Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsány lehagyná Magyarországot a robogó vonatról

Horváth K. József

2021.05.14. 18:00

A gyurcsányista oltásellenesség páratlan kudarca miatt a baloldalnak úgy kellett a Fudan Egyetem, mint egy falat kenyér. Ismét egy gumicsont, amelynek rágcsálása közben köpdösni lehet a kormányt.

 

Az alaphangot természetesen ezúttal is a Demokratikus Koalíció adta meg, amikor harsányan kijelentették: „Minden erővel meg kell akadályozni a kínai egyetem megépítését.” Azt mondják, hogy az egyetem célja a párt vezetéséhez szükséges kínai káderek kinevelése, a marxizmus-leninizmus eszméinek terjesztése.

Az ember eltöpreng a kommunista múltját letagadni sem akaró Arató Gergely, Gyurcsány Ferenc bizalmi embere kijelentésén, aki teli szájjal az ellen tiltakozik, amit a baloldal – liberális köntösbe öltöztetve ugyan, de – intézményesen képvisel. A fokozatosan balra tartó Európai Unióval közösen méretes anyahajóként úsznak a neomarxizmus világtengerén. Kikötve olykor felavatnak egy Lenin-szobrot a németországi Gelsenkirchenben, az erőszak, az elnyomás, terrorizmus, a rettenetes emberi szenvedések szimbólumát. Másik lehorgonyzásuk alkalmával meg sem állnak Trierig, hogy a kommunizmus atyjának monumentális Marx-szobráról rántsák le a leplet. Ha jól emlékszem, a gyurcsányista baloldal egyetlen képviselője sem tiltakozott az esemény ellen, sem Gyurcsány Ferenc, sem Dobrev Klára, sem Arató Gergely, most azonban, amikor a világ egyik legjobb egyeteme készül Budapestre, azonnal előveszik a kommunista kártyát. Azt mondva ezzel, hogy az az Orbán Viktor akarja a marxista-leninista eszméket terjeszteni, akinek egész politikai pályafutása szemben állt a kommunizmussal.

Ezt hangzatos érvnek szánják, miután tisztában vannak vele, hogy a magyarok szívből utálják a kommunistákat, a pártállam sajnos ma is köztünk vitézkedő képviselőivel együtt. Ha viszont valóban úgy volna, ahogy ők állítják, hogy Orbánék visszahozzák a kommunizmust, akkor nekik kellene a leglelkesebb kalaplengetéssel üdvözölni a kínai „elvtársak” érkezését. Üdvrivalgásuk azonban valamiért elmaradt.

Az igaz, hogy a Fudanon nem lehet majd olyan fontos témákból diplomázni, mint például „A queer elmélet és a Korán: hogyan artikulálják a nem heteroszexuális londoni muszlim férfiak a szexuális narratívájukat”. Talán ha lehetne, Gyurcsányék is halkabbak lennének, nem tudom. Bár fogalmam sincs, miért nem elég minőségi alap számukra, hogy a Fudan Egyetem a Quacquarelli Symonds brit felsőoktatás-kutató cég nemzetközileg elismert, mérvadó egyetemi rangsorának 34. helyezettje?

Az adatok szerint a Fudan Egyetemnek nemcsak a régióban, de az Európai Unióban sincs párja. A legjobb uniós egyetem az 50. helyezett Müncheni Műszaki Egyetem. Kelet-Közép-Európa legjobb egyeteme a Bécsi Egyetem, amely a százötvenedik, míg magyar egyetem nincs az első ötszázban.

Szóval akkor mit is fúrnak Gyurcsányék? Csak nem ezt a sorrendet akarják konzerválni? Egy olyan minőségi felsőoktatási intézménnyel szemben ellenségesek, ahol 70 különféle szak közül lehet majd választani, s amely olyan világhírű egyetemeknek a partnere, mint a Massachusetts Institute of Technology (MIT), a Harvard vagy a frankfurti Goethe Egyetem.

Egy ilyen világszínvonalú tudásközponttal kapcsolatban fenyegetőzik a DK, hogy minden erővel meg kell akadályozni a megépítését.

Egy ilyen reménybeli campusszal kapcsolatban mondja Gyurcsány fővárosi embere, Karácsony Gergely: nem adja a főváros egyetlen négyzetcentiméterét sem a Fudan Egyetemnek. Ahelyett, hogy boldog lenne, hogy az általa vezetett főváros gazdagodik, s neki ez egy fillérjébe sem kerül. Ráadásul egy olyan rozsdaövezeti terület kapcsolódik be Budapest vérkeringésébe, amely évtizedek óta a romlás virágait idézi. Akár örülhetne is neki, hogy a térségbe tervezett Diákváros és a Fudan komplexuma jól megfér egymás mellett. Sőt a két funkció működése hatékonyan ki is egészíti egymást. Nem! Örömről, támogatásról szó sem lehet. Csak tiltakozásról, szembenállásról, ellenségeskedésről!

Kapcsolódik az akadályoztatáshoz Ferencváros baloldali polgármestere, Baranyi Krisztina is, aki annak ellenére riogat népszavazással, hogy tisztában van vele, erre nincs lehetőség. Gulyás Gergely miniszter mondta: „Az önkormányzat hatáskörébe tartozó és nemzetközi szerződést nem érintő kérdésben lehet népszavazást tartani, ebből szerintem következik a válasz, de nem akarom a választási bizottságok döntését megelőlegezni.”

Látnivaló tehát, hogy az oltásellenességhez hasonlóan a Fudan Egyetem is arra jó a gyurcsányistáknak, hogy feszültséget szítsanak a kormánnyal szemben, hergeljenek, miközben lépten-nyomon bizonyítják, hogy a baloldalra nem lehet számítani. Egyszerűen nem mérvadó, amit mondanak.

Amikor például Gyurcsány kormányfőként Pekingben járt, és ágyúk díszlövései köszöntötték a Tienanmen téren, ahol kezet rázott Ven Csia-pao kínai miniszterelnökkel, akkor – a DK mai elutasító álláspontjával szemben – a két ország közötti felsőoktatási együttműködésről is tárgyaltak a felek.

Gyurcsány akkor azt mondta: „Olyan ez valóban, mint egy robogó vonat. El lehet dönteni, hogy valaki felszáll vagy lemarad. Aki lemarad, az magának árt. Nem akarok lemaradni.”

De most az sem baj, ha az országnak árt, csak a hatalmat tudja megkaparintani...

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A család természetes közegét meg kell védeni

Nem a család fogalmának felülvizsgálatára, és nem vitára, hanem harcra van szükség – jelentette ki az Alapjogokért Központ igazgatója a IV. Budapesti Demográfiai Csúcson pénteken.

Már az X-Men megnevezés is szexista

Már az X-Men megnevezés is szexista

Eltávolíthatja a Marvel Studios az X-Men filmsorozat nevéből a „men” szót, hogy befogadóbbá tegye azt.

Öt jel, hogy ismerősöd elkapta a Woke-vírust, német választás lesz a hétvégén

Öt jel, hogy ismerősöd elkapta a Woke-vírust, német választás lesz a hétvégén

Balkán lehet a következő nagy ugrása az EU-nak, a bevándorlás nem segít a demográfiai válságon.

A Gyurcsány-show szereplői képtelenek voltak megszervezni az előválasztást

A Gyurcsány-show szereplői képtelenek voltak megszervezni az előválasztást

Kiderült, a Párbeszéd vezetői pontosan tudják, hogy hazugság az a baloldali szöveg, miszerint „Orbán Viktor miniszterelnök parancsára kínai hackerek megtámadták a baloldal informatikai rendszerét és ezért állt az le” – írja az Origo pénteken.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére