Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsány helyében elsüllyednék szégyenemben

Horváth K. József

2021.03.21. 18:45

Napok óta hüledezünk azon, hogy gyurcsányista budapesti polgármesterek akadályt gördítenek a keleti vakcinák használata elé. Most meg az derült ki, hogy az ellenzéktől is független ferencvárosi polgármester, Baranyi Krisztina szintén a vírus pártján áll.

 

Nézzük, mit művelt Baranyi Krisztina abban a vársorészben, ahol a Fradi az „Erkölcs, Erő, Egyetértés” nemes jelszava révén már több, mint 120 éve sziklaszilárdan mutatja a moralitás helyes irányát.

A Magyar Nemzet nem hivatalos forrásból úgy értesült, hogy a IX. kerületi polgármesteri hivatalban egyre többen fertőződtek meg koronavírussal. A ragály az informatikai részlegről terjedt át a többi irodára. Mindezt megelőzően a dolgozóknak küldtek egy jegyzői levelet, amelyben arra kérik a munkatársakat, hogy a kormányrendelet ellenére lehetőleg ne álljanak át otthoni munkavégzésre. „Figyelemmel arra, hogy a polgármesteri hivatal feladatai az önkormányzat működésével, valamint az államigazgatási ügyek döntésre való előkészítésével és végrehajtásával kapcsolatban a veszélyhelyzet alatt sem változtak… Polgármester asszonnyal közösen számítunk minden vezető munkájára munkanapokon, munkaidőben a hivatalban” – szólt a szigorú, fenyegetés számba is vehető intelem.

Gyurákovics Andrea frakcióvezető lapunknak meg is erősítette, hogy nagy a felháborodás a hivatalban. A fertőzés sajnos terjed, az informatikusok után már a szervezési egységet is gyengíti, s folyamatosan nő a betegek száma a többi területeken is. Miközben más önkormányzatok dolgozóik védelme érdekében szisztematikusan törekednek az otthoni munkavégzésre, addig Ferencvárosban mintha tudatosan szembe mennének a kormányzati szándékkal. A kiváltságosoknak, a polgármesteri kabinet munkatársainak persze mindent szabad. Ők dolgozhatnak otthonról, s nekik még attól sem kell tartani, hogy a home office miatt megkurtítják a jutalmukat, ahogy a nem bizalmi munkatársak plusz pénzével ezt megtették. Szóval az emberek félnek a hivatalban, s annak ellenére bemennek dolgozni, hogy ezzel az egészségüket, szélsőséges esetben az életüket kockáztatják.

A polgármesternek a jelek szerint az a fontos, hogy a kormánnyal való szembeneállásukat még a dolgozók egészségének kockáztatásával is biztosítsák. Nyilván Gyurcsány ezt ugyanúgy számonkéri rajta is, mint az összes ellenzéki polgármesteren. A DK-sok esetében pedig akár parancsba is adható az ellenállás.

Ezt jól mutatja a XVIII. kerületi Szaniszló Sándor polgármester magatartása is. Az ő sunyi oltásellenessége rávilágított, hogy a többi budapesti DK-s polgármester is masszívan ellenáll a keleti vakcináknak. Pestszentlőrinc-Pestszentimrén azért borult ki a bili, mert a helyi lakosok éppen Szaniszló Facebook-bejegyzéséből tudták meg, hogy lenne ugyan kínai vakcinájuk oltásra, de a baloldal elbizonytalanító politikája miatt a lakosok nem mindegyike kérte azokat, miközben mások százával szívesen elfogadták volna a vakcinát. Helyette inkább olyan ellenszert kért levélben Kásler minisztertől a polgármester, amelyeket az EU engedélyezett. Kiderült, hogy más kerületek oltottsági átlagához képest a DK-s kerületekben nagyon alacsony a vakcinázott lakosok aránya.

Ám szó sincs véletlenről. A DK „Európai Magyarok” címet viselő kampánykiadványa ugyanis, amelyben a jövő évi választási jelöltjeiket népszerűsítik, olyan címmel közölt cikket, hogy „DK-s polgármesterek: Csak az EU által engedélyezett oltást fogadjuk el!” A kampánylapok februári keltezésűek, tehát egy hónappal korábbiak, mint amikor a XVIII. kerületi botrány kirobbant. Én például Gy. Németh Erzsébet újbudai képviselőjelölt lapjában olvastam, de láttam máséban is.

Mi ez, ha nem az emberek egészségével való visszaélés? Miközben szemforgató módon leírják a cikkben, hogy „Az emberélet nem játék, európai polgárokként nekünk is jogunk van a biztonságos vakcinához. Ezeket nem pótolja az ismeretlen kínai vakcina.” Az íráshoz mellékelt képen – nyilván a nyomaték kedvéért, nehogy félreértse valaki, kikről is van szó – látható László Imre Újbuda, Niedermüller Péter Erzsébetváros, Szanisztló Sándor Pestszentlőrinc, Németh Angéla Rákospalota, Kiss László Óbuda polgármestere és Gy. Németh Erzsébet, a szintén DK-s főpolgármester-helyettes.

Mire gondol ennek olvastán az az újbudai, óbudai vagy rákospalotai polgár, aki tűkön ülve várja, hogy rá kerüljön végre az oltakozási sor? Dühöng, mert szembesül vele, hogy becsapták. Látja a hazugságot, tudja, hiába van joguk „európai polgárként” a biztonságos vakcinához, ahogy azt a sunyi DK-s szöveg sugallja. Ha nem éri meg annak elérkeztét, akkor fújhatja az egészet.

Nem véletlen, hogy már bőven hárommillió fölött van a regisztráltak száma. Az emberek ugyanis látják, hogy csak az oltás véd, semmi más. Az óvatosság persze oltakozás után is fontos, a maszk, a távolságtartás a védetté vált személyektől továbbra is elvárt magatartás. Ám a járvány visszaszorítására semmi más ésszerű eszköz nem alkalmas, mint valamelyik vakcina.

Ennek fényében különösen embertelen magatartás az, amit ilyen vagy olyan okból akár Ferencvárosban, akár a DK-s kerületekben folytatnak.

Én Gyurcsány Ferenc helyében elsüllyednék a szégyenemben, hogy ezek a galád emberek nekem dolgoznak, nekem akarnak megfelelni. Játszom a választóim életével, miközben ennek éppen az ellenkezőjét írom az újságba, hogy „az emberélet nem játék.” Mintha jó ember lennék. Mint aki tényleg értük van, mint aki valóban értük aggódik. Közben rossz ember vagyok, velejéig romlott, aki a hatalomért még akár az emberek feláldozására is képes.
Gyurcsány sajnos soha nem fog elsüllyedni szégyenében, bármily nyomós oka is lenne rá. Őszöd óta ezt jól tudjuk.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére