzásuk alkalmával meg sem állnak Trierig, hogy a kommunizmus atyjának monumentális Marx-szobráról rántsák le a leplet. Ha jól emlékszem, a gyurcsányista baloldal egyetlen képviselője sem tiltakozott az esemény ellen, sem Gyurcsány Ferenc, sem Dobrev Klára, sem Arató Gergely, most azonban, amikor a világ egyik legjobb egyeteme készül Budapestre, azonnal előveszik a kommunista kártyát. Azt mondva ezzel, hogy az az Orbán Viktor akarja a marxista-leninista eszméket terjeszteni, akinek egész politikai pályafutása szemben állt a kommunizmussal.

Ezt hangzatos érvnek szánják, miután tisztában vannak vele, hogy a magyarok szívből utálják a kommunistákat, a pártállam sajnos ma is köztünk vitézkedő képviselőivel együtt. Ha viszont valóban úgy volna, ahogy ők állítják, hogy Orbánék visszahozzák a kommunizmust, akkor nekik kellene a leglelkesebb kalaplengetéssel üdvözölni a kínai „elvtársak” érkezését. Üdvrivalgásuk azonban valamiért elmaradt.

Az igaz, hogy a Fudanon nem lehet majd olyan fontos témákból diplomázni, mint például „A queer elmélet és a Korán: hogyan artikulálják a nem heteroszexuális londoni muszlim férfiak a szexuális narratívájukat”. Talán ha lehetne, Gyurcsányék is halkabbak lennének, nem tudom. Bár fogalmam sincs, miért nem elég minőségi alap számukra, hogy a Fudan Egyetem a Quacquarelli Symonds brit felsőoktatás-kutató cég nemzetközileg elismert, mérvadó egyetemi rangsorának 34. helyezettje?

Az adatok szerint a Fudan Egyetemnek nemcsak a régióban, de az Európai Unióban sincs párja. A legjobb uniós egyetem az 50. helyezett Müncheni Műszaki Egyetem. Kelet-Közép-Európa legjobb egyeteme a Bécsi Egyetem, amely a százötvenedik, míg magyar egyetem nincs az első ötszázban.

Szóval akkor mit is fúrnak Gyurcsányék? Csak nem ezt a sorrendet akarják konzerválni? Egy olyan minőségi felsőoktatási intézménnyel szemben ellenségesek, ahol 70 különféle szak közül lehet majd választani, s amely olyan világhírű egyetemeknek a partnere, mint a Massachusetts Institute of Technology (MIT), a Harvard vagy a frankfurti Goethe Egyetem.

Egy ilyen világszínvonalú tudásközponttal kapcsolatban fenyegetőzik a DK, hogy minden erővel meg kell akadályozni a megépítését.

Egy ilyen reménybeli campusszal kapcsolatban mondja Gyurcsány fővárosi embere, Karácsony Gergely: nem adja a főváros egyetlen négyzetcentiméterét sem a Fudan Egyetemnek. Ahelyett, hogy boldog lenne, hogy az általa vezetett főváros gazdagodik, s neki ez egy fillérjébe sem kerül. Ráadásul egy olyan rozsdaövezeti terület kapcsolódik be Budapest vérkeringésébe, amely évtizedek óta a romlás virágait idézi. Akár örülhetne is neki, hogy a térségbe tervezett Diákváros és a Fudan komplexuma jól megfér egymás mellett. Sőt a két funkció működése hatékonyan ki is egészíti egymást. Nem! Örömről, támogatásról szó sem lehet. Csak tiltakozásról, szembenállásról, ellenségeskedésről!

Kapcsolódik az akadályoztatáshoz Ferencváros baloldali polgármestere, Baranyi Krisztina is, aki annak ellenére riogat népszavazással, hogy tisztában van vele, erre nincs lehetőség. Gulyás Gergely miniszter mondta: „Az önkormányzat hatáskörébe tartozó és nemzetközi szerződést nem érintő kérdésben lehet népszavazást tartani, ebből szerintem következik a válasz, de nem akarom a választási bizottságok döntését megelőlegezni.”

Látnivaló tehát, hogy az oltásellenességhez hasonlóan a Fudan Egyetem is arra jó a gyurcsányistáknak, hogy feszültséget szítsanak a kormánnyal szemben, hergeljenek, miközben lépten-nyomon bizonyítják, hogy a baloldalra nem lehet számítani. Egyszerűen nem mérvadó, amit mondanak.

Amikor például Gyurcsány kormányfőként Pekingben járt, és ágyúk díszlövései köszöntötték a Tienanmen téren, ahol kezet rázott Ven Csia-pao kínai miniszterelnökkel, akkor – a DK mai elutasító álláspontjával szemben – a két ország közötti felsőoktatási együttműködésről is tárgyaltak a felek.

Gyurcsány akkor azt mondta: „Olyan ez valóban, mint egy robogó vonat. El lehet dönteni, hogy valaki felszáll vagy lemarad. Aki lemarad, az magának árt. Nem akarok lemaradni.”

De most az sem baj, ha az országnak árt, csak a hatalmat tudja megkaparintani...

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A 888 megmondja a tutit: Franciaország–Németország

A 888 megmondja a tutit: Franciaország–Németország

Öt évet kellett várni, de végre itt van, ismét labdarúgó Európa-bajnokságot rendeznek az öreg kontinensen. Európa legjobb csapatai – köztük Magyarország is – egy hónapon keresztül mérik össze tudásukat, de a végén csak egy együttes örülhet. A 888.hu is kiveszi a részét a szurkolásból, a torna ideje alatt mindennap egy slágermeccs győztesét tippeljük meg párokba osztva, nem feltétlenül futballszakmai szempontok alapján. A mai menü: Franciaország–Németország.

Orbán Viktor megmutatta, melyik zenével hangolódik a válogatott mérkőzésre

Ma este 18 órától Magyarország–Portugália Európa-bajnoki mérkőzés.

Megszavazták a pedofilellenes törvénycsomagot, a baloldal nem támogatta

Megszavazták a pedofilellenes törvénycsomagot, a baloldal nem támogatta

Így a DK, az MSZP, az LMP és a Párbeszéd a pedofilok oldalára állt.

A meccs előtt nyerésre állunk a tizenegy fejű portugál sárkány ellenében

A meccs előtt nyerésre állunk a tizenegy fejű portugál sárkány ellenében

Szinte már minden a fociról, a ma este hat órakor kezdődő Magyarország–Portugália Európa-bajnoki mérkőzésről szól. Már kora délután megkezdődött a szurkolói zarándoklat a Puskás Aréna felé. A szerencsések a lelátóról, a jegy nélküliek a városligeti szurkolói zónából vagy kisebb-nagyobb vendéglátóhelyekről figyelik majd a mérkőzést.

Amint meglesz a 5,5 százalékos gazdasági növekedés, számos segítséget kaphatnak a magyarok

Amint meglesz a 5,5 százalékos gazdasági növekedés, számos segítséget kaphatnak a magyarok

Nagy feladat, de nem lehetetlen – mondta a közösségi oldalára feltöltött videójában Orbán Viktor magyar miniszterelnök.

FeGyőr szerint azért, mert ő magyar, még nem kell szeretnie a magyar focit

FeGyőr szerint azért, mert ő magyar, még nem kell szeretnie a magyar focit

Azt is mondta a momentumos „futballszurkoló-jelölt”, hogy a magyar foci sikeres volt a ’30-as, ’40-es években, az Aranycsapat idején. Bizony!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére