Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsány Ferenc tovább kavarja

K. Gaál István

2022.01.12. 12:00

 

Vörös úr, itten most nagy tusa lesz. Mert ez a Piszok Alfréd megint kavarja, látom, hogy kavarja, pedig nem is tudom, mit.” (Fülig Jimmy)

Ne legyen kétségünk: a mostani baloldali helyzet még korántsem végleges, mert az nem lehet, hogy Gyurcsány Ferenc ezt ennyiben hagyja. Az alábbi gondolatmenet természetesen csak egy összeesküvés elmélet, de korántsem kizárt, hogy hamarosan megvalósul, hiszen a baloldal vezére olyan, mint Piszkos Fred – minden tekintetben – és folyamatosan kavarja a masszát.

Ami biztos: Gyurcsány Ferenc egy minden hájjal megkent politikus, akiben az a leggyanúsabb, ha éppen semmi sem gyanús. A bukott miniszterelnök az utóbbi hetekben nem szólalt meg érdemben. Szinte távolról figyeli, hogy Márki-Zay Péter futóbolondként sérteget embereket, csoportokat, közösségeket és ezekkel a megnyilvánulásokkal folyamatosan rombolja a baloldali együttműködést és a mögöttük álló szavazóbázist. Az ember azt gondolná, hogy Gyurcsány egyik cigi után issza a másik whiskey-t és közben veri a fejét a falba. Ugyanakkor lehet, hogy egyáltalán nem zavarja az, amit lát, mert éppen így tervezett mindent.

Amikor Karácsony Gergely megfutamodott az előválasztás második fordulója előtt, akkor biztossá vált, hogy Gyurcsány neje alulmarad Márki-Zay ellen. Tudta ezt a hazudozós is és ekkor kellett neki legyártania egy vészforgatókönyvet. Ő is ismerte Márki-Zayt és tudta, hogy a műkedvelő politikus nem több kettőnél és a maga eszement módján kampányol majd. Mondjuk ez bejött.

Gyurcsány Ferenc tisztában van vele, hogy ez így maga a sima vereség. Éppen ezért nem biztos, hogy így hagyja ezt az egészet. Könnyen lehet, hogy kivár és majd csak márciusban zavarja el a kapitányt oda, ahonnan jött – vissza Hódmezővásárhelyre – és előáll a mentő ötlettel, előveszi Klára asszonyt és MZP helyére teszi a lista élén. Ettől nyilván azt várja, hogy megnyugodjanak a baloldali választók, akiknek alaposan megrendült a bizalmuk az egész rendszerben és az összefogásban. Jön majd Gyurcsányné, született Dobrev Klára, aki majd megígér mindent, ahogy tette a férje 2006-ban. Megmentő pózban tetszeleg majd és alázza Márki-Zayt is, hiszen ebben az esetben már csak ebben bízhatnak.

Persze lehet, hogy az egész csak egy fikció. Abban viszont biztosak lehetünk, hogy Gyurcsány Ferenc olyan mint Piszkos Fred. Mindig kavarja a masszát és csak az számít neki, hogy a végén ő jöjjön ki győztesen. Nem számít neki sem az ország, sem a nemzet, csak ő maga, a felesége és a haverjai.

Szóval hiába vannak kiváló kutatási eredmények, hiába tűnik minden biztos, ez még nem egy lefutott verseny, ez nagy tusa lesz, mert Gyurcsány Ferenc kavarja…

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére